Espanyol

Espanyol

diego lópez

Del debut a la banqueta

Diego López es va estrenar de blanc-i-blau a Anoeta el curs passat i tretze mesos després tornarà a l’estadi basc en condició de suplent pel bon moment de Pau

Les bones prestacions del gironí l’obliguen a esperar

Diego López (Paradela, 1981) aterrava l’últim dia de mercat de l’estiu 2016 a l’Espanyol procedent del Milan. Un fitxatge d’urgència per completar la porteria per la marxa de Pau López i els dubtes inicials que havia deixat Roberto Jiménez després del seu partit contra el Màlaga (on ara està cedit) en la segona jornada de lliga. El futbolista va arribar per lluitar amb el madrileny per la titularitat, però de manera immediata va veure com Quique Sánchez Flores confiava cegament en ell. A la primera oportunitat que va tenir, el 9 de setembre a Anoeta, el tècnic el va alinear. Dilluns tornarà a l’escenari que el va veure debutar com a blanc-i-blau.

Tretze mesos després, la situació de Diego López ha canviat diametralment. El futbolista ha passat en aquest últim any a ser el pal de paller del projecte per les seves prestacions i veterania. La seva adaptació al club va ser total, tant en implicació i jerarquia com per la simbiosis immediata amb l’afició. A tot això hi van tenir molt a veure aturades impossibles, com la que va aconseguir al Benito Villamarín salvant un gol cantat que va servir per amarrar un valuós triomf a domicili (0-1). Més enllà d’això, El Pulpo va entrar en els llibre d’història de l’entitat superant el rècord d’imbatibilitat de Carlos Kameni, de 550 minuts, i deixant la nova marca en 586. Eren moments de felicitat per al gallec, que també s’ha acoblat amb facilitat a la vida barcelonina, ja que acostuma a fer vida de barri i a disfrutar de les passejades pels parcs amb la dona i les seves dues filles. La seva consistència sota els pals va empènyer al club a lluitar per la continuïtat del gallec més enllà de l’any inicial de cessió que el vinculava amb l’entitat. Al juny, i amb la complicitat del nostre protagonista, es va gestar un acord de renovació fins al 2020. Les presses del club eren evidents. Pau no havia de continuar, Roberto no agradava a Quique i només calia fitxar un segon porter per fer parella amb el gallec.

El guió del futbol és moltes vegades pervers. De la felicitat eterna del primer any, només aigualida per una inoportuna lesió en el derbi de lliga del Camp Nou al desembre, el porter ha viscut una segona joventut. Era feliç dins i fora del terreny de joc. La pel·lícula, amb aires de comèdia romàntica, ara sembla més un thriller amb suspens. Molts són els elements que han jugat en contra en els últims mesos per entendre la nova situació de Diego López. Titular fa tretze mesos a Anoeta i passar ara veure el partit des de la banqueta. Una situació recurrent en aquest inici de lliga, en què Pau és el titular. La mala sort del gallec va començar amb l’operació quirúrgica que es va sotmetre al maig. La intenció era eliminar la bursitis que arrossegava des del desembre en el derbi del Camp Nou. Una intervenció rutinària, però que es va complicar. El temps de baixa es va allargar fins a final d’agost amb la impossibilitat del de Paradela de competir amb igualtat de condicions per la titularitat. De manera paral·lela, el club treballava per fitxar un porter vetarà (un dels triats era Iraizoz), però la intenció de Pau López de tornar a l’Espanyol i la negativa del club blanc-i-blau a acceptar l’oferta de compra del Tottenham ho va aturar tot. El gironí es va quedar. Va fer tota la pretemporada i des de l’inici de lliga ha demostrat que és un dels futbolistes més en forma de l’equip. Ara Diego López ha d’esperar el seu torn i veu com els capricis del destí l’han deixat a la banqueta. Fa tres anys un jove de 16 anys, Gianluigi Donnarumma, li va barrar el pas de la titularitat al Milan. Ara, de nou, la joventut de Pau el torna a esperonar, però el gallec no ha dit l’última paraula.

DANYS COL·LATERALS

La intervenció per superar la bursitis el va deixar sense fer la pretemporada

PEÇA IMPORTANT

Pal de paller el curs passat, el club es va afanyar a renovar-lo fins al juny del 2020

HISTÒRIA REPETIDA

Donnarumma li va barrar el pas al Milan i ara el seu botxí és un altre jove, Pau López

Pendents de la renovació de Pau López

Ara mateix Diego López sap que ha de ser pacient. Ha d’esperar el seu torn i sap que Pau ha tret profit del seu temps d’inactivitat. Li toca estar a la banqueta i en el partit de copa, a Tenerife, tindrà l’oportunitat de demostrar el seu nivell. L’Espanyol té dos magnífics porters i la gestió de la porteria és una complicació per a Quique Sánchez Flores en l’eterna gestió d’egos en una plantilla de primera divisió. De moment, i vist el nivell del gironí, el tècnic no pot fer res més que seguir apostant per Pau. Tot i això, el tècnic està molt atent a com evoluciona la renovació del porter. Jordi Lardín i Òscar Perarnau ja han mantingut un parell de trobades amb el representant, i el club espera enllestir la seva renovació abans de final d’any conscient que a partir de 1 de gener serà agent lliure i podrà negociar amb qualsevol equip. De moment, el futbolista i el seu entorn s’han pres la situació amb calma. Tenen la paella pel mànec i el temps és favorable als seus interessos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)