Espanyol

Futbol

Primera divisió

La dolça obligació de vèncer

L'equip blanc-i-blau està obligat a desfer-se del Betis per posar pressió als rivals en la pugna per la setena plaça

Quique Sánchez Flores celebra que la paraula ‘permanència' hagi desaparegut de l'imaginari periquito

L'Espanyol arriba a les deu últimes jornades tal com volia. El mal inici va evitar poder aspirar a més, si bé els duels amb els equips de la zona alta han deixat clar que encara s'està un esglaó, o més, per sota. Però el darrer tram de la temporada comporta la il·lusió de lluitar per la setena plaça, confiant que sigui sinònim d'Europa. La distància és de quatre punts, que durant unes hores pot ser de tan sols un si es fan els deures aquest vespre i es derrota el Betis.

La recta final de la lliga va associada al patiment en els darrers temps a l'Espanyol. Tan sols la primera temporada de Sergio González va exercir d'excepció, i ara es repeteix la dolça experiència. L'aficionat periquito, després d'anys amb la cantarella que calia oblidar-se de la permanència i mirar més amunt, veu que és una realitat. Mira cap al setè lloc i viu les últimes deu jornades com una oportunitat de lluitar per Europa, segurament un any abans del previst segons els objectius fixats des de les altes esferes blanc-i-blaves. “Treballem per l'afició, i alliberar l'angoixa va ser un dels primers objectius. És fonamental i l'única manera d'arribar als instints més lliures i salvatges. Vaig tenir una experiència similar la temporada passada. Mai he viscut el treballar per no baixar, i espero no viure l'agonia, que no és futbol. Arribem als últims partits com volíem, amb alegria i animant la gent que vagi a l'estadi. Tant de bo es puguin crear ambients magnífics, i a veure si la lliga ajuda i ens posa partits en dissabte o diumenge.” Quique Sánchez Flores celebrava ahir la situació. Ara bé, que els seguidors responguin ja és una assignatura suspesa, malgrat que avui hi hagi una millor entrada de l'habitual a l'estadi de Cornellà gràcies a la nombrosa colònia bètica a Catalunya.

Dubtes en l'alineació

L'Espanyol torna a encetar la jornada, amb els maldecaps que això comporta, sobretot tornant de duels de seleccions. Toca refer l'onze. Diego Reyes es quedarà sense descans perquè no hi ha marge amb la lesió de Duarte. David López tornarà a acompanyar-lo, fet que comportarà la reaparició d'un Javi Fuego que, segons Quique, ha tingut unes jornades de descans per l'excessiva acumulació de partits. El tècnic blanc-i-blau es veurà obligat a retocar el mig del camp sense el santcugatenc, així com l'absència de Marc Roca, expulsat amb el filial. Diop i Víctor Sánchez es disputen la plaça, amb més possibilitats per al de Rubí, amb Javi López al lateral dret. “Anem pel camí de jugar sota la síndrome de la felicitat. Qüestió de treball i esforç. Quan veig l'equip hi ha fases de partit d'equip bo, que millorarà en el futur.” Derrotar el Betis serà un pas més.

RECTA FINAL

Anem pel camí de jugar sota la síndrome de la felicitat. Qüestió d'esforç i treball
Quique Sánchez Flores
entrenador de l'espanyol

Víctor Sánchez ressalta l'ordre defensiu blanc-i-blau

Víctor Sánchez del Amo és conscient que avui no viurà un partit més. Si bé hi ha bètics a tot arreu, la colònia catalana és tan nombrosa que per al club andalús és el partit fora de casa que més afició mou. El tècnic del Betis ho considera una motivació més, com el fet d'enfrontar-se amb un Espanyol al qual va dedicar força elogis. El tècnic del Betis va dir: “És un equip molt ordenat, sobretot en accions defensives, amb un replegament compacte i un bon bloc que li permet sortir al contraatac amb molt de perill, amb jugadors ràpids, desequilibrants, verticals i amb passada. Està oferint un rendiment molt estable amb la feina de Quique Sánchez Flores. Serà un partit complicat, com tots, i és una motivació enfrontar-nos amb un dels conjunts que està en un bon moment.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)