Espanyol

futbol

Espanyol

La casella de sortida treu fum

Mercat. Molts futbolistes que no disposen de minuts tenen decidit forçar la seva sortida en el mercat de fitxatges del gener. Hernán, Álvaro, Diop, Javi López i Óscar Duarte, els candidats

En l’edició d’ahir de L’Esportiu recollíem la diferència abismal de minuts de joc i participació que hi ha entre els habituals titulars i els suplents. La dada sorprèn i després de quinze jornades de lliga disputades hi ha un grup important de futbolistes que tenen un protagonisme anecdòtic i residual. “Entendria que algun jugador marxés perquè té poca participació. Si jo estigués així també m’ho plantejaria”, deia divendres passat un dels capitans, Víctor Sánchez, en una entrevista en aquest diari. Aquest corrent d’opinió és compartit per tots els pesos pesants de la plantilla i també el va verbalitzar el mateix tècnic setmanes enrere. Quique Sánchez Flores va demanar una plantilla llarga i ara veu com la gestió de les 25 fitxes se li està girant en contra i li crea un gran maldecap que veurà la llum el mes que ve.

El primer a moure fitxa va ser Sergio Sánchez. La seva situació és paradigmàtica. Acostumat a ser un home important en tots els equips on ha estat, el mataroní ha vist com la seva segona etapa a l’Espanyol és força amarga. Va intentar sortir cap al Màlaga, però el fet d’haver jugat partits oficials amb dos clubs aquesta temporada li va impossibilitar tocar el dos cap a la Costa del Sol. Era el primer cas, però dins de la plantilla la diàspora hivernal pot tenir moviments importants i algun de sobtat. La incomoditat del grup de futbolistes que no compten per a Quique Sánchez Flores és evident. Molts no entenen per què no han tingut més participació quan ja han passat quinze jornades de lliga. I el que més els amoïna és el fet que els canvis en l’onze titular han estat minúsculs malgrat la mala dinàmica que té l’equip en les darreres jornades. L’immobilisme del tècnic ha esgotat la paciència de molts jugadors que ja tenen decidit fer les maletes i buscar un nou destí lluny de Cornellà on puguin tenir els minuts de joc que aquí no tenen.

El primer és Hernán Pérez. El futbolista va renovar, encara no fa un any, i ha vist com la seva participació en l’equip és anecdòtica. L’any passat va començar de titular amb Quique però en el segon tram del curs el seu protagonisme va minvar i enguany encara és pitjor. Fa setmanes que està buscant un nou equip però la seva marxa no serà fàcil perquè cobra un dels sous més elevats de l’equip. L’Espanyol li va comprar la totalitat dels drets i ha prorratejat el pagament en el seu salari anual fins al 2020, quan acaba el seu vincle. A més, l’Espanyol tampoc el vol regalar ja que considera que és un actiu prou important perquè hagi d’assumir un cost addicional. Pape Diop és un altre dels futbolistes que volen alimentar la diàspora blanc-i-blava. El senegalès ja va intentar sortir l’estiu del 2016, quan va presentar una oferta de l’Hertha de Berlín, però el club la va desestimar perquè la va considerar insuficient. Ara vol la carta de lliberat (acaba el contracte a final de temporada) i el seu destí, com assenyalava RAC 1, podria ser el Màlaga.

Álvaro Vázquez tampoc està tenint sort i el club veuria amb bons ulls una cessió en aquest mercat d’hivern. La seva situació és paradigmàtica. Amb Sergio García lesionat, no va anar ni convocat. Quique va preferir no tenir cap davanter suplent a la banqueta contra el Girona. Javi López també es podria rumiar marxar. És un pensament que té i en una roda de premsa recent ja ho va deixar clar. El capità vol gaudir del futbol i no ho vol fer a la banqueta o fora de les llistes.

Finalment, hi ha Óscar Duarte. El futbolista fa dos mesos que té l’alta i s’entrena al mateix ritme que els seus companys, i veu com l’oportunitat d’anar agafant ritme de competició no arriba. El futbolista va treballar de valent per accelerar el procés de recuperació, que va retallar sis setmanes, i vol arribar en perfectes condicions per al mundial de Rússia. Les setmanes vinents seran clau per trobar una sortida. De moment s’esperarà per veure si el tècnic comença a confiar en ell de debò.

Més lluny sembla la possibilitat de fitxar. El famós límit salarial encotilla l’equip, però depenent de les sortides i de si hi ha traspàs es podria incorporar algun element per reforçar la plantilla.

EL MALDECAP

La gestió de les 25 fitxes del primer equip és un problema per a Sánchez Flores
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)