Espanyol

Calendari amb obligacions

L’equip blanc-i-blau enceta avui contra el Llevant el primer d’una sèrie duels seguits que l’han de dut a escalar posicions a la classificació

La derrota al Santiago Bernabéu no ha alterat les bones sensacions dels periquitos

S’ha de jugar contra tots, però l’ordre influeix. L’Espanyol sabia que el calendari era duríssim en el tram inicial lluny de casa i hi va sumar una inesperada derrota amb el Leganés, però aquest tram queda enrere. El Bernabéu va cloure quatre reptes seguits a domicili en què s’han sumat dos punts de 12, més que la temporada anterior, i ara toca fer els deures per anar escalant posicions, que la 14a que ocupen ara els periquitos està lluny de les seves ambicions. Primera etapa, aquesta nit contra el Llevant.

Les dues victòries seguides contra el Celta i el Deportivo són el referent en què emmirallar-se. Avui toca el Llevant i després caldrà donar la talla a Anoeta, un rival directe si es vol estar entre els vuit primers. Copa a banda, passaran set partits abans els blanc-i-blaus no es trobin de nou un rival que disputa competició europea. Per això arriba l’hora de la veritat. Ben d’hora. Però l’ambició es demostra a base de victòries i més en un conjunt en què l’estil és conegut i s’ha apostat per la continuïtat. Aquesta nit es veurà de nou la variant d’enguany, amb Darder per donar més mobilitat a la pilota i Jurado de mitja punta. L’única novetat serà el retorn de Piatti després de la lesió que va impedir-li jugar contra el Madrid. El dubte de la porteria el va resoldre ahir Quique Sánchez Flores apuntant que cal ser lògics i mantenir a qui està rendint bé.

Així, els periquitos tenen la moral alta i caure a Madrid no ho va alterar. Avui se les hauran amb un Llevant que va començar molt bé, gratant fins i tot un empat al Bernabéu, però que ha encadenat dues derrotes. I que té una de les sensacions de la temporada, Bardhi i la seva habilitat a pilota aturada. Es tancarà i cedirà la iniciativa, la fórmula qe més incomoda L’Espanyol. “Juguen tancant espais, amb bon físic al mig. Quan se senten dins del partit són incòmodes. Un partit que cal desxifrar i anar treballant molt. La victòria enforteix i és millor jugar contra els qui no estan en ratxa. La derrota afebleix, genera dubtes i és millor jugar contra rivals així, però cal fer que tinguin dubtes”, va apuntar Quique. Guanyar per créixer.

ELS ENTRENADORS

Tenim la sensació d’ambició, veure’ns en una lliga que motivi. Per això cal guanyar i sumar per anar cap a la lliga on volem estar
És un rival molt ben treballat, però el que vull és tornar al nostre camí: serietat, ordre i minimitzar els errors no forçats
Juan Muñiz
Ara hem sumat on no ho fèiem, però també hem perdut contra els de baix. Hem de mostrar la millor versió
Quique Sánchez Flores

Feliç per l’increment de la competència

Quique Sánchez Flores s’ha queixat des de l’inici de la competició dels problemes que generava que des de la pretemporada set o vuit jugadors no estiguessin al màxim nivell, dificultant les rotacions i la competència interna. Les aturades de la lliga han servit per minimitzar el problema. “Les dues setmanes han estat boníssimes. Ja no veig diferència en els dos grups i se’m complica la feina per fer les convocatòries i alineacions”, va apuntar. L’últim a rebre l’alta mèdica ha estat Óscar Duarte, absent des del maig. El central se sent en condicions de jugar ja, però el tècnic madrileny no tenia tanta pressa. Està a prop. Li falta una mica, però estem molt contents de veure’l així.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)