Espanyol

L’equip té les onze posicions ben doblades

Plantilla. El fitxatge de Dídac permetrà, a diferència de la temporada anterior, disposar de recanvis per a tots

L’Espanyol confia que en les pròximes hores Dídac Vilà es desvinculi per fi de l’AEK i es pugui tirar endavant l’entesa per a les tres pròximes temporades. L’arribada del mataroní comportaria que el lateral esquerre fos l’única posició no doblada. Així, a diferència de la temporada anterior, Quique Sánchez Flores disposarà de com a mínim dos jugadors on triar a qualsevol zona del camp.

L’estiu del 2016 va comportar una remodelació completa de la plantilla. Les baixes es van anar acumulant, però la planificació va deixar alguns buits. Al lateral dret es va trobar una sortida a Rober i Arbilla i es tenia emparaulat el fitxatge de Nyom, que a última hora va deixar plantats els blanc-i-blaus per anar a la Premier. Així, Javi López es va quedar sol a la banda. Quique Sánchez Flores hi va reciclar Víctor Sánchez durant bona part de la temporada, abans de la irrupció de Marc Navarro després de Nadal. El jugador del planter, però, va encadenant petites lesions que l’estan frenant i que deixen de nou sol el capità blanc-i-blau.

La falta d’efectius no era una exclusiva del lateral dret. A la banda contrària, el mateix. Rubén Duarte va començar de titular, però en la segona jornada Quique ja va recórrer a la polivalència de Víctor Sánchez, abans de trobar-hi l’inquilí ideal amb Aarón. El jugador del planter no tenia relleu perquè l’entrenador no confiava en Duarte ni en Víctor Álvarez. Tots dos s’han desvinculat de l’Espanyol aquest estiu, així que el fitxatge d’un lateral esquerre formava part de la planificació, i Dídac és l’escollit. Barat i de la casa. Si el serial amb l’AEK no té un final feliç, Mario Hermoso exercirà d’alternativa, ja que fins arribar a la categoria sènior ocupava aquesta posició.

Així, a diferència de la temporada anterior, l’Espanyol tindrà totes les posicions doblades. Cosa que no vol dir que l’entrenador blanc-i-blau estigui satisfet. La idea de Quique era diferent en diversos punts i volia tenir polivalència per equilibrar la plantilla. Així, amb el dibuix actual David López està condemnat a exercir de defensa. El tècnic, que espera un central més, volia Diego Reyes per alternar l’eix defensiu i el pivot de contenció o, en cas contrari, un defensa amb rol de titular clar (Albiol) i un migcampista defensiu que no ha arribat, contemplant que en el debut de lliga un teòric descartat, com Pape Diop, sortís a l’onze inicial. I el mateix passa al davant. Piatti té relleu amb Granero –perfils diferents–, però la voluntat de situar Leo Baptistão d’extrem dret s’ha apartat, perquè no ha arribat cap davanter de pes ni s’ha trobat sortida a Álvaro.

PRECEDENT

Les sortides i el no de Nyom fa un any van deixar Javi López sol com a lateral dret

REALITAT

La planificació ha deixat menys alternatives de les que esperava l’entrenador

“Seria molt bo que vingués un jugador com Dídac”

Si les negociacions de Dídac Vilà amb l’AEK per desvincular-se no es torcen, Aarón passarà a tenir competència al lateral esquerre per primer cop des que va pujar al primer equip. El jugador del planter no hi veu problema i ahir considerava una notícia positiva la incorporació del maresmenc. “Seria molt bo que vingués un jugador com ell, d’aquest nivell, per augmentar la competència, tant per a l’equip com per a aquesta posició. Si significarà tenir més pressió? No, jo seguiré igual, vingui o no seguiré fent les coses igual o millor”, va ressaltar Aarón, que tampoc s’altera per l’interès d’altres equips: “Ho visc amb normalitat tot.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)