Espanyol

futbol

els insults del derbi

L’Espanyol denunciarà a la LFP tots els insults del derbi

Informe. La patronal només recull el crit de “«pericos bastardos»” però el club blanc-i-blau notificarà, de manera oficial, sis insults més que es van sentir a la zona d’animació del Camp Nou

La Lliga de Futbol Professional (LFP) va entregar ahir als comitès de Competició i Antiviolència de la RFEF el seu informe relatiu als insults que es van registrar a “l’espai d’animació” del Camp Nou situat al Gol Nord de l’estadi. L’escrit de la LFP només registra un dels insults que es va sentir durant el derbi de dissabte passat. Concretament es refereix al de “periquitos bastardos” que es va escoltar en els minuts 7 i 74 del partit.

L’Espanyol ha decidit anar més enllà i notificarà de manera oficial a la LFP el conjunt real d’insults i càntics que es van sentir contra l’Espanyol dissabte al llarg dels noranta minuts del partit. En concret són sis insults més que no estan recollits en l’informe de la patronal. A l’escrit de denúncia del conjunt blanc-i-blau es recollirà, a més del “periquitos bastardos” que indicava la LFP, d’altres com ara “odio al Espanyol”; “puta el Espanyol”; “A segunda”; “Sergio García, hijo de puta”; “Perico dime qué se siente, tener tu casa en Cornellà, te juro que aunque pasen los años nunca nos vamos a olvidar, te tiramos Sarrià, fuistes a la montaña, i después te echamos de nuestra ciudad, bajaste de división para poder ser campeón, rezaremos por tu desaparición”; “Sois de los chinos, pericos sois de los chinos”.

L’Espanyol va subratllar, en el comunicat que va enviar als mitjans de comunicació, que la intenció de denunciar tots aquests càntics té “l’única i clara voluntat de poder contribuir a una efectiva lluita contra l’odi i la violència” i considera que “els dos grans clubs de Barcelona, igual que la totalitat d’entitats del futbol espanyol, hi estem dedicats i responsabilitzats”. En aquest sentit, el club blanc-i-blau es mostra perplex per la poca fiabilitat de l’informe de la LFP, que només recull un insult del total de set que es van dir al llarg del partit contra els seus futbolistes i contra l’entitat de manera reiterada i en diferents càntics. “Lamentem enormement que dels greus, múltiples i repetits càntics i insults contra la nostra entitat i els nostres jugadors, aquest informe, incomprensiblement, només en ressenyi un”. El comunicat de l’Espanyol intenta trobar una explicació raonable a la poca fiabilitat de l’informe de la LFP del derbi de dissabte a diferència d’altres derbis jugats a Cornellà, on els informadors van afinar més l’orella per fer un informe més exhaustiu. “Entenem que hi ha estadis, com ara el RCDE Stadium, on l’animació és molt destacada i la facilitat per detectar càntics i insults, molt més gran que en estadis més silenciosos com ara el del FC Barcelona, però el conjunt dels greus, múltiples i repetits càntics i insults que hi va haver dissabte passat van ser escoltats per tots els presents i són d’evident coneixement públic”, argumentava la nota de l’entitat.

Així doncs, i arran de l’informe matusser fet pels tècnics de la patronal futbolística, el club blanc-i-blau sol·licita a la LFP que, per una vertadera lluita contra la violència, l’odi i la discriminació “s’actuï amb total rotunditat contra aquestes actituds i, per tant, amb plena exactitud en els informes i denúncies”. L’Espanyol considera que només d’aquesta manera es podrà actuar “realment contra les lamentables actituds de les grades d’animació que no respectin les lleis i els reglaments vigents”.

INFORME MATUSSER

L’Espanyol es mostra perplex per la poca fiabilitat de l’escrit de la LFP

LA CRIDA

Reclama que els informes tinguin “plena exactitud” per complir les lleis vigents

INSULTS SILENCIATS

“«Puta Espanyol»” o “«Sergio García, hijo de puta»” no van ser recollits per la LFP
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)