Espanyol

Protagonista

L’anhel de pujar a l’últim tren

Lluís accepta seguir un any més amb el filial a pesar del descens a tercera amb la convicció que pot acabar convencent Quique Sánchez Flores

La falta de centrals li comportarà protagonisme en la pretemporada

No tots els joves progressen a la mateixa velocitat. Lluís López va irrompre al primer equip com un coet encara en edat juvenil, però li ha faltat fer un pas més en el creixement. Després de dues temporades entrenant-se amb els grans, el central manresà encara no ha debutat a primera i, fins i tot, va veure com la temporada passada algun company li passava pel davant, però no defalleix. Tot i disposar d’ofertes per buscar nous horitzons, el jove jugador, de 20 anys, ha preferit renovar per un any més per mirar de fer realitat el somni de triomfar de blanc-i-blau, tot i el descens de categoria del filial a tercera divisió.

Quan un filial baixa, el més habitual és que hi hagi una neteja profunda. Uns per no donar el nivell i altres perquè no tenen ganes de jugar en una categoria més baixa. Lluís va disputar 30 partits de titular i tenia ofertes de diversos clubs, que li auguraven oportunitats al primer equip, sobretot del Màlaga. Però el manresà va arribar de benjamí a l’Espanyol i no defalleix en l’anhel de triomfar-hi. Així, ahir va signar per un any, ampliable a un segon, que ja seria com a integrant de la primera plantilla. “Fa molts anys que soc aquí, és casa meva. Seguir-hi vinculat m’aporta molta felicitat i tranquil·litat. El meu somni és jugar al primer equip i espero que així sigui. Espero seguir molts anys aquí.”

Evolució estancada

La posició de central és precisament una de les que més maldecaps genera ara a l’Espanyol. Quique Sánchez Flores no té intenció de moure David López a la posició natural de migcampista, però ara mateix és l’únic element de què disposa. Óscar Duarte no reapareixerà abans del gener i el club blanc-i-blau no se’n surt en l’intent que el Porto rebaixi els set milions de l’opció de compra de Diego Reyes, que caduca en tres dies. Igualment, el tècnic madrileny vol fer avançar el mexicà al mig del camp i ha demanat el fitxatge de dos centrals, un d’ells amb galons de titular. La pretemporada, però, arrenca en dues setmanes i, encara que es quedés Reyes, gaudiria d’uns dies extres perquè no ha tingut vacances per culpa de la copa Confederacions. Així, el manresà tindrà l’oportunitat de disputar de minuts en els amistosos i intentar convèncer l’entrenador blanc-i-blau, que pot ser una alternativa vàlida a l’eix de la defensa.

Lluís afrontarà a partir del dia 10 de juliol la tercera pretemporada amb el primer equip. No obstant això, en l’exercici passat quatre joves del filial van fer el salt al primer equip davant seu: Aarón, Marc Roca, Melendo i Marc Navarro. Quique Sánchez Flores va situar David López de central i quan Demichelis va marxar o Óscar Duarte es va lesionar, el tècnic va cridar altres jugadors, com ara Antonio Cristian, ja desvinculat de l’entitat. Lluís només va entrar en una convocatòria en l’era Galca, sense arribar a debutar en un 5-0 al Camp Nou. Quique va admetre a final de temporada que no havia seguit l’evolució esperada. El manresà li vol demostrar que s’equivoca. Té un somni entre cella i cella i el vol fer realitat, malgrat que això comporti un any a tercera. “No et pots relaxar. Cal treballar al màxim i treure el màxim profit per a tu.” 12 mesos per fer-s’hi un lloc.

2
pretemporades
ha fet Lluís amb el primer equip i aquest estiu afrontarà la tercera.
1
convocatòria
és el bagatge de Lluís al primer equip. Va ser al Camp Nou a les ordres de Galca.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)