Espanyol

Confiança justificada

El cos tècnic estava tranquil tot i la lesió de Diego López, i l’actuació de Pau al Sánchez Pizjuán ho va reforçar

El porter gallec segueix amb la lenta evolució de la bursitis i s’ha posat el derbi com a objectiu per tornar

La pretemporada avançava i les lesions s’acumulaven a l’Espanyol. Quique Sánchez Flores no amagava el nerviosisme per les baixes i la falta de fitxatges, amb una única excepció: la porteria. El cos tècnic estava entusiasmat amb la resposta de Pau per cobrir la baixa de Diego López, i el primer partit de lliga al Sánchez Pizjuán li va donar la raó.

Nolito va ser el primer a tastar els reflexos de Pau amb empat a zero, si bé seria Muriel qui més en patiria la bona actuació al Sánchez Pizjuán. El gironí tornava a un escenari especial per a ell i va respondre a la perfecció, només superat per un gol fantasma. L’experiència a Londres li ha anat bé, independentment de la divisió que jugués. S’ha vist des del primer dia d’entrenament de pretemporada en la segona etapa a l’entitat blanc-i-blava: molt més decidit a donar ordres i a manar des de la porteria. Des del cos tècnic explicaven a L’Esportiu durant la pretemporada que la lesió de Diego López els neguitejava per la lentitud i perquè era delicada. Una infecció com la bursitis obliga a no córrer riscos fins que la cicatriu no s’ha tancat del tot. Però afegien: “Amb en Pau estem tranquil·líssims.” Els mateixos entrenadors que van pregar pel fitxatge del gallec després de veure els dos primers partits de lliga amb l’experimentat Roberto, que va costar tres milions, fa un any ara estaven segurs de la bona resposta del jugador del planter. El pla, però, segueix sent la titularitat de Diego López, que diumenge seguirà sense poder estar sota els pals i s’ha marcat el derbi del 9 de setembre com a objectiu per reaparèixer. Al Camp Nou, precisament on va començar el calvari pel trau que es va fer en topar amb el blaugrana Luis Suárez.

Predisposat a renovar

El gallec ha estat una de les apostes de l’estiu en la planificació esportiva dels blanc-i-blaus. L’Espanyol s’ha esforçat a tenir-lo en propietat quan encara tenia un any més de contracte amb el Milan i l’ha situat al podi dels més ben pagats de la plantilla. Per això seguirà de titular. Pau vol minuts i això xoca amb els plans per renovar-lo. El gironí, periquito des del bressol, acaba contracte el 30 de juny i la prioritat és continuar. Així ho va expressar obertament després del xiulet final al Sánchez Pizjuán. La predisposició és total, sempre que vegi que hi té un futur clar. Els 35 anys de Diego López fan que sigui una aposta immediata i l’ex-Tottenham, de 22 anys, el relleu clar. Ara falta veure com avança la temporada i com s’entén amb Quique Sánchez Flores. D’ofertes, no n’hi faltaran, perquè manté cartell en la lliga anglesa i hi ha equips del campionat espanyol que fa temps que li segueixen la pista. I arribaria lliure de contracte. Un caramel.

La pretemporada ha deixat clar a Quique que pot confiar sense problemes en el porter suplent. Tot plegat sense oblidar un Adri López que puja amb força, com s’ha vist a l’estiu, si bé el cos tècnic entén que encara li queda un llarg camí. Encara és juvenil, però a Hamburg va ser MVP del partit i va demostrar que progressa adequadament.

Pendents de les gestions de Dídac Vilà per desvincular-se de l’AEK

Jordi Lardín va deixar clar diumenge des de Sevilla que la planificació esportiva estava lligada de mans i peus pel límit salarial. Quique Sánchez Flores ha demanat dos fitxatges més com a mínim, però si no hi ha sortides no es podran fer. En aquest plantejament hi ha una excepció: Dídac Vilà. El pressupost ja havia deixat un espai per a l’arribada del maresmenc, amb qui hi ha un contracte signat des de fa setmanes. L’adeu de Paco Montañés ha deixat prou marge per afrontar-lo. Serà un sou baix, ja que el rol serà ser suplent d’un Aarón que en principi ho ha de jugar tot. El lateral esquerre manté les negociacions amb l’AEK per desvincular-se i, segons POL, aquesta setmana ho aconseguirà. El club blanc-i-blau sempre ha deixat clar que si es desvinculava del club grec signaria la tercera etapa blanc-i-blava i, en cas contrari, no es portaria ningú en aquesta posició. Mario Hermoso assumiria el rol de lateral suplent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)