Espanyol

Un altre retorn a casa

El club blanc-i-blau tanca amb l’Olympique de Lió la cessió de Sergi Darder, amb una opció de compra obligatòria de vuit milions

L’últim dia de mercat girarà al voltant del fitxatge d’un central i de les sortides

Els jugadors de la casa sovint aporten un plus. Més compromís, més identificació amb els colors i amb la graderia i fins i tot més paciència dels aficionats a l’hora de perdonar les errades. Un còctel gairebé sempre positiu que l’Espanyol fa temps que mira de convertir en aposta, així que el dia que feia la presentació de la tercera etapa de Dídac Vilà, el club blanc-i-blau també va tancar amb el Lió la cessió de Sergi Darder.

En els darrers temps les categories inferiors de l’Espanyol van viure una breu etapa negra, de males decisions. Una va ser obrir la porta a Sergi Darder, a qui un exjugador com Josep Manel Casanova va acollir al Màlaga. El club blanc-i-blau ha buscat en els darrers temps com fer-lo tornar a casa, però no podia competir amb els 13,1 milions que fa dos estius va pagar el Lió. El migcampista d’Artà no s’ha convertit en titular indiscutible a l’Olympique, que li ha obert la porta davant la insistència del jugador. “No ets just. Si en Sergi se’n vol anar és la seva voluntat”, responia per Twitter el president de l’entitat francesa, Jean-Michel Aulas, a un dels nombrosos aficionats que li criticaven la política de fitxatges i les decisions de l’entrenador, Bruno Genesio, que no té química amb el català, a qui no posa en la seva posició natural.

En tres terminis

Darder va desplaçar-se a la tarda a les oficines de Cornellà per accelerar l’operació, ja que l’Olympique havia donat l’ordre que o es tancava ahir, com el mercat francès, o no es feia, per molt que a la lliga espanyola deixin 24 hores més per fitxar. L’Espanyol va intentar que la cessió tingués una opció de compra no obligatòria, però no se’n va sortir, i va quedar en vuit milions, més dos en variables, a pagar en tres terminis. D’entrada abona 300.000 euros i el Lió es queda un 20% dels drets. Quique Sánchez Flores ja té el migcampista de toc que anhelava i que les limitacions salarials havien frustrat amb noms com Banega o Borja Valero. El mallorquí ha acceptat una considerable rebaixa d’una fitxa que serà ascendent per superar els problemes actuals pel límit salarial. Unes hores abans Jordi Lardín qualificava de “gran èxit” el retorn. El director esportiu va deixar clar també que la incorporació del balear no comportaria la cessió de Marc Roca.

Quique Sánchez Flores feia temps que reclamava tres fitxatges. Naldo va ser el primer i Darder el segon. Encara faltava un altre central, així que els esforços de l’últim dia de mercat se centren en aquesta posició. El tècnic madrileny confiava a poder dur a terme un altre retorn, Diego Reyes, que li cobria dues posicions, central i pivot defensiu. El Porto, malgrat que queda lliure el 2018 i no accepta anar enlloc més, no vol sentir a parlar de cap nova cessió i la fitxa del mexicà tampoc és assumible tal com està el límit salarial, així que Lardín va descartar del tot la incorporació, si bé va deixar oberta la porta a negociar-hi a partir del gener perquè vingui a cost zero l’estiu que ve. La direcció esportiva se centra ara en altres objectius, amb només 24 hores per tirar-ho endavant. Quique va demanar al juny un central amb rol de titular, que no compleixen Naldo ni Hermoso. Albiol era el somni, que va resultar inviable. Ara es busquen opcions més modestes, de nou amb passat blanc-i-blau. Segons RAC1, l’escollit és Sergio Sánchez, a qui s’ha intentat fer tornar en diferents ocasions, però sempre tenia un sou massa alt. El mataroní té 31 anys i és suplent al Rubin Kazan, amb qui afronta l’últim any de contracte i que veu amb bons ulls una cessió.

Marc Navarro i Álvaro

Sergio Sánchez pot jugar de central i de lateral dret, una polivalència interessant per a Quique. El tècnic té dubtes de la capacitat de Marc Navarro d’aguantar sense lesions, així que obre la porta a una cessió. L’Oviedo pot comportar també una solució per al cas Álvaro, però l’acord és molt complicat. Si es fes, s’intentaria dur un davanter més o es confiaria en la progressió de Puado, un cop descartada l’oferta del Madrid. Queden 24 hores frenètiques.

LA DIRECCIÓ

Hem treballat amb Darder i molts tot l’estiu. Seria un gran èxit. No sé si serà l’últim reforç. Queda un dia més
Jordi Lardín

EL CANDIDAT

Diego Reyes, descartat, cobria dues posicions. Ara ho pot fer Sergio Sánchez

Dídac Vilà: “Veia que passaven els dies i no sabia si podria tornar”

Primer entrenament amb Quique Sánchez Flores i presentació oficial. Dídac Vilà va iniciar ahir la tercera etapa com a blanc-i-blau després d’unes setmanes complicades pels problemes per desvincular-se de l’AEK Atenes, a qui ha acabat indemnitzant. “Ha estat un estiu molt llarg, amb molts de nervis. Veia que passaven els dies i no sabia si arribaria aquí o no. És el club on sé que puc rendir millor, el club on he crescut i que més he estimat.” El lateral esquerre va signar contracte per tres temporades, amb un sou baix i una clàusula de rescissió de 25 milions d’euros. Una irrupció pletòrica amb traspàs ràpid al Milan que no va tenir continuïtat, afectat per una pluja de lesions. Amb 28 anys torna a casa, al club on es va formar, conscient que serà complicat desbancar Aarón de l’onze i subratllant en què ha millorat en tot aquest pelegrinatge. “L’experiència el que et fa és, a l’hora de prendre decisions, decidir millor. En els dos últims anys no he tingut lesions i això en tres anys no va ser així i psicològicament em va fer estar fotut. Ara em sento com un jugador que pot jugar 40 partits.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)