Espanyol

Espanyol

pretemporada

Festival a Jakarta

L’Espanyol es regala una golejada en el primer partit de preparació amb el Persija

Granero va ser el futbolista més destacat i es va estrenar amb dos gols. Hermoso es va mostrar solvent en el seu debut tot i la poca feina

Persija 0 Espanyol 7

PERSIJA:Darmawan, Rohim, Irawan, Ignat, Amarzukih, Gunawan, Zerzauri, Pandi Lestaluhu, Jeprik, Widodo, Zeiri. També van jugar Alzu Baedi, Awes, Sutanto Tan, Rohid Chand, Vava Mario.ESPANYOL:Pau López, Javi López, David López, Hermoso, Aarón, Jurado, Fuego, Marc Roca, Granero, Baptistão, Gerard Moreno. També van jugar: Sergio García, Diop, Melendo, Puado, Marc Navarro, Manel Royo, Edu Frías.GOLS:0-1 (6’) Gerard Moreno; 0-2 (15’) Granero; 0-3 (20’) Granero; 0-4 (25’) Jurado; 0-5 (41’) David López; 0-6 (50’) Aarón Martín; 0-7 (75’) Diop.ÀRBITRE:Dwi Purba (indonesi) va mostrar targetes grogues a Amarzukih (35’), Irawan (69’).PÚBLIC:Estadi Patriot Chandrabhaga. Uns 29.000 espectadors van veure el partit en directe.
L’amistós va ser un entrenament televisat per agafar ritme

L’Espanyol es va estrenar aquesta pretemporada en un partit sense cap mena de complicació contra el Persija de Jakarta, setè classificat de la lliga d’Indonèsia regalant-se una golejada imponent per 0-7. Un resultat que deixa clara la diferència de nivell entre tots dos equips. A més, el tècnic local, Stefano Cugurra, va prioritzar el partit de lliga de dissabte contra el seu gran rival, el Persib Bandung, i va alinear un onze amb suplents deixant els seus futbolistes més talentosos a la banqueta. Quique Sánchez Flores va utilitzar el partit com un banc de proves per donar minuts a tots els seus futbolistes. Però des de l’inici ja va fer jugar un onze força competitiu, apostant pel seu tradicional esquema tàctic del 4-4-2. El més destacat de l’equip titular era la presència dels dos debutants Esteban Granero i Mario Hermoso. El migcampista va jugar d’interior i el defensa a l’eix central, al costat de David López. Destacada va ser la participació de Granero, escollit com l’home del partit. Només va jugar la primera part però va tenir temps de mostrar la seva gran qualitat amb dos bons gols i una assistència en el que es pot catalogar com el debut somiat tot i la feblesa del rival. Mario Hermoso no va desentonar, tot i que va tenir poca feina.

El partit va ser com un entrenament televisat en què l’Espanyol va fer moure el rival com va voler. Domini total dels blanc-i-blaus des del primer minut. Els blanc-i-blaus en tenien prou fent bé la pressió alta sobre la defensa indonèsia per crear contínues superioritats. Això propiciava contínues arribades a l’àrea dels homes de Quique Sánchez Flores. Baptistão va ser el primer que va avisar el Persija del que li queia al damunt. El brasiler va fallar un gol cantat enviant la pilota per sobre de la porteria. Tres minuts més tard, Gerard Moreno no va fallar en la seva primera aproximació a porteria. La seva rematada, amb certa dificultat, no li va impedir enviar la pilota a l’escaire després d’una bona assistència d’Aarón. El pitxitxi de Santa Perpètua va demostrar, un cop més, que continua entonat i fi de cara a gol. Fet el primer gol, els següents van caure com pluja fina. Aarón hauria pogut signar el segon però l’àrbitre es va empassar un fora de joc inexistent. Una anècdota sense incidència en el resultat final. I és que el festival de l’Espanyol no tenia aturador i Granero va engaltar un refús de la defensa per fer el segon i estrenar-se com a golejador blanc-i-blau. L’Espanyol feia i desfeia. Era tanta la superioritat que els laterals, Javi López i Aarón Martín, van viure un partit molt plàcid. Més que defensors es van convertir en extrems que bombejaven contínuament pilotes a l’àrea. Al seu torn, Jurado semblava que jugava al pati de casa seva i després de trepitjar l’àrea i remenar la pilota va veure Granero desmarcat a la frontal. El madrileny va col·locar la pilota al pal llarg fent impossible l’estirada del porter. Segon gol del madrileny, que feia encara més espectacular la seva estrena.

Qui més qui menys volia la seva quota de protagonisme. Jurado es va sumar a la festa. Fins ara s’havia vestit d’assistent i va mostrar la seva gran tècnica fent el quart de l’Espanyol, un gol subtil al pal curt del porter local amb assistència en profunditat de Gerard Moreno. Precisament el davanter de Santa Perpètua va ser el protagonista de la següent ocasió dels catalans després d’una acrobàtica rematada que va enviar a córner Darmawan. En l’ acció següent l’Espanyol va clavar el cinquè. Granero va posar una pilota al cap de David López, que en va tenir prou girant el coll per aconseguir la maneta. Els gols s’anaven sumant al marcador i Pau s’ho mirava com un espectador més des de la porteria. Cap aturada ni cap xut entre els tres pals del Persija durant la primera part.

Després de la represa, Quique Sánchez Flores va anar fent canvis per donar minuts a tots els futbolistes i va ser el temps de veure el retorn de Sergio García, que va marxar sense marcar. El guió no va variar gens. L’Espanyol dominava i el Persija aguantava com podia. Una paret entre Melendo i Aarón va acabar amb gol del lateral, que va fer el sisè. L’Espanyol va aixecar el peu de l’accelerador i el Persija ho va aprofitar per estirar-se una mica buscant el gol de l’honor, que mai va arribar, però sí el setè que tancava el festival blanc-i-blau, obra de Diop, en un partit sense més història.