Espanyol

futbol

Espanyol

Ressorgeixen a temps

L’Espanyol signa contra el Celta el seu primer triomf en la lliga amb gols de Gerard Moreno i Piatti

Els tres punts serveixen per rebaixar la tensió d’un inici de lliga pobre en joc i resultats i carrega de moral els blanc-i-blaus

espanyol 2 celta 1

CELTA:Sergio Álvarez, Hugo Mallo (Hjulsager, 81’), Cabral, Fontàs, Jonny, Wass, Lobotka, Jozabeb (Pablo Hernández, 58’), Sisto (Emre Mor, 71’), Aspas, Maxi Gómez. ESPANYOL:Pau, Víctor Sánchez, David López, Hermoso, Aarón Martín, Jurado, Javi Fuego (Marc Roca, 74’), Darder (Diop, 81’), Piatti (Sergio García, 61’), Leo Baptistão, Gerard. GOLS:1-0 Gerard Moreno (10’); 2-0 PIatti (24’); 2-1 (68’) Maxi Gómez.ÀRBITRE:Alberola Rojas (Castellà- manxec) va mostrar targeta groga a Iago Aspas (47’); Hugo Mallo (54’); Fuego (64’); Hermoso (76’); Maxi Gómez (76’); Cabral (76’).PÚBLIC:4a jornada de lliga al RCDE Stadium. Uns 15.026 espectadors van presenciar en directe el partit.
La primera part dels blanc-i-blaus va ser rotunda i clarivident en joc i intensitat
Els de Quique van partit en el tram final, però van amarrar el triomf

L’Espanyol va assolir contra el Celta el primer triomf de la temporada i acumula ja quatre punts. Una victòria necessària per anestesiar el conat de crisi que rondava per Cornellà i agafar oxigen de cara a una setmana exigent amb tres partits. Els blanc-i-blaus van bastir el seu triomf en una primera part de rauxa i força. A còpia d’intensitat van anar desfent el Celta. El partit semblava un camí de roses després d’avançar-se amb gols de Gerard i Piatti. El Celta va retallar distàncies en el tram final i va portar els nervis a Cornellà, però els locals van saber patir per emportar-se un valuós triomf que eleva la moral de la parròquia.

No n’hi havia per a menys. I és que l’Espanyol es presentava a Cornellà amb l’obligació de no fallar. L’angoixa d’un inici de lliga trist, amb només un punt, tot barrejat amb la inconsistència del joc no donaven més opcions. El primer partit a casa contra el Leganés va deixar molt destrempada una afició que no reconeixia el seu equip. Aquell matx contra els madrilenys va marcar l’arrencada en la lliga amb un equip desballestat. L’Espanyol semblava decidit a aparcar les males sensacions i demostrar que no se li havia oblidat jugar a futbol. L’arrencada dels deixebles de Quique va ser espectacular. Llops contra anyells. L’Espanyol va sortir decidit a buscar el Celta amb una pressió alta i una actitud col·lectiva basada en la intensitat i la brega. Els gallecs no tenien ni un moment per respirar. No trobaven el seu lloc per l’empenta local. Els blanc-i-blaus ensumaven la sang en cada acció i només era qüestió de temps que la tenacitat del seu joc trobés el camí del gol. Gerard Moreno va tenir una immillorable ocasió tot just començar, però el seu xut va sortir massa creuat. Era la primera advertència local que havia telegrafiat a la perfecció les debilitats visitants. El Celta d’enguany és un equip afilat en atac, com ho va demostrar Iago Aspas, que va guanyar dues vegades l’esquena a la defensa blanc-i-blava. Però el gallec és un equip trencat pel mig. La rereguarda viu desconnectada, i aquí és on va incidir l’Espanyol amb la precisió d’un cirurgià. Una paret a la frontal entre Baptistão i Gerard Moreno va acabar amb el gol del punta de Santa Perpètua, que s’estrenava en la lliga amb un xut sec i creuat.

Els de Quique eren un conjunt incisiu i intens. Lluitaven cada pilota com si els anés la vida en cada acció ofegant el joc de possessió d’un Celta que perdia, constantment, totes les pilotes dividies. Els gallecs jugaven amb foc i es van acabar cremant. Piatti va pispar una pilota a Cabral per cuinar un contraatac perfecte amb Jurado. L’argentí hi posava el llacet amb un xut creuat des de l’esquerra per signar el segon de la nit. Futbol letal i pràctic d’un Espanyol que disfrutava de les debilitats del Celta.

Darder, el metrònom

Enmig del ball periquito Sergi Darder feia de mestre de cerimònies i conduïa el joc a la medul·lar en la seva estrena a Cornellà. Recital del balear, que es va menjar la zona ampla accelerant i aportant la pausa necessària quan el partit ho requeria. El desplegament conceptual del futbol de l’Espanyol empetitia la proposta del Celta. El pas ferm i decidit dels locals era diametralment oposat al que es va veure fa dues setmanes contra el Leganés. La foscor es va tornar llum, i tot a còpia d’intensitat. La mateixa que va trobar a faltar l’aficionat fa uns dies al Camp Nou i el tècnic, en l’estrena a casa. Ahir anaven amb la lliçó ben apresa i subratllant amb claredat cap a on cal anar.

La tranquil·litat no és un estat d’ànim fàcil de portar a terme a l’Espanyol. Unzué va variar el seu sistema farcint més la medul·lar per trencar la dinàmica plàcida de partit en què vivien els blanc-i-blaus. Un gol ficava els gallecs en el partit, i va arribar en una jugada desgraciada. Pione Sisto va caçar una pilota a la frontal i Maxi Gómez va desviar el xut del danès per sorprendre Pau i retallar distàncies. El partit entrava en una nova dimensió. Més traumàtica per a l’Espanyol i esperançadora per al Celta, que veia la llum després d’un partit nefast per als seus interessos. Els locals afrontaven el final del partit demanant l’hora i Quique fortificava la medul·lar donant entrada a Diop. La pilota li cremava, a l’Espanyol, que havia iniciat el partit com un coet, però que vivia un infern en la segona.

Al final, els blanc-i-blaus van saber partir per amarrar els tres punts i agafen oxigen de cara a la resta de la setmana, en què dijous visitaran el Vila-real i diumenge rebran el Dépor. Un tram de lliga que marcarà, i molt, el futur competitiu dels catalans. Però la imatge de la primera part és el full de ruta per alimentar l’esperança.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)