Espanyol

Espanyol

Primera divisió

Mario Hermoso, davant el seu segon repte

La prova. El retorn d’Óscar Duarte posarà a prova el rendiment del jove central madrileny en l’onze titular

Mario Hermoso (Madrid, 1995) va arribar a l’Espanyol com un fitxatge menor procedent del Real Madrid Castella. El director esportiu, Jordi Lardín, va avalar el seu fitxatge per la seva progressió a mitjà termini i la seva condició d’esquerrà amb bona sortida de pilota. “Hi ha pocs jugadors com ell”, va analitzar llavors el tècnic d’Esparreguera. L’afició esperava grans fitxatges, d’aquells anomenats “il·lusionants”, i més per a una parcel·la com l’eix central de la defensa, on es buscava el recanvi per a Diego Reyes. El mexicà havia estat un pilar i, al final, es va apostar per Hermoso, jove en projecció però una incògnita quant al seu rendiment, i un vell conegut de Quique Sánchez Flores com Naldo, de 29 anys, amb qui el tècnic ja havia coincidit al Getafe. La sospita sobre el rendiment d’Hermoso era evident. El futbolista va encadenar bons partits en la pretemporada, com per exemple el que va protagonitzar contra el Borussia de Dortmund, i altres de força deficients, com ara l’amistós que van jugar contra el Nàpols.

La sensació d’inestabilitat amb el madrileny encara es va eixamplar més en veure com Naldo començava la lliga com a titular amb només un parell d’entrenaments. El brasiler va formar a l’eix de la defensa al costat de David López contra el Sevilla, al Sánchez Pizjuán, i una setmana després va repetir contra el Leganés. Aquell partit va ser l’últim que va jugar Naldo de titular. Encara més, des d’aquella segona jornada, no ha tornat a jugar cap minut més. Va ser en el partit contra el conjunt madrileny on l’Espanyol va mostrar la seva pitjor cara amb unes prestacions paupèrrimes amb una primera part nefasta. Un dels damnificats d’aquell dia va ser Naldo. Quique Sánchez Flores va introduir rotacions a l’eix per corregir la deriva de l’equip. El beneficiat d’aquest canvi és Hermoso. El defensa ha aconseguit des d’aquell dia un lloc fix en l’onze titular. El madrileny va debutar a primera al Camp Nou i, tot i la golejada, el tècnic va decidir continuar apostant per ell. Des de llavors ha enllaçat cinc partits de lliga. Un fet que ha convertit Hermoso en el setè futbolista amb més minuts de la plantilla blanc-i-blava, amb 450. Només al darrere dels intocables Pau López, Gerard Moreno, David López i Aarón Martín, que ho han jugat tot, amb 630 minuts cadascun. Els segueixen Leo Baptistão (608 minuts) i Javi Fuego (525), i després ja arriba Mario Hermoso.

El madrileny ha aconseguit un lloc ferm en l’onze titular. Sense fer soroll s’ha anat guanyant la confiança de Quique i cada partit que passa va agafant més rodatge a primera. Tot i això, ara se li planteja un altre repte, al madrileny. La tornada d’Óscar Duarte, ja recuperat del trencament al genoll esquerre, fa que el costa-riqueny pressioni Hermoso per la titularitat. El costa-riqueny és la gran amenaça del jove central. L’internacional és també esquerrà i entrarà en competència directa amb Hermoso per aconseguir un lloc a l’eix central. La lluita tot just acaba de començar i ara mateix el madrileny no ha donat cap motiu per ser rellevat de l’equip titular. Les seves bones prestacions particulars i la dinàmica de joc col·lectiva convida a una continuïtat del jove futbolista. Ara Duarte haurà d’esperar el torn i dijous ja podria entrar en una llista de convocats contra el Llevant. A mitjà termini tampoc és descartable que s’estreni com a titular en la copa a Tenerife. Aquí és on el costa-riqueny haurà de demostrar que torna a un alt nivell. L’internacional està força motivat i lluitarà aferrissadament per aconseguir la titularitat. Aquest estiu té mundial a Rússia i el tico sap que per arribar bé a la cita mundialista ha de tenir un rol protagonista de blanc-i-blau. Vist aquest context, ara més que mai Hermoso està davant un nou repte i és conscient que Duarte no li posarà les coses fàcils i vol el seu lloc.

LA PRIMERA PROVA

Va guanyar la partida a Naldo i ara veu com Duarte amenaça el seu lloc en l’onze

AMB CONFIANÇA

És el setè jugador amb més minuts de joc i suma cinc partits seguits de titular en la lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)