Espanyol

Futbol

Primera divisió

Miren de millorar unes xifres més que escanyolides

Betis. El club no entén la baixa afluència a l'estadi i confia en una millor entrada per la promoció i pel rival

L'Espanyol ha enterrat la paraula permanència per mirar cap amunt. Deu jornades abans del final somia en una setena plaça que té a quatre punts i que és sinònim d'Europa. Però l'afició blanc-i-blava segueix sense respondre quan arriba el dia de partit. Un cop més, els blanc-i-blaus són els encarregats d'obrir la jornada, i s'han posat en marxa iniciatives per intentar millorar, en el tram final, una mitjana d'assistència més que raquítica.

L'Espanyol va anunciar dilluns una promoció molt atractiva. Per 50 euros, un es podia fer soci a la zona de la grada d'animació, amb dret a plaça de pàrquing a l'Splau, a banda de poder afegir-hi un nen per 15 euros. En el pack, els cinc partits restants, contra el Betis, l'Alavés, l'Atlético, el Barça i el València. Dos dels quatre primers classificats, un equip basc revelació i rival directe en la pugna pel setè lloc i dos equips de renom. El club blanc-i-blau va informar ahir que havia estat un èxit, i les 200 places ja estan esgotades. La directiva busca fórmules per fer que pugin els registres d'assistències en un estadi que té el percentatge d'ocupació més baix de la lliga, ja que no arriba ni a la meitat. I amb diferència. “No hi ha explicació. En altres temporades ja se sap que lluitar per la permanència no agrada a ningú, però ara no hi ha excusa”, expliquen fonts del club. Per això confien que en els últims cinc duels hi hagi una millor resposta, començant pel partit contra un Betis que sempre és benvingut. Ja hi van comptar fa dos anys per disputar el Ciutat de Barcelona a l'estiu i el curs passat va atraure 23.714 espectadors a Cornellà tot i ser entre setmana.

Tres per sobre del 50%

Així, la directiva no entén per què l'aficionat segueix sense anar a l'estadi. L'èxit d'arribar a l'objectiu dels 28.500 socis queda tocat, perquè una desena de milers en general prefereixen quedar-se a casa. L'Espanyol s'ha queixat sovint a la LFP, perquè el Betis serà el cinquè duel a l'estadi en divendres. El primer va ser a les deu de la nit i a l'agost, amb 17.304 persones contra el Màlaga, sense que l'horari de tres quarts de nou ho hagi millorat gaire. Poca afluència amb el Dépor el dia de Reis (16.087), amb Real Sociedad (17.650) i amb Las Palmas (17.404), arguments per al malestar, si bé en altres franges tampoc va millor. En cap de setmana s'han viscut xifres idèntiques amb el Celta (16.656), l'Eibar (17.072), el Leganés (16.824) i –rècord negatiu– el Granada (14.813). Tan sols els duels contra el Madrid, l'Athletic i el Sevilla han comportat superar el 50% de la capacitat de Cornellà i, en els dos últims casos, per poc. Caldrà veure si varia ara.

PROBLEMA GENERAL

Fluixa assistència contra el Celta, el Granada, l'Eibar i el Leganés, en duels de cap de setmana
L'oferta als socis per a la graderia d'animació funciona i s'esgota a alta velocitat

Els dos reis a l'hora d'obrir la jornada de lliga

L'Espanyol s'ha queixat en dues ocasions a la LaLiga per la decisió de fer-los obrir la jornada de lliga. L'enfrontament amb el Betis serà el setè cop en 28 jornades que el conjunt blanc-i-blau visqui un partit en divendres aquesta temporada, cinc de les quals, a l'estadi de Cornellà-el Prat. El balanç no és gaire engrescador, perquè la victòria contra Las Palmas 4-3 en l'últim precedent és la primera del campionat, després d'empatar contra el Màlaga, la Real, Las Palmas i el Deportivo i caure en el duel de la segona volta amb el conjunt donostiarra. El malestar de la directiva blanc-i-blava tindrà la complicitat demà dels bètics, que encara ho han tingut pitjor. El primer duel de la jornada els haurà tingut de protagonistes en onze ocasions després de passar per Cornellà-el Prat, empatant amb l'Espanyol amb cinc a casa. Però, quan es van queixar al novembre, LaLiga els va fer cas.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)