Espanyol

Un cul-de-sac en tota regla

Mercat. A quatre setmanes de l’inici oficial del curs, l’Espanyol continua lligat de peus i mans i sense marge de maniobra en les futures incorporacions a causa de l’incert futur de Caicedo

“La idea és no ser el 31 d’agost a les oficines com l’any passat. Seria el millor senyal que haurem fet bé les coses. Jo marxaré de vacances però estaré a disposició del club.” Poc abans del final de lliga del curs passat, Quique Sánchez Flores llançava un missatge d’optimisme a l’hora de tancar en aquest mercat i com més aviat millor les diverses incorporacions que al cap i a la fi haurien de permetre a l’Espanyol fer el salt qualitatiu esperat. Per segon estiu consecutiu, però, la realitat s’ha entestat a contradir el desig i la voluntat del preparador madrileny, que veu com a quatre setmanes de l’inici del curs oficial el club continua amb molts fronts oberts en el capítol d’altes i baixes. Un autèntic calvari per a la direcció esportiva del conjunt blanc-i-blau, que, si bé en alguns casos ha pogut actuar amb certa celeritat i de forma reeixida –a més d’assegurar la continuïtat de Piatti i Diego López i tancar la compra del 100% dels drets de Baptistão, fins a set futbolistes, entre desvinculats, cedits i traspassats, han abandonat l’entitat en el dia d’avui–, encara té diverses assignatures pendents damunt la taula.

La primera i més important, la sortida de Felipe Caicedo. Tot i que el club no vol sentir a parlar d’un nou cas Ciani –el central francès no va rescindir el contracte fins a l’últim dia l’estiu passat–, el cert és que els dies van passant i la situació respecte al futur de l’atacant equatorià no sembla que s’hagi de resoldre aviat.

Caicedo, el desllorigador

Una disjuntiva que, juntament amb l’obligatorietat de complir el límit salarial imposat per la LFP, deixa l’Espanyol lligat de peus i mans a l’hora de donar entrada a nous efectius en el mercat. La seva alta fitxa –la més important de la plantilla– és el gran taló d’Aquil·les per trobar una destinació per a Caicedo, la cotització del qual va a la baixa després d’una darrera temporada molt pobra.

Així, el possible adeu de Caicedo, a més d’alliberar al voltant de cinc milions d’euros bruts de massa salarial, permetria a l’Espanyol donar un nou impuls a la llista d’operacions que té pendents, paralitzades des de fa dies i que són la contractació d’un nou central –la gran prioritat és lligar la incorporació de Diego Reyes–, un lateral esquerre –Dídac Vilà començarà a entrenar-se amb el Reus la setmana vinent en espera de resoldre el conflicte contractual que el té lligat amb l’AEK d’Atenes– i, finalment, un pivot defensiu, que aporti més múscul a la medul·lar. Una indefinició econòmica que, sense anar gaire lluny, ha provocat que alguns futbolistes no hagin acabat recalant a Cornellà-el Prat, on fins ara han aterrat tres cares noves: Sergio García i Granero, fitxats a cost zero, i Mario Hermoso, per qui el club ha pagat uns 400.000 euros al Madrid.

Diop no descarta seguir

Un altre futbolista amb un futur incert és Pape Diop. Amb contracte per una temporada més, la situació del senegalès és sensiblement diferent de la de Caicedo. Amb una pèrdua de protagonisme notòria des de l’arribada de Quique, el club fa temps que li busca una sortida. Sense cap proposta interessant fins ara –fa un any es van rebutjar dos milions del Hertha pel senegalès–, el veterà migcampista de 31 anys no descarta complir l’any que li queda i acabar marxant lliure.

LA DADA

7
jugadors,
entre desvinculats, cedits i traspassats, han abandonat el club aquest estiu

PRIORITATS

Els objectius del club se centren a fitxar un central, un lateral esquerre i un pivot defensiu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)