Espanyol

Obligats a marcar quan la falta de gol és una xacra

Xifres. El conjunt blaugrana no ha quedat mai a zero al Camp Nou en l’era Valverde i sempre ha fet un mínim de dos gols, de manera que els blanc-i-blaus saben que han de veure porteria per passar

L’Espanyol visita demà el Camp Nou, escenari vinculat a malsons per a gairebé tots els rivals que hi han passat aquesta temporada. Els blanc-i-blaus ja saben què és sortir-ne escaldats amb la mà de gols del duel de la lliga, així que l’1-0 de l’anada serà complicat de defensar. El que sembla evident és que, si vol passar a semifinals de la copa del Rei, l’onze de Quique Sánchez Flores haurà de marcar, un dels grans maldecaps d’aquesta campanya i problema reconegut des de dins.

L’Espanyol actual és el tercer pitjor de la història quant a punteria en la lliga. Els 16 gols de la primera volta són un registre molt pobre, que explica per què els blanc-i-blaus han estat incapaços de moure’s a tocar de la zona europea, que era l’objectiu de la temporada. I demà toca el Barça, amb totes les estadístiques en contra. D’entrada, caldrà marcar per passar. Els blaugrana només han quedat quatre cops sense veure porteria en tota la campanya. A banda de l’anada de la copa a Cornellà-el Prat, els homes de Valverde van tancar amb un 0-0 les visites a l’Olympiacòs i a la Juventus en la lliga de campions, mentre que en la supercopa d’Espanya van caure 2-0 al Bernabéu. Sempre lluny del Camp Nou. Quan juguen a casa no tenen pietat. Sempre marquen. I no només això, sinó que com a mínim fan dos gols, així que si segueixen la tendència obliguen els blanc-i-blaus a marcar per passar.

La mitjana golejadora dels blaugrana és la millor amb diferència en la lliga espanyola. Els 2,85 gols per partit, pugen fins a 3,22 quan la pilota circula pel Camp Nou. De nou, si mantenen la mitjana, l’Espanyol ja no estarà obligat a fer-ne un si vol veure el seu nom en les semifinals, sinó fins i tot un parell. En la copa del Rei tampoc han mostrat clemència i tant el Múrcia com el Celta se’n van anar cap a casa amb un 5-0 a la motxilla.

En vista d’això, l’Espanyol es presentarà amb un bagatge força més pobre, de només 0,8 gols per partit, que baixa fins a 0,66 fora de casa. No han vist porteria en deu ocasions. En la copa del Rei no es va passar del 0-0 en la visita a un segona A, el Tenerife, si bé es van desfer del Llevant 0-2. Poc abans en la lliga, a Las Palmas 2-2, en els dos únics precedents en què s’ha fet aquesta temporada més d’un gol a domicili. Les estadístiques estan en contra de l’Espanyol, però el Barça estava imbatut abans de l’anada i Melendo ni sent benjamí no havia marcat mai contra els blaugrana.

INTIMIDANT

La mitjana golejadora dels blaugrana a casa s’enfila fins als 3,22 gols per duel

PRECEDENTS

En els dos duels de copa del Rei al Camp Nou, el Múrcia i el Celta van rebre un 5-0

ELS BLANC-I-BLAUS

L’Espanyol tan sols ha fet dos gols a domicili contra el Llevant i Las Palmas
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)