Espanyol

Espanyol

Derbi barceloní

Alegries al Camp Nou

Sergi Darder va obtenir els tres punts i David López i Sergio García van marcar en l’última visita al feu dels blaugrana

Dídac Vilà pot debutar amb el conjunt blanc-i-blau per segon cop al camp del Barça

Anar al Camp Nou acostuma a ser sinònim de decepció a l’Espanyol, però a la plantilla hi ha prou testimonis que poden assegurar que també s’hi viuen alegries. Diversos jugadors blanc-i-blaus n’han sortit amb els tres punts o amb algun gol celebrat.

El 2009 queda lluny. Des d’aleshores, tot són decepcions. I sovint golejades. Però no tots els que trepitjaran el Camp Nou han estat sempre a l’Espanyol. Sergi Darder té molts números per debutar amb els blanc-i-blaus al feu blaugrana, i l’últim cop que el va trepitjar va ser el 21 de febrer del 2015, quan el Màlaga va donar la sorpresa imposant-se per 0-1, amb el mallorquí a l’onze. No és l’únic que n’ha sortit victoriós. Sergio Sánchez pot inflar el pit, com un Granero que s’ha acostumat a no empetitir-se quan al davant hi ha el Barça. No només va sortir victoriós de territori barceloní quan estava al Real Madrid amb un 1-2 l’abril del 2012, sinó que va ser titular en la ratxa de decepcions dels blaugrana els darrers anys a Anoeta. I Piatti va ser l’autor del segon gol del València l’abril del 2014 quan van celebrar el triomf per 2-3.

La victòria sempre és un record especial, però n’hi ha un altre d’encara més important: l’estrena. Dídac Vilà va vestir per primer cop la samarreta del primer equip blanc-i-blau el 29 de gener del 2009 quan va aparèixer en el tram final de l’enfrontament de tornada dels quarts de final de la copa del Rei entre el Barça i l’Espanyol (3-2), sense poder completar la remuntada després dels gols de Coro i Callejón. “Només van ser tres minuts, però van ser l’inici de tota la meva carrera”, recordava el lateral mataroní. No sembla probable, però no es pot descartar que vuit anys més tard la tercera etapa blanc-i-blava del jugador del planter comporti un debut a l’escenari on va començar tot.

Gols sense premi

L’alegria pel debut es va veure enfosquida per l’eliminació. Una sensació que tampoc és exclusiva de Dídac. Sergio García tornarà a trepitjar el Camp Nou i l’últim cop que ho va fer va donar esperances al conjunt aleshores de Sergio González fent el gol que inaugurava el marcador del derbi, si bé abans del descans Messi va empatar i el partit acabaria amb un contundent 5-1. Pitjor encara el cas de David López. El polivalent jugador de Sant Cugat del Vallès va encetar fa un any la segona etapa de blanc-i-blau i la primera diana la va signar precisament com a visitant en el derbi. El central català va arrencar des de la defensa i, després d’una ràpida combinació, va engaltar la pilota amb l’esquerra tal com venia en el 3-1, abans que Messi arrodonís la festa local. Alegria efímera i demà, nova oportunitat d’engreixar els bons records blanc-i-blaus al Camp Nou.

REFERENT

2
victòries
ha aconseguit Sergio Sánchez contra el Barça. És l’únic cas a la plantilla blanc-i-blava.

DECISIU

Piatti va fer el segon gol del València en un 2-3 al Camp Nou el febrer del 2014

L’únic supervivent de l’1-2

Les alegries contra el Barça costen de viure. Jugar contra un dels gegants de la lliga i sortir-ne victoriós no és gens fàcil i fer-ho dos cops encara menys. Per això a la plantilla blanc-i-blava només hi ha un jugador que pugui inflar el pit en aquest aspecte. L’últim triomf en territori culer va ser el 2009 amb l’1-2 del doblet de De la Peña. Sergio Sánchez va ocupar el lateral dret en aquell partit, que va ajudar a la salvació del conjunt blanc-i-blau. És la darrera victòria. I si es mira el balanç a casa, cal anar més lluny, el 2007 (3-1). El mataroní també en va formar part, entrant en la segona part just després de l’empat barcelonista per fer la centrada del segon gol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)