Espanyol

Un serial que s’eternitza

Mercat. La incertesa continua girant al voltant del futur esportiu de Felipe Caicedo, a hores d’ara sense cap oferta en ferm tot i els constants rumors sobre l’interès de clubs com el Betis, el Lilla i el Lazio

Una jornada més, el nom de Felipe Caicedo continua acaparant tots els focus d’atenció a l’Espanyol. Amb permís del club per resoldre el seu futur esportiu durant la gira que la plantilla va realitzar per Indonèsia, l’absència ahir del davanter equatorià en el retorn de l’equip a la ciutat esportiva Dani Jarque va generar tot tipus d’especulacions. Res més allunyat de la realitat. Al costat d’altres companys que, com ell, no van viatjar al país asiàtic –com és el cas de Diego López, Víctor Sánchez i Hernán Pérez, entre d’altres–, Caicedo va exercitar-se al marge en un dels gimnasos de Sant Adrià. Així, la incertesa continua girant al voltant de l’atacant sud-americà, en el que ja s’ha convertit de llarg en el gran serial de l’estiu. Enquistada per ara la seva arribada al Girona, en les últimes hores va sorgir el possible interès de clubs com ara el Betis –una de les grans prioritats de Caicedo passa per continuar jugant a la lliga espanyola–, el Lilla de Bielsa i el Lazio. Segons fonts consultades per aquest diari, però, en aquests moments el futbolista equatorià no té cap proposta en ferm –l’opció del Fenerbahçe no és del grat del jugador, que no vol anar a lligues menors– damunt de la taula. De fet, a hores d’ara la via gironina continuaria sent la millor opció per a l’atacant, però petits detalls eviten que, de moment, recali a Montilivi.

D’aquesta manera, les urgències de l’Espanyol continuen intensificant-se amb el pas dels dies. Necessitat d’alliberar massa salarial com sigui a causa del límit econòmic que estableix l’LFP, l’adeu de Caicedo permetria al club blanc-i-blau estalviar-se una fitxa que ascendeix en aquests moments a cinc milions d’euros bruts per temporada. Per ara, però, el bloqueig que suposa la situació de Caicedo no permet a l’entitat accelerar de manera definitiva les opcions que rastreja en el marcat per tal d’acabar de perfilar la plantilla del nou Espanyol.

Operació sortida

Amb el límit salarial a tocar, l’altre gran problema que ha d’afrontar el club a hores d’ara rau en la necessitat d’alleugerir l’elevada xifra de fitxes federatives de què disposa en aquests moments. En espera que es defineixi el futur de Caicedo, el club té ocupades les 25 llicències que imposa com a màxim l’LFP.

Una xifra que s’albira del tot insuficient tenint en compte que la direcció esportiva encara ha d’afrontar les incorporacions d’un central, un lateral esquerre i un pivot defensiu. Així, s’espera que en els propers dies el club intensifiqui les sortides de Paco Montañés i Rober Correa, dos homes amb els quals Quique Sánchez Flores no compta. Tanmateix, es manté el dubte de quin camí seguirà Jairo Morillas. Cedit el curs anterior al Numància –d’on ha tornat lesionat–, el club es planteja deixar-lo sense dorsal durant el temps de recuperació del davanter andalús. Un moviment que permetria a l’Espanyol disposar d’una nova vacant que es podria cobrir amb alguna de les incorporacions que encara hi ha pendents. Queden menys de quatre setmanes per a l’inici del curs i a l’Espanyol se li acumula la feina.

LA DADA

5
milions
d’euros bruts anuals s’estalviaria el club amb la marxa de Caicedo, amb contracte fins al 2019

SITUACIÓ

Enquistada la via del Girona, Caicedo va entrenar-se ahir al marge dels seus companys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)