Espanyol

Efecte neutralitzat

Seguir. L’avantatge de conèixer què vol l’entrenador es veu minimitzat perquè sis dels rivals dels blanc-i-blaus en les nou primeres jornades mantenen el cos tècnic de la temporada anterior

Un dels mantres més repetits per creure en les possibilitats de l’Espanyol d’igualar o millorar el rendiment de la campanya passada va ser l’avantatge de mantenir el bloc i saber des del primer dia què vol Quique Sánchez Flores. Els automatismes del bloc per rendir des del primer dia, tal com es va certificar en la primera jornada de lliga al Sánchez Pizjuán contra un Sevilla que estrena tècnic enguany. El problema és que el calendari no ha donat cap cop de mà en aquest aspecte, perquè dels nou primers partits tan sols tres són contra rivals que estrenen inquilí a la banqueta, un dels quals, el Barça d’Ernesto Valverde, duel que va acabar amb el contundent 5-0 al Camp Nou.

L’Espanyol se les haurà demà contra un Celta que ha tingut una arrencada també complicada, amb dues ensopegades d’entrada. El pas al peculiar sistema de Berizzo, amb el marcatge individual que gairebé cap altre equip practica, a Juan Carlos Unzué, que aposta per treure la pilota controlada des del darrere amb la possessió per bandera per la influència dels anys al Barça, no és senzilla. L’estadi de Cornellà-el Prat posarà a prova l’evolució dels gallecs en un duel en què els blanc-i-blaus confien que es noti que hi ha automatismes adquirits de fa un any, un avantatge que s’ha de plasmar al terreny de joc.

Del Pizjuán al Camp Nou

L’enfrontament amb el Celta serà el tercer en quatre jornades contra un rival que estrena entrenador. En l’estrena l’avantatge de la continuïtat es va notar, ajudat per les rotacions de Berizzo en un Sevilla que abans i després de veure-se-les amb el conjunt periquito afrontava la prèvia de la lliga de campions. El punt sumat fins i tot va deixar una sensació agredolça en un enfrontament en què els seguidors sevillistes van xiular els seus. La pressió, els bons moviments defensius, la cohesió i la velocitat en la transició ofensiva, els referents de la manera de treballar de Quique Sánchez Flores, van ser ben palpables. El problema és que el duel següent va ser amb el Leganés, que ha mantingut des del 2013 Asier Garitano, l’artífex de l’ascens amb un estil identificable que, sobretot en la primera meitat, es va fer notar.

El segon duel contra un entrenador nou va ser al Camp Nou. Del Sánchez Pizjuán al feu blaugrana en els dos primers desplaçaments, clara mostra que el calendari no ha ajudat gaire. Ara toca el Celta i, després, tot són rivals que han apostat per la continuïtat: el Vila-real, el Deportivo, el Real Madrid, el Llevant i la Real Sociedad. La ratxa la trencarà el Betis, que viu un canvi radical amb l’amor de Quique Setién per la pilota i dur la veu cantant. El seguiran l’Alavés i el València, també amb novetats. Però tindran més de quatre mesos de rodatge.

El factor continuïtat es veu minimitzat pel calendari. I pel tancament del mercat. La defensa del derbi amb Víctor Sánchez i Mario Hermoso és una mostra de la pèrdua d’automatismes, com la presència de Darder a la banda esquerra després d’una setmana d’entrenaments. Quique construeix els equips des del darrere i l’inici de lliga s’està disputant sense el porter titular, sense company clar per a David López i amb problemes de lesions a la dreta. El doble pivot també ha canviat en cada duel. Demà al davant hi haurà un rival amb entrenador nou i un perfil ben diferent. Es notarà?

LA DADA

3
temporades
va estar Berizzo al capdavant del Celta abans de marxar l’estiu passat al Sevilla
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)