Espanyol

Amb les mans lligades si es vol més pólvora al gener

Incorporacions. Les limitacions en la massa salarial i la dificultat per trobar una sortida a Álvaro Vázquez minven les possibilitats de portar un davanter més quan s’obri de nou el mercat

L’Espanyol té un problema de gol. Xuta poc i amb menys encert. Nou dianes en 12 partits, en espera de si el duo Gerard Moreno-Sergio García pot millorar els registres en les pròximes setmanes. Amb tot, Quique Sánchez Flores va renunciar a reforçar algunes posicions per la falta de marge en fitxes i massa salarial, problema que es tornarà a trobar en el mercat d’hivern si vol disposar de més pólvora.

En la llista inicial de l’entrenador de l’Espanyol, hi figurava un davanter centre, al marge de la incorporació de Sergio García, i un extrem. L’operació Mariano va resultar inviable i, amb pocs recursos, reforçar la banda es va convertir en una prioritat secundària. Una de les solucions era situar Baptistão a la dreta, però a Sergio García li ha costat trobar el to físic i s’ha hagut de descartar fins fa ben poc. El gener podia solucionar els buits de la plantilla, però el marge de maniobra és escarransit. Cal trobar sortides. Les mirades se centren en Álvaro Vázquez, una aposta precisament de Quique per gairebé quatre milions el 2016, sense sort amb les lesions i que no entra en els plans del mister. Una fitxa alta i la segona A com a únic mercat de sortida és una combinació que ja a l’estiu va impedir qualsevol moviment, agreujat per una lesió a l’agost.

Així, Álvaro no té gaire ganes de provar un canvi d’aires. Prefereix intentar tornar a estar al 100% i veure si Quique Sánchez Flores hi compta o no. L’altra opció seria Hernán Pérez, que ja ha avisat que si no tenia protagonisme voldrà marxar en el mercat d’hivern. Oferiria cert marge de maniobra, ja que l’altra opció, la cessió d’algun dels joves, deixaria una fitxa lliure, però no influiria en la massa salarial, el gran malson de l’estiu passat. L’adeu del paraguaià, que només ha disputat 104 minuts amb tres partits i una única titularitat en 12 jornades, tornaria a iniciar el debat de si apostar per un davanter centre o un extrem. De moment, pot tenir minuts ara que Baptistão estarà com a mínim tres setmanes fora per lesió.

“Estem ben coberts”

Qualsevol moviment depèn d’una sortida. L’Espanyol és el tercer equip menys golejador de la lliga i qui menys golejadors té, només tres. I tots davanters. No funcionen ni les arribades des de la segona línia ni les jugades d’estratègia. Malgrat tot, el pitxitxi, Gerard Moreno, que n’ha signat quatre dels nou, insistia ahir que no cal incorporar ningú. “Amb Sergio, Leo i Álvaro en som quatre i estem ben coberts. A Sergio ja el coneixem tots, és un gran jugador, un davanter top. Em sento còmode amb ell, com amb Leo. Connectem bé i esperem fer gols en els pròxims partits. Com a davanter he d’assumir la responsabilitat. Hem de fer gols i crear ocasions, però si ho fem com contra el València entraran segur”, va sentenciar ahir el de Santa Perpètua de Mogoda.

ALTERNATIVA

L’altra opció seria Hernán Pérez, que ja ha avisat que si no té minuts vol canviar d’aires
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)