Espanyol

El protagonista

Óscar Melendo

Del somni a la dura realitat

Melendo va debutar fa un any sota l’aixopluc de Quique, però el salt al primer equip és un trànsit difícil de digerir

Óscar Melendo (Barcelona, 1997) és un dels benjamins de la primera plantilla de l’Espanyol. Fa un any, el 20 de novembre del 2016, feia el seu debut a primera divisió a Mendizorrotza. Era el minut 62 i el menut futbolista es posava per primera vegada la blanc-i-blava en partit oficial substituint Hernán Pérez. Un debut que arribava després de l’aperitiu que havia viscut unes setmanes abans en la final de la supercopa de Catalunya contra el Barça on havia deixat mostres de la seva habilitat amb la pilota. Era el debut somiat del jove futbolista, que llavors tenia 19 anys. Un guió de pel·lícula. Melendo havia arribat amb cinc anys a l’Espanyol (2003) i es convertia en el primer futbolista que passava per totes les categories de base de l’Espanyol: des de l’escola fins al primer equip. “Per mi significa molt ser l’únic que ho ha aconseguit fins ara”, relatava fa un any per rematar: “És el debut somiat, i a més amb victòria. Si hagués fet un gol ja hauria estat el màxim!”.

Era un moment dolç per al jugador i també per a l’Espanyol, que vivia un moment màgic gràcies a una hermètica defensa que no encaixava gols i caminava de manera decidida cap al rècord d’imbatibilitat de 586 minuts que va aconseguit setmanes després Diego López. També era un moment en què Quique Sánchez Flores tenia els ulls ficats a donar alternatives als joves del planter, o de l’acadèmia, com li agrada, al tècnic madrileny, anomenar el planter. A l’agost ja havia debutat Marc Roca, que llavors era un dels fixos en les alineacions del tècnic, i més tard, l’octubre del 2016, també havia donat l’alternativa a Aarón Martín. Aquella temporada, Melendo va acabar el curs sumant 299 minuts en la lliga. Era un projecte de jugador però tenia el beneplàcit de Quique Sánchez Flores. “Melendo és un jugador diferent, ens aporta coses que no tenim”, deia llavors gràcies a la capacitat de moviments ràpids que intuïa en el menut futbolista barceloní. Mesos després, el 2 de febrer, Melendo signava el seu primer contracte professional fins al 2022, i un salt definitiu al primer equip que es feia efectiu aquest estiu. Una fotografia per a la història amb un acte carregat de força simbologia al RCDE Stadium al costat d’Aarón Martín i Marc Navarro. Melendo ja formava part de la generació Chen.

Un anys després del seu debut, les espurnes de qualitat que va destil·lar en la seva primera temporada han quedat ara en foc d’encenalls. El menut futbolista només ha jugat 77 minuts repartits en quatre partits. L’última aparició va ser a Mendizorrotza, el camp on va debutar el 4 de novembre passat. Melendo no troba el seu encaix en l’onze de Quique Sánchez Flores i ja veu com el segon any, el de la confirmació, és un camí llarg i costerut que pot acabar en una cessió aquest hivern.

299
minuts.
És el que va jugar Melendo la temporada anterior, el curs de la seva estrena, on va gaudir de dues titularitats a San Mamés i a la Ceràmica.
77
minuts.
Aquest any els seus registres són discrets. No acaba de trobar l’encaix dins l’equip. Present en cinc convocatòries, ha jugat 77 minuts repartits en quatre aparicions esporàdiques. La darrera a Mendizorrotza, el 4 de novembre passat, l’estadi on va debutar fa un any.
2022
any
en què acaba el seu contracte, que va signar al febrer amb l’Espanyol en la fotografia de la ‘generació Chen’ amb Aarón i Navarro.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)