Espanyol

Assegurança de vida

Els referents. L'equip blanc-i-blau és el quart de la lliga que més partits ha deixat la porteria a zero i la parella David López-Diego Reyes ho ha aconseguit en deu dels divuit partits plegats

En aquest moment de la temporada hi ha pocs dubtes que Quique Sánchez Flores prioritza la defensa. Els resultats l'avalen, dins de l'objectiu marcat a la temporada del top 10, i hi ha dos noms que destaquen: David López i Diego Reyes. Quan els dos fan parella com a centrals, l'Espanyol es torna un equip molt difícil de batre. Només vuit equips de divuit han estat capaços de fer-li un gol als blanc-i-blaus amb aquesta parella ocupant l'eix central.

La defensa funciona. És un treball de bloc, que a l'Espanyol està donant bons rèdits. Les estadístiques són clares, ja que l'equip blanc-i-blau ha mantingut la porteria a zero onze cops en les 32 jornades disputades i s'ha situat a la part alta de la classificació. Tan sols tres equips presenten millors xifres: Atlético (17), Vila-real (14) i Barça (12). Tots ocupen zona europea i en el cas dels madrilenys i els blaugrana pugnen per la lliga amb el Madrid, que només se n'ha sortit vuit vegades, dues de les quals precisament contra l'equip periquito.

La defensa és un treball d'equip que comença amb el treball infatigable de Gerard Moreno –el jugador que més quilòmetres fa– a dalt i s'acaba en el porter, una altra assegurança de vida, Diego López. Però entre els habituals a l'onze periquito hi ha dos noms que destaquen per damunt de tots: Diego Reyes i David López. Quan fan de parella de centrals, el rendiment defensiu s'incrementa exponencialment. Dels onze enfrontaments sense encaixar cap gol, en deu feien parella al darrere, amb el 3-0 contra el cuer Osasuna com a única excepció. En el duel amb els navarresos, Óscar Duarte va estar al costat del mexicà, amb el jugador del planter blanc-i-blau avançant la posició al mig del camp. Abans de la greu lesió l'internacional de Costa Rica es va fer un lloc a l'equip oferint un bon rendiment, si bé sense evitar els gols rebuts en cinc dels sis duels disputats.

0,72 gols contra 2,07

Els canvis de posició són el que espatllen una mica els números dels dos. Fent parella a l'eix central ofereixen un rendiment altíssim, però la seva sola presència al camp no és sinònim sempre d'alt rendiment defensiu. Hi ha casos evidents. Diego Reyes va sortir de lateral dret a Mestalla en, segurament, la pitjor actuació col·lectiva de l'Espanyol a la temporada. Tampoc no va sortir millor quan veient el precedent de València Quique Sánchez Flores va optar per situar-hi el santcugatenc a Madrid, amb 2-0 de resultat i petició de no tornar-hi del mateix jugador. Així, situar-los junts de centrals ha estat la millor recepta. Els dos van ser clau en la ratxa de set partits de vuit amb la porteria a zero que van donar solidesa i confiança al conjunt periquito després d'un començament de campionat farcit de dubtes. Quan l'entrenador va trencar-ho per donar una oportunitat a Demichelis va esdevenir un desastre, amb el 0-3 al descans de l'Eibar. L'Espanyol va estar més tard dos mesos sense escapar dels gols rivals entre desembre i febrer, però ara fa dos partits seguits que no encaixa cap gol. En total, 13 gols en 18 partits amb Diego Reyes i David López, 0,72 de mitjana. I 29 en 14 partits amb altres parelles, 2,07. Una diferència enorme.

EL PREU

7
milions d'euros
és l'opció de compra de Diego Reyes, que l'Espanyol està mirant de rebaixar.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)