Espanyol

Crida a l’estabilitat

L’Espanyol enceta la lliga al mateix lloc on ho va fer el curs passat, amb l’esperança d’aconseguir un partit més controlat i on se senti més còmode

La titularitat del central brasiler en una defensa debilitada és el gran dubte

El Sánchez Pizjuán torna a ser el punt de partida. I aquesta vegada l’Espanyol no vol focs d’artifici. Després d’estrenar el campionat anterior amb una actuació d’infart a Sevilla (6-4), aquesta vegada el conjunt blanc-i-blau s’ha demostrat a si mateix que se sent més còmode en la sobrietat i que en la ruleta russa sempre té més números de morir. Ha passat un any sencer des d’aquella orgia de gols i l’Espanyol de Quique Sánchez Flores s’ha consolidat com un equip estructurat, sempre refugiat en el seu 4-4-2. Ben equilibrat i que serà el seu motiu vital en el curs que s’estrena, encara molt pendent del mercat però obligat a ser recognoscible des d’ara. “Aquest any partim des d’una base més sòlida, més treballada i d’un equip que ja es coneix”, confessava fa uns dies Javi Fuego. “L’equip està millor que l’any passat”, confirmava dijous David López, difuminant l’angoixa de l’entorn i del mateix Quique, neguitós durant tota la pretemporada.

Amb Óscar Duarte lesionat i després d’haver completat la pretemporada fent experiments, ubicant Diop de central, el tècnic madrileny haurà de decidir si dona l’alternativa al nouvingut Naldo o si, per contra, decideix acompanyar David López amb el jove Mario Hermoso que, sense experiència a primera divisió, ha deixat sensacions enfrontades durant els partits de la pretemporada. “L’experiència que té Naldo segur que farà que retalli terminis, però ja fa temps que va estar amb mi i també necessitarà un procés per conèixer-nos, adaptar-se i saber què fem. Ha d’estar molt atent, demà decidirem si és titular o no”, va explicar ahir Sánchez Flores.

En tot cas, sigui quina sigui la tria del tècnic, l’Espanyol 2017/18 es posa en marxa amb una essència molt similar a la del curs passat. “No crec que hagin canviat molt, conserva el seu entrenador, molt intel·ligent, que explota molt bé els seus recursos. Juguen en un sistema mixt, canvia la manera d’utilitzar els atacants, tenen laterals profunds”, va analitzar el tècnic sevillista, Eduardo Berizzo, que ha arribat al Pizjuán per donar continuïtat a la llavor que va plantar l’any passat Jorge Sampaoli, amb un futbol viu i alegre: “L’Espanyol ens exigirà moure la pilota amb intel·ligència i paciència, perquè quan surten al contracop ens fan mal”, va explicar el Toto.

“Amb Sampaoli era difícil detectar l’organització ofensiva perquè tenien molta llibertat, apareixien i desapareixien i això fa tremolar els dibuixos. Amb Berizzo, són més recognoscibles i defensivament tenen aquesta particularitat de fer persecucions”, va desgranar Quique, que estrena la seva segona temporada en blanc-i-blau amb l’equip encara per polir, però amb una estructura tàctica ben definida i interioritzada com a principal arma.

LA CLAU

“Serà un partit intens i haurem de tenir paciència amb la pilota”, assegura Berizzo

DADA

20
milions
ha pagat el Sevilla per Luis Fernando Muriel, el fitxatge més car de la seva història.

Nolito i Navas, sense una “càrrega exagerada”

Berizzo està fent entrar de manera progressiva algunes de les seves noves adquisicions i està tenint un tracte especialment curós amb Jesús Navas i Nolito, que encara no estan al nivell de la resta de companys. “Però estan per sobre de la mitjana i a prop del seu millor nivell. Només ho aconseguiran tenint minuts. Segurament en tindran, però pensant que també poden ser opcions per dimarts –el Sevilla juga la tornada de la Champions contra l’Istambul Basaksehir–. Es tracta que tinguin una càrrega suficient però no exagerada”, va dir l’argentí, sense especificar si els dos internacionals espanyols serien titulars.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)