Espanyol

Expansió en dues direccions

El club blanc-i-blau amplia la xarxa d’escoles internacionals obrint-ne una a Nova Jersey

Chen Yansheng vol convertir Catalunya en un centre de campus i experiències i buscar terrenys per ampliar la ciutat esportiva

L’Espanyol és un referent mundial en la feina del planter i Chen Yansheng vol portar arreu del món el nom del club, així que és lògic que el futbol de base sigui una porta excel·lent. El club blanc-i-blau va anunciar ahir la creació d’una acadèmia a Nova Jersey en un creixement que el president blanc-i-blau vol que tingui dues direccions.

L’Espanyol disposarà a partir de setembre d’una escola de futbol als Estats Units per a nens d’entre set i catorze anys. No serà l’única, perquè el pla és que els EUA n’acullin més en un futur molt pròxim. L’anunci arriba tres setmanes després de fer públic l’acord per obrir-ne una a Saitama (Japó), que se sumaran a les existents a Algèria, els Emirats Àrabs –els dos últims anys escollida millor acadèmia del país– i Suècia. En aquests tres casos, mercats poc explotats, una de les vies per les quals aposta l’entitat. Es tracta de compartir la manera de treballar i, en alguns casos, ajudar la regió, més que no pas trobar talents, que és el següent pas. El club sap que té en el futbol de base un aparador mundial. Amb una quarta part del pressupost del Barça és capaç de plantar-li cara i prendre-li títols cada any, a banda d’assortir de jugadors el primer equip. Un referent del futbol espanyol que va passar a ser europeu i ara ja mundial. I un dels punts que va fer que Rastar Group s’hi fixés. La següent i lògica parada serà la Xina, on entrenadors de les categories inferiors ja han fet xerrades i classes, i s’han estudiat les millors zones per exportar el model blanc-i-blau al gegant asiàtic.

Badalona i Cornellà

El pla de Chen Yansheng, no obstant això, va en dues direccions. La ciutat esportiva de Sant Adrià ja acull al llarg de l’any moltes estades d’escoles d’arreu del món, a banda de la prestigiosa acadèmia Aspire de Qatar, que la trepitja cada any. El problema és que ha quedat petita i poc funcional, malgrat les obres que s’hi van fent de manera periòdica per intentar millorar-la. Per tot plegat, el cap de Rastar Group ha aprofitat algunes visites recents per recórrer l’àrea metropolitana i mantenir diverses reunions per buscar terrenys on construir una segona ciutat esportiva, més moderna i equipada. A Sant Adrià mateix, però també en altres poblacions de la zona com ara Badalona i Cornellà, sense perdre de vista Barcelona, que facilitaria l’atractiu, però té escassa oferta. La voluntat de Chen Yansheng és que l’Espanyol formi part d’un pack turístic, en què l’estada a terres catalanes vagi acompanyada d’entrenaments amb tècnics del futbol de base i fins i tot jugadors del planter. La ciutat esportiva Dani Jarque no té equipaments per fer-ho del tot atractiu a ulls del president de l’Espanyol, que considera que calen instal·lacions noves en una altra ubicació, ja preparades per acollir aquest tipus d’experiències.

EVOLUCIÓ

La següent i lògica aturada blanc-i-blava serà obrir una sèrie d’escoles a la Xina

CIUTAT ESPORTIVA

El president ha aprofitat les visites per buscar terrenys per a una segona llar

Font d’alegries i de finançament

Amb el primer equip instal·lat en una muntanya russa i l’economia sota mínims durant molt de temps, en els darrers anys l’aficionat periquito només ha tingut un punt de seguretat a l’hora de viure alegries: el planter. Els problemes de tresoreria van anar retallant el pressupost del futbol de base, però malgrat això tot els equips blanc-i-blaus han trobat la manera de lluitar contra els recursos del Barça i anar sumant títols. I més important encara, han trobat la via per mantenir un flux fluid de jugadors trucant a les portes del primer equip o directament esbotzant-les. Els joves han tret el cap millorant la plantilla i, de passada, solucionant sovint els greus problemes per pagar les nòmines, abans que l’arribada de Chen Yansheng comportés la tranquil·litat financera. El magnat xinès està disposat a potenciar-ho i, al llarg de la temporada, ha quedat clar que el planter hi tindrà molt a dir amb la presència d’Aarón, Marc Roca, Marc Navarro i Melendo. Tots quatre han agafat el relleu de molts predecessors que han ajudat a quadrar els comptes en l’època més complicada de l’entitat blanc-i-blava. Per sobreviure en els últims temps, l’Espanyol ha tret rèdit de les vendes d’Eric Bailly (5,7 milions), David López (5,3), Jordi Amat (2,9), Álvaro Vázquez (3), Javi Márquez (1,2), Víctor Ruiz (8,5), Dídac Vilà (4) i Sergio Sánchez (3).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)