Espanyol

futbol

derbi Espanyol-Barça

Dolça ressaca blanc-i-blava

Felicitat. La plantilla de l’Espanyol viu amb eufòria continguda el triomf de la copa contra el Barça. Els capitans són conscients del pas fet a casa i de la dificultat de la tornada al Camp Nou

L’Espanyol ha viscut amb dolçor la ressaca del derbi. Els blanc-i-blaus feia nou anys que no guanyaven un partit contra l’etern rival i el registre pujava a 20 duels directes entre Cornellà i el Camp Nou. Dimecres es va trencar la mala ratxa blanc-i-blava amb un guió somiat: Diego López aturant un penal a Leo Messi i Melendo, el jove que va sorgir de l’Escola RCDE, erigint-se en l’ídol de la nit dibuixant un gol històric dos minuts abans del final. Cornellà vivia una nit màgica, i l’endemà les il·lusions d’eliminar el Barça i accedir a les semifinals han passat de ser una utopia, un impossible, a ser una cosa tangible tot i l’enorme dificultat. No obstant això, dins del vestidor blanc-i-blau es respira l’eufòria del moment barrejada amb el respecte que suposa anar al Camp Nou dijous per disputar un partit de tornada d’alt voltatge.

Ahir a la tarda tres dels capitans de l’Espanyol van estar presents a la sala President del RCDE Stadium en motiu de la presentació de l’acord de patrocini amb Riviera Maya. David López, Javi López i Víctor Sánchez no podien evitar parlar del derbi i deixar palesa l’emoció amb què va viure el vestidor el triomf. “És un subidón”, deia gràficament Javi López, que afegia: “El vestidor està content, però imagina’t Melendo, que és l’únic que ha pagat per jugar a l’Espanyol”, deia l’andalús sobre el golejador de la nit. El petitó Melendo va començar amb cinc anys a jugar a l’Escola RCDE. Una activitat extraescolar que van pagar els seus pares per controlar la hiperactivitat del més petit de la casa. Un any després, ja entrava als federats del club. “Ens mereixíem una victòria així, és una recompensa merescuda. Estem molt contents, queda el partit de tornada, però aquest moment de felicitat no ens el treu ningú”, confessava David López. “La gent ha d’estar il·lusionada, però de portes endins hem de rebaixar l’eufòria, perquè sabem que res està fet. Però l’afició ha de gaudir d’aquest moment”, assegurava Víctor Sánchez. I afegia sobre el partit de tornada: “No hi ha res impossible. Si ho hem fet aquí, per què no ho podem fer allà?” I llançava una advertència: “Ells si ens en poden clavar cinc ens els clavaran, i hem d’estar atents.”

També hi va haver bromes diverses i, fins i tot, algú va pronosticar que d’aquí a nou mesos hi podria haver un baby boom periquito. “Això estaria bé, perquè vindrien nous periquitos al món”, deia Javi López amb un somriure d’orella a orella, el de la felicitat d’haver guanyat un rival gegantí com el Barça.

JAVI LÓPEZ

“Estem contents, però imagina’t Melendo, és l’únic que ha pagat per jugar a l’Espanyol”

DAVID LÓPEZ

“Queda el partit de tornada, però aquest moment de felicitat no ens el treu ningú”

VÍCTOR SÁNCHEZ

“No hi ha res impossible, però ells si ens en poden clavar cinc ens els clavaran”

Acord de patrocini amb Riviera Maya per sis anys

L’Espanyol i el govern de Quintana Roo van presentar ahir l’acord de patrocini de Riviera Maya a la samarreta del conjunt català fins al 2023. Adolf Roussaud, vicepresident de l’Espanyol, va aprofitar per transmetre, en nom del president Chen Yanseng, les gràcies per l’acord i expressar “l’honor de compartir aquest projecte de manera conjunta”. “Estem d’enhorabona perquè podem confirmar l’expansió d’aquesta marca que tindrà una audiència mundial. Benvinguts a la samarreta de l’Espanyol, a la millor lliga del món i al nostre estadi”, va afegir.

Per la seva banda, Carlos Joaquín González, governador de Quintana Roo, va assegurar: “Ens complau aquesta relació comercial amb un equip guanyador i una destinació turística guanyadora. També esperem que aquesta samarreta representativa d’una història futbolística reflecteixi tot el potencial que els nostres pobles volen transmetre.”

Finalment, Darío Flota, director de l’oficina turística de la Riviera Maya, va descartar que el destí turístic mexicà es faci càrrec en un futur dels ‘naming rights’ de l’estadi. “No està en els nostres plans”, però va avançar la possibilitat que l’Espanyol faci algun acte al seu país.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)