Espanyol

S’ha de millorar l’atac sense un dels referents

Baixa. L’equip blanc-i-blau estarà un mínim de tres partits sense Leo Baptistão, que ha marcat un terç dels gols

L’Espanyol té un problema ofensiu. No és només de punteria. Els blanc-i-blaus són un dels equips amb menys rematades, i els 9 gols en dotze partits és el tercer pitjor registre de la lliga, tan sols millor que el de Las Palmas i l’Alavés, que tanquen ara la classificació. I en els pròxims partits Quique Sánchez Flores haurà de buscar com millorar l’atac, i ho haurà de fer sense Leo Baptistão.

Proves mèdiques dilluns a la tarda i de nou ahir al matí, que van confirmar el pronòstic inicial: lesió de grau 1 al quàdriceps de la cama esquerra, entre 15 i 20 dies de baixa. Els precedents indiquen que Baptistão té facilitat per tenir problemes musculars, així que no correran riscos després de l’experiència de la campanya passada. D’entrada, es perd els partits contra el Getafe i Eibar en la lliga, així com la copa amb el Tenerife. La principal crítica que es fa al brasiler és la falta de gol, si bé n’ha fet tres, a un del pitxitxi i un terç dels marcats per l’Espanyol. “Si mirem el partit de diumenge, quan Leo va marxar l’equip va seguir jugant bé. Sergio va estar molt bé en el primer partit de titular, com Gerard. És una peça molt important perquè aquelles característiques de velocitat, desbordar i gol potser no el té un altre, però la plantilla és àmplia”, assegurava Víctor Sánchez.

El pronòstic va aportar calma, perquè estarà poc temps fora. Gerard Moreno tampoc va participar en l’entrenament, però la sobrecàrrega al bessó de la cama esquerra no li hauria d’impedir jugar dilluns. La baixa de Baptistão alimenta la necessitat d’activar peces que fins ara han tingut un rol més secundari. Sergio García va estrenar titularitat contra el València i ara acumularà minuts. Ha d’ajudar a solucionar la falta de gol. El 5-0 de l’Eibar dilluns situa també els bascos amb millor registre que els blanc-i-blaus, que tan sols n’han fet dos en els últims set partits. “Abans del partit del València és veritat que ens estava costant arribar. Però l’any passat amb això ja en tenies prou. Guanyàvem a molts camps perquè defensàvem bé i amb el poc que generàvem, marcàvem. Ara és al revés. Però les sensacions van sent millors.”

Hernán, jugar o marxar

Sergio García no és l’únic que ha de fer un pas endavant. Baptistão alternava la punta d’atac i la banda. Jurado és una alternativa a la dreta, però cal esperar més presència d’Hernán Pérez. Tres i set gols són els registres del paraguaià en els dos anys a l’Espanyol. Ara tindrà noves oportunitats, que seran clau, perquè el seu agent ja va avisar que o juga més o marxarà al gener.

ALTERNATIVES

L’hora de Sergio García i Hernán Pérez en el tercer equip amb menys gols de la lliga

JOC OFENSIU

“L’any passat amb això en tenies prou. Ara és al revés”, diu Víctor Sánchez

“En els quatre pròxims partits cal fer molts punts”

El bon partit contra el València no va evitar la segona derrota consecutiva del conjunt blanc-i-blau en la lliga, que l’ha fet caure fins a la catorzena plaça, a set punts de la zona europea. L’Espanyol necessita començar a encadenar victòries i encara que no hi sigui Leo Baptistão, ha d’obtenir bons resultats. El vestidor s’ha fixat en els quatre pròxims enfrontaments, a banda del duel de copa del Rei contra el Tenerife. Els homes de Quique Sánchez Flores rebran a Getafe i Girona i visitaran Eibar i Las Palmas. “Dilluns tenim un partit important. Hem de guanyar ja. En els quatre partits següents cal fer molts punts. És el que toca per a l’objectiu d’estar entre els deu primers. Getafe ho fa molt bé, ho estem veient, és un equip molt ben treballat i que posarà les coses difícils. Si estem com diumenge guanyarem, és el camí a seguir. Les sensacions són millors que els punts.”