Espanyol

Sis dies per consolidar la tranquil·litat

Creixement. L’equip recupera la identitat, suma set punts de nou i prepararà amb calma l’assalt al Bernabéu

Fa una setmana l’Espanyol afrontava el partit del Celta en dilluns amb un únic punt en la classificació, poca estabilitat defensiva, un gol en tres partits i molts dubtes. Sis dies més tard l’onze blanc-i-blau ha afegit set punts al botí i, sobretot, ha recuperat sensacions, en espera que tothom agafi el to de forma correcte.

Dues victòries i un empat en sis dies. Quique Sánchez Flores ha integrat en temps rècord el fitxatge principal de la temporada i l’equip se n’ha beneficiat. El tècnic ha tornat al pla que tenia al cap des del final del campionat anterior enviant Baptistão a la banda i Jurado ha passat a la mitja punta per oferir més toc en associació amb Sergi Darder, que en un tres i no res ha mostrat que aporta coses que la plantilla no tenia en l’exercici anterior. El mister defensa que aquesta plantilla demana córrer i fa el joc que s’hi ajusta. El brasiler d’extrem hi ajuda, permutant posicions constantment amb l’incansable Gerard Moreno. Entre tots dos van signar diumenge tres dianes, i el català va ser també clau en l’altra. 4-1 contra el Deportivo. Els aficionats periquitos en tota la lliga passada tan sols van veure el seu onze fer-ne quatre contra Las Palmas, que en va fer tres i va tocar patir.

La golejada contra el Deportivo certifica que l’equip no ha oblidat quin és el seu segell. Hi ha molts aspectes a polir encara, com ara la pèrdua de control dels partits. Va passar en la segona part dels tres duels de la setmana, en què va donar opcions al rival per donar-li un disgust. Quan tothom agafi el to i augmenti la competència interna, això també ajudarà a fer que els canvis no tinguin un pes negatiu com ha passat fins ara en la majoria de duels. Amb tot, els dubtes generats per arrencar amb un empat en tres jornades han quedat enrere gràcies a la condensació del calendari. “Vam tenir uns partits en què es van crear alguns dubtes, però al vestidor sabíem que podíem tirar-ho endavant. Hem fet una setmana gairebé perfecta i hem fet bo el punt de Vila-real com volíem. Crec que el nou dibuix tàctic és la línia a seguir. Si estem bé no hem de canviar”, assenyalava Leo Baptistão.

“Tothom sap què ha de fer”

Així, l’Espanyol torna a ser el bloc cohesionat i recognoscible del campionat anterior. Falta ajustar detalls defensius, de control de joc i de contundència en els darrers metres. Però sumar set punts en nou dies és sinònim de preparar l’assalt al Santiago Bernabéu amb tranquil·litat. “L’equip ha estat espectacular aquesta setmana, tothom sap què ha de fer i és fàcil jugar així”, sentenciava Darder.

PRECEDENT

La campanya passada tan sols un cop es van veure quatre gols a casa. I es va patir

LA REACCIÓ

“Es van generar dubtes, però al vestidor sabíem que ho tiraríem endavant”

Quique Sánchez Flores ajorna de nou les rotacions

Tres partits en sis dies i amb la pretemporada a tocar. Hi havia interès per veure com gestionaria Quique Sánchez Flores la condensació del calendari i l’entrenador de l’Espanyol va optar per fer el mateix que la temporada passada el primer cop que li va tocar jugar tants partits en poc temps. La filosofia del madrileny va ser fer tan sols retocs quan hi havia algun problema físic. Així, l’onze blanc-i-blau que va lligar la primera victòria de la temporada dilluns de la setmana passada contra el Celta va ser el mateix que va obtenir un punt a Vila-real. I hauria estat idèntic al de la golejada al Deportivo si no fos pels problemes físics de Javi Fuego, que van obligar a fer entrar en la convocatòria Marc Roca, que n’havia quedat fora i al final va tenir minuts. Pape Diop va ser l’encarregat de rellevar l’asturià en l’alineació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)