Espanyol

Espanyol

Hernán, l’home decreixent

Sense protagonisme. L’internacional paraguaià era, fa un any, una peça essencial per a Quique Sánchez Flores i ara s’ha convertit en un element residual i secundari de la plantilla

Fa un any Hernán Pérez (Fernando de la Mora, Paraguai, 1989) era un home feliç. Era titular indiscutible per a Quique Sánchez Flores. Formava part dels quatre fantàstics del tècnic madrileny junt amb Gerard Moreno, Leo Baptistão, Piatti. Aquest grup de futbolistes ho jugaven tot. L’entrenador tenia molt en compte el treball defensiu de l’internacional i també la seva explosivitat i verticalitat alhora de donar velocitat al joc per bandes. Quique tenia dos punyals: Piatti i Hernán. Dels quatre fantàstics l’únic que no ha resistit el pas del temps d’un any a un altre és el paraguaià. Aquest inici de temporada està sent molt dur per a l’extrem, que ha vist com els seus bons números de l’anterior temporada s’han anat diluït fins a extrems preocupants en la present. L’únic partit de titular d’Hernán aquest curs va ser contra el Leganés on va jugar 71 minuts. El futbolista internacional no ha tornat a jugar cap minut en la lliga des de llavors. Era la segona jornada i ell va ser un dels grans damnificats de la mala imatge que va donar l’Espanyol davant el conjunt madrileny junt amb el central Naldo, que tampoc ha tornat a jugar des de llavors. A la primera jornada, al Sánchez Pizjuán, Hernán Pérez va jugar 16 minuts, va entrar com a home de refresc. En total només ha disputat 87 minuts en la lliga. La cosa encara va a més, al marge de no entrar en els plans habituals del tècnic ha vist com la seva presència en les convocatòries són una incògnita. En les vuit primeres jornades de lliga només ha participat en el 50 per cent de les llistes de convocats. Va ser al Sánchez Pizjuán, contra el Leganés, contra el Deportivo i divendres contra el Llevant.

Els seus números són residuals i ara mateix és un actor secundari per a Quique. Un element poc recurrent per entrar en la dinàmica de grup. La presència de Leo Baptistão, ara situat a l’interior dret, li ha barrat el pas. I Quique prefereix donar els pocs minuts de refresc a homes com ara Granero o fins i tot Melendo.

La comparació amb la temporada passada és brutal. El curs anterior, en aquests moments de la temporada, ja sumava sis titularitats i era l’amo de l’extrem dret de l’atac. En total, l’internacional va estar present en 32 partits. D’aquests, 20 com a titular i 12 més va entrar de suplent. En total 1.792 minuts de joc. És evident que si aquesta situació continua podria plantejar-se seriosament un canvi d’aires en el mercat d’hivern.

ACTOR SECUNDARI

Només ha jugat un partit de titular i ha entrat en la meitat de les convocatòries

GRAN CONTRAST

El curs anterior, en aquests moments, sumava sis partits de titular i era un referent

EL DESENLLAÇ

Si la seva situació continua així, podria meditar un canvi d’aires en el mercat d’hivern

Va ampliar al gener el seu contracte fins al 2020

Quique Sánchez Flores té una plantilla àmplia de 25 homes i ara mateix té molt definit el seu onze tipus. Pràcticament està jugant amb els mateixos homes i els que entren de refresc també són comptats. Això fa que molts jugadors, com és el cas d’Hernán Pérez, no tingui pràcticament cap mena de protagonisme. El futbolista intenta mostrar la seva cara més feliç a les xarxes socials on sovintegen les frases d’autoajuda. Titular habitual en tots els equips en què ha estat, ara viu el costat fosc de la professió. A més, el futbolista veu com fa just un any el club va comprar la totalitat dels seus drets i al gener es va donar cos i forma a l’acord definitiu prorratejant la compra dels seus drets amb un increment del seu salari fins al 2020. Una fórmula que també es va utilitzar amb Felipe Caicedo. Hernán Pérez va arribar a l’Espanyol el juny del 2015 procedent del Vila-real. En la seva primera temporada com a blanc-i-blau, l’internacional va disputar 33 partits, en els quals va aconseguir set gols, i va ser un dels futbolistes més determinants del club en la parcel·la ofensiva. Ara veu més a prop la seva sortida però el club blanc-i-blau, si es dona el cas, haurà de trobar un equip que pagui la seva alta fitxa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)