Espanyol

El somni de la tercera gesta de la temporada

Cita. El conjunt blanc-i-blau vol afegir una victòria contra el Madrid als magnífics records de la primera victòria en la història de l’estadi en un derbi i la fi de la ratxa d’un any de l’Atlético

Allà on mengen dos, mengen tres. És la dita que l’Espanyol mirarà de fer bona demà contra el Real Madrid. El conjunt blanc-i-blau es mou en el desencís i vol que un triomf contra els blancs serveixi de revulsiu, i permeti la tercera gesta a l’estadi de Cornellà-el Prat després de veure-hi perdre per primera vegada en la història el Barça i posar fi a la condició d’invencible de l’Atlético de Madrid.

“Esperem que aquest dimarts pugui ser el partit de l’impuls. Volem estar més amunt, tenir més punts. Sortim amb una mica d’ànsia de fer el primer gol i guanyar. Si aconseguim guanyar ens ha de donar la confiança per jugar tranquils. Hem de treure’ns aquesta ansietat per guanyar. Ara les sensacions no són bones, però hi confio.” La fe de Gerard Moreno a les portes de trobar-se un dels malsons habituals: el Real Madrid. Un 1-1 sense que els blancs s’hi juguessin res en el tram final de la temporada 2013/2014 és l’únic enfrontament que no ha acabat amb derrota. I alguna ha estat ben dolorosa, com el 0-6 en la tercera jornada en el campionat que va començar Sergio González a la banqueta i va cloure Constantin Galca. Les actuacions per oblidar inclouen un 0-4. Així, les últimes grans alegries van tenir Montjuïc d’escenari remuntant un gol matiner en la 2007/2008 i dues victòries consecutives per arrencar la lliga el 2003 i el 2004, la qual cosa va provocar fins i tot un canvi d’entrenador en el conjunt madridista.

Un any sense perdre

Les últimes actuacions d’uns i altres no conviden precisament a l’optimisme en el bàndol periquito. Però si una cosa han fet aquesta temporada els deixebles de Quique Sánchez Flores ha estat trencar les estadístiques quan tot semblava en contra. El primer exemple el vam trobar en el comiat del 2017. L’Atlético es va presentar a l’estadi de Cornellà-el Prat sense conèixer la derrota a la lliga, on feia més d’un any que tampoc queia lluny del feu colchonero i amb una única ensopegada en tot l’exercici, a mans del Chelsea a la lliga de Campions. Un gol de Sergio García a tocar del xiulet final va deixar l’1-0 en el marcador.

La segona gesta no es va fer esperar. El Barça mai havia perdut a Cornellà, on tan sols havia cedit un empat la temporada 2011/2012 amb el cop de cap al final d’Álvaro Vázquez. Un altre noi del planter, Melendo, va exercir d’heroi en l’anada dels quarts de final de la copa, també a tocar de la conclusió, si bé al final no serviria per classificar-se. Per un cop semblava que les alegries no vindrien soles i el calendari va oferir tres derbis en qüestió de dies. Gerard Moreno va fer pensar en el triomf amb un gran cop de cap, que Piqué va igualar en els darrers minuts. Ara l’Espanyol somia la tercera gesta de la temporada, derrotar per primer cop el Madrid al nou feu periquito. “És un partit important, bonic, però hem de centrar-nos a jugar tots els partits com si fos l’últim. Hi ha més motivació, però això no ha de distreure’ns. Sortirem a intentar guanyar, a fer un bon partit i a posar-ho difícil. Hem fet grans partits contra els de dalt, com és el cas de l’Atlético o el València. Cal canviar la dinàmica.” Derrotant per primer cop els blancs a Cornellà-el Prat?

BARCELONA

Tres nois de la casa, Álvaro, Melendo i Gerard Moreno, van signar les alegries

NECESSITATS

“Fa temps que no guanyem. Esperem que dimarts sigui el partit de l’impuls”

Els herois no aconsegueixen abandonar el seu rol marginal

Dos jugadors tenen l’honor d’haver generat les grans victòries de la temporada 2017/2018 fins al moment. Melendo va ser el botxí del Barça en la copa del Rei i també en el tram final del partit Sergio García va superar Oblak per infligir la primera derrota a l’Atlético. Una glòria efímera en els dos casos si mirem el seu rol en el present campionat. Sobretot en el cas del jugador del planter. La diana li va servir per ser titular en el següent enfrontament, però va ser substituït al descans i des d’aleshores no només no ha tingut ni un minut en els sis partits següents, sinó que ja no entra ni a les convocatòries. El punta de Bon Pastor, al seu torn, manté la diana contra els madrilenys com l’única en tota la temporada, ha perdut la condició de titular, i cada cop disposa de menys minuts, petita lesió inclosa.

Marco Asensio ja té l’alta mèdica

El jugador balear tornarà a trepitjar demà el camp on va viure el seu primer any a primera divisió i ho farà amb un rol força diferent al de la temporada anterior. Marco Asensio torna a viure un moment dolç i s’estava fent un lloc fix a l’onze de Zinédine Zidane, però va haver de descansar en el partit de lliga contra l’Alavés de dissabte per raons mèdiques. El jove davanter s’estava recuperant de l’extracció dels queixals del seny en la segona absència peculiar de la present campanya després de perdre’s un duel fa uns mesos perquè se li havia infectat un pèl de la cama després de depilar-se. El conjunt madridista va tornar ahir als entrenaments després de gaudir d’una jornada de descans amb l’alta de l’ex-periquito, si bé Modric, Kroos, Vallejo i Marcelo segueixen al marge del grup.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)