Espanyol

Mario Hermoso i el repte del rendiment immediat

Defensa. El jove central madrileny mira d’esvair els dubtes que va generar la pretemporada i demostrar al cos tècnic que està preparat per aspirar a la titularitat des del primer moment

Vint-i-dos anys i dues jornades de lliga. L’espera de Mario Hermoso es va acabar per fi dissabte amb el debut a primera divisió, en un primer tast del repte del jove central. El cos tècnic de l’Espanyol el veu verd, però el defensa vol demostrar que pot ser una alternativa des del primer dia.

Mario Hermoso va ser un dels primers fitxatges. Una inversió més de futur que no pas de present, tal com va quedar clar quan Quique Sánchez Flores es va passar la pretemporada reclamant el fitxatge de dos centrals més. Naldo va ser el primer i en l’últim dia de mercat Sergio Sánchez es va sumar a la nòmina de candidats a acompanyar David López. El rendiment del brasiler, però, va ser tan fluix en les dues primeres jornades que va quedar fora del derbi, i va deixar pas al jugador procedent del Madrid. El resultat va ser de 5-0. En el primer gol va deixar un espai perillós a Messi, però estava en fora de joc, i en el quart Piqué va superar-lo per dalt en un córner. La línia defensiva va fer aigües, com la tàctica de Quique, i no se’n pot culpar Hermoso, que ahir es mostrava comprensiu amb les crítiques. “Són situacions que passen. Has d’estar preparat per a quan t’arribi el moment. Són decisions de l’entrenador i jugarà qui ell cregui que ha de jugar a cada partit. Es pot destacar una mica que l’equip defensivament no està bé. Hi ha errades, és lògic, i treballem perquè s’acabin.”

El jove defensa va veure com els elogis li plovien després de l’amistós contra el Dortmund en la pretemporada, però sempre ha estat conscient que la col·locació i la lectura tàctica del joc són els seus punts dèbils. Hermoso va créixer com a lateral ofensiu en equips que tenien la pilota i s’ha hagut de reciclar a central en conjunts que busquen el contraatac. Les esbroncades de Quique Sánchez Flores en els entrenaments o de David López en els amistosos es van convertir en habituals perquè no seguia els moviments del bloc i el resultat eren espais per al rival. Una de les grans virtuts del madridista és la sortida de pilota, que espatllava a còpia d’abusar-ne o no saber quan s’havia d’arriscar i quan no. Per tot plegat, Naldo va passar-li al davant només d’aterrar, però el derbi va deixar clar que hi ha una plaça lliure. I el repte d’Hermoso és demostrar que està preparat per aportar des de l’inici.

PROTAGONISTA

Es pot destacar una mica que l’equip no està bé defensivament. Hi ha errades, és lògic, i treballem perquè s’acabin
L’any passat també va costar a l’inici i l’equip va acabar bé. Tampoc no veig una situació dramàtica, queden 35 jornades
Mario Hermoso

Del debut al Santiago Bernabéu al del Camp Nou

Mario Hermoso no oblidarà mai el derbi de dissabte passat. I no només pel 5-0 contundent o l’enèsima exhibició de Leo Messi amb un hat-trick. El Camp Nou va ser l’escenari del debut del defensa a primera divisió. En el seu cas, li van bé els grans escenaris perquè si l’estrena a la màxima categoria estatal li ha arribat als 22 anys, la primera vegada que va treure el cap al futbol d’elit va ser al Santiago Bernabéu. Format en les categories inferiors madridistes, José Mourinho se’n va enamorar quan encara estava en edat juvenil i li va donar els primers minuts en un trofeu Bernabéu derivat en costellada. El 8-0 va ser el resultat final el 27 de setembre del 2008 amb el Millonarios de Bogotà de rival i Hermoso, aleshores lateral esquerre, va saltar a la gespa en el minut 73. No va tornar a aparèixer de blanc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)