Espanyol

Guanyar des del primer dia

Les aspiracions blanc-i-blaves de millorar el rendiment de la campanya passada fan obligatori arrencar millor a casa

El Leganés va ser la primera víctima després de tres mesos i sis duels sense alegries

La setmana es tancarà amb l’Espanyol estrenant-se a casa. Els blanc-i-blaus van protagonitzar una bona estrena en la lliga al Sánchez Pizjuán i debutaran davant l’afició periquita en una cita amb un grau d’exigència prou elevat. El campionat està encara a les beceroles i no hi ha urgències, però seria recomanable començar amb bon peu. Fa un any van caldre tres mesos per tenir la primera gran alegria a Cornellà-el Prat en un inici complicat que va allunyar les possibilitats europees. Si es vol millorar el vuitè lloc de l’exercici anterior toca fer els deures des del primer dia a l’estadi.

L’Espanyol enceta la lliga a casa contra un rival de bon record. El de la primera victòria davant l’afició. Un onze que, com els periquitos, repeteix entrenador i bona part del bloc que va fer que mantinguessin la categoria sense gaires angúnies, objectiu que repeteixen. A diferència dels madrilenys, els periquitos volen fer un pas més, malgrat que a l’alineació titular hi hagi ben poques cares noves. Fa un any el debut va ser un dolorós gol de Charles en el temps afegit que feia volar dos gols d’avantatge. Un empat amb el Màlaga que va anar seguit de la desfeta amb el Madrid (0-2) i de nou la decepció amb el Celta fent un doblet en els minuts del descompte. Un 0-0 amb el Vila-real va ser el precedent de la primera amenaça de crisi esportiva, derivat del 0-3 en el descans amb l’Eibar. L’empat final, igualant quan es jugava amb un home menys, va ser la primera mostra clara de caràcter i ambició dels deixebles de Quique, que encara haurien d’esperar a oferir el primer triomf als seguidors periquitos, que van viure un altre 0-0, ara a mans de l’Athletic.

Amb tot, la lliga va començar a l’agost però la primera victòria a casa no arribaria fins al 26 de novembre amb un Piatti de protagonista en assistir Gerard Moreno en el primer gol i signar després un doblet. 3-0 contra el Leganés, precisament el primer rival d’aquesta temporada a Cornellà. La celebració amb l’afició va fer-se esperar. Tres mesos i, sis partits a casa sense estrenar-se, una xacra que va acabar marcant el curs. Al final de l’exercici, 29 punts de 57 sumats com a amfitrió, amb vuit triomfs, cinc empats i sis derrotes. Dels deu primers, tan sols el desè, l’Eibar, va concedir tantes desfetes a casa, i dels equips que van ocupar la zona europea, el que menys victòries va lligar al seu seu feu va ser la Real Sociedad, amb deu. L’Athletic, setè, va acabar anant a Europa i va quedar al davant del conjunt periquito, entre altres coses perquè va ser capaç de lligar fins a 13 triomfs a San Mamés, cinc més que els deixebles de Quique Sánchez Flores.

El calendari a fora

El tram inicial de la lliga va fer empitjorar els números de l’Espanyol i va ferir de gravetat les seves aspiracions europees. Si aquest any l’objectiu és superar el rendiment de la temporada anterior, toca estar preparat des del primer dia. A Sevilla el resultat ja va ser més positiu, i es va arrencar amb un punt en lloc d’una derrota; ara toca arrodonir-ho dissabte. Convertir Cornellà-el Prat en un fortí té com a primer pas desfer-se del Leganés. Els següents a passar pel feu periquito seran el Celta, el Deportivo, el Llevant i el Betis, abans de tenir-ne dos de seguits contra València i Getafe. El calendari és molt més assequible que no pas a domicili, on després del Pizjuán tocarà el Camp Nou, El Madrigal, el Bernabéu i Anoeta, tots rivals de zona europea i on en la temporada anterior es va sumar un punt de 12. Això fa encara més important fer els deures davant l’afició periquita. És l’única manera d’anar pel bon camí cap a l’objectiu.

EL PRECEDENT

29
punts
de 57 possibles va sumar l’equip blanc-i-blau la temporada passada a Cornellà-el Prat.

AL DAVANT

L’Athletic va ser setè després de guanyar 13 partits a casa, cinc més que els periquitos

Chen Yansheng agafa les regnes del mercat

L’estrena a casa de l’Espanyol en la lliga 2017-18 tindrà un espectador d’excepció. Chen Yansheng ja ha aterrat a Barcelona per supervisar el final del mercat i fer diverses reunions per seguir de més a prop el dia a dia de l’entitat periquita. El màxim dirigent aprofitarà per veure en directe l’enfrontament amb el Leganés i la pròxima setmana tindrà la reunió mensual de la directiva des de Cornellà, igual que fa un any no es perdrà detall de les negociacions fins a l’últim dia de mercat. Mr. Chen aprofitarà per conèixer de primera mà què ha passat amb la planificació esportiva i per què es va calcular malament el marge de maniobra, que ha convertit els límits de la massa salarial en un obstacle insalvable, la qual cosa ha comportat la frustració de Quique en comprovar que la plantilla que tenia en ment acabava derivant en un anhel inassumible, sense poder recuperar de moment Diego Reyes ni incorporar altes que creia viables per fer un salt endavant.

Tot i això, els últims dies de mercat prometen ser intensos, res de nou per al jerarca xinès, que va viure un bateig de foc l’estiu passat amb un carrusel d’incorporacions l’últim dia. Aquest any la situació podria agafar un gir important amb moviments sobtats en forma de sortides. Ahir l’Sport parlava d’una oferta del Manchester City de 20 milions per Aarón Martín. L’Espanyol no té constància d’aquest oferiment ni de cap altre pel lateral, però els tècnics són conscients, des de fa mesos, que Aarón, junt amb David López i Gerard Moreno, eren les tres peces que podien sortir en aquest mercat d’estiu. Sense anar més lluny, el davanter va estar en l’òrbita del Vila-real. Així, fins a l’1 de setembre no es pot descartar res. Aquí és on el president haurà de valorar, junt amb els tècnics, quin camí seguir o si fer una venda important, que permetria incrementar el marge per fer més fitxatges en punts clau per acontentar el tècnic i fer més competitiu l’equip o mantenir el bloc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)