Espanyol

Pecats de joventut

El central ha tingut errades greus en les últimes jornades que han obligat a anar a remolc des del tram inicial

El jove madrileny ha passat d’estar a punt d’anar cedit a ser indiscutible en l’onze titular

Mario Hermoso va ser un dels primers fitxatges. Un jugador jove, amb projecció, que venia de jugar a segona B amb el filial del Madrid després de passar un any per la divisió de plata. Des del primer dia se li van detectar coses per polir, però els problemes per dur el fitxatge que volia Quique Sánchez Flores li han permès obrir-se pas fins a assolir la titularitat. Però el procés d’aprenentatge comporta peatges, com s’ha comprovat recentment.

De pegat en pegat. Així ha estat la planificació en defensa i el teòric quart o cinquè central és ara titular. Amb 22 anys i sense experiència en la categoria, ha disputat ja onze partits en catorze jornades. Des que es va fer un lloc en l’onze, només l’ha deixat per sanció amb un protagonisme que ni el cos tècnic ni ningú esperava. Una de les sorpreses de la temporada, perquè està funcionant millor del previst en l’apartat tàctic, el seu punt feble, i està brillant en la virtut de treure la pilota des del darrere. La temporada passada els rivals tapaven David López i curtcircuitaven l’inici del joc ofensiu en un equip amb problemes en la creació. Ara l’exmadridista ofereix una bona solució, amb facilitat per sortir en curt i en llarg. A més, va aprenent a no precipitar-se ni arriscar.

Les virtuts d’Hermoso estan brillant amb força i demà tornarà a sortir des de l’inici, però també té defectes a polir. I en els últims partits ha sortit car. Es va veure sobretot a Vitòria, quan després del gol en els primers segons dels locals, tot es va acabar de tòrcer quan va veure dues grogues en 39 minuts. Les dues per posar el braç en un salt. Quique li va recriminar damunt la gespa i a la sala de premsa. Complert el partit de sanció, va tornar contra el Getafe i aviat va veure com li xiulaven una falta pel mateix, amb esbroncada del tècnic. “Hem comès errades, teníem ordres clares de no fer faltes a la frontal”, explicava David López després del xiulet final a Eibar. Doncs el madrileny en va cometre una d’innecessària amb el rival d’esquena i sense perill. Va ser l’1-0. El segon el va enxampar una xic descol·locat, però el principal culpable va ser Darder.

L’escepticisme de Quique

Hermoso viu un procés d’aprenentatge i el Girona i un davanter amb tant d’ofici com Stuani exercirà d’examinador demà a Cornellà. Amb tot, el central s’ha guanyat el lloc a l’onze quan ningú hi comptava. El més escèptic era Quique Sánchez Flores, que el veia molt verd. Fins al punt que en els últims dies de mercat es van sondejar equips per trobar-li una cessió. La impossibilitat de recuperar Diego Reyes ni fitxar cap defensa de rol indiscutible ho va aturar. Com l’estat físic de Naldo. Fora de forma, el tècnic el va situar de titular tot just arribar. Dos partits i torn per a Hermoso, que creix a passes de gegant. Però paga, ell i l’Espanyol, el peatge de l’aprenentatge.

Seguit des d’altres lligues

El bon rendiment de Mario Hermoso no ha passat desapercebut. Observadors de diversos equips ja s’han acostat a l’estadi de Cornellà-el Prat per seguir-ne l’evolució de prop. Fa unes setmanes fins i tot a la premsa portuguesa van sortir diverses informacions que apuntaven que l’Sporting de Lisboa faria una oferta per mirar d’endur-se’l en el mercat d’hivern. L’Espanyol comparteix els drets federatius del jove defensa amb el Real Madrid, una fórmula que li va permetre signar un contracte per tres temporades l’estiu passat sense haver de pagar ni un euro de traspàs. El club blanc-i-blau no té pensat desprendre’s del prometedor central tan aviat.

El recurs permet no haver d’alinear una defensa inèdita

L’Espanyol fa setmanes que juga amb la defensa sota amenaça de sancions. Víctor Sánchez, Aarón i David López han vist fins ara quatre grogues i estan a una de perdre’s el següent partit, tot i que curiosament l’únic que ha hagut de descansar per estar castigat pel comitè de competició ha estat Mario Hermoso arran de la targeta vernella que va veure a Mendizorrotza. David López va veure la cinquena fa una setmana a Eibar, però les imatges deixaven clar que hi havia contacte de la bota amb el braç de Sergi Enrich, però no a la cara, com li va semblar veure a Undiano Mallenco, motiu pel qual el va amonestar. El club blanc-i-blau va presentar un recurs i apel·lació li va donar la raó, així que el santcugatenc podrà jugar contra el Girona, i així es podrà evitar una parella de centrals inèdita. Cal recordar que Quique Sánchez Flores no li ha donat descans ni tan sols en la copa. Així, si hi ha alguna variació a la línia defensiva habitual no serà al mig, sinó al lateral dret, on Marc Navarro podria sortir des de l’inici per tenir més presència ofensiva.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)