Espanyol

Cúmul d’adversitats

La plantilla dona per bo l’empat al Ciutat de València tenint en compte com va afectar la mort d’Astori, la lesió de Sergio García a l’escalfament, l’arbitratge i veure un company estès a terra inconscient

Els jugadors ressalten l’enorme ensurt pel cop al cap de Diego López, que 24 hores més tard va rebre el permís per tornar a casa

El Llevant feia 14 jornades que no guanyava i poc després de l’1-1 amb l’Espanyol va destituir Muñiz. L’empat impedeix als blanc-i-blaus escalar posicions a la taula per acostar-se a la zona europea, però el cúmul d’adversitats fa que la plantilla no vegi amb mals ulls el punt al Ciutat de València.

La mort d’Astori

El plantejament inicial es va començar a tòrcer abans del partit. La mort de Davide Astori va fer reviure records de Dani Jarque i va impedir la participació de Carlos Sánchez, amb qui havia compartit vestidor fins al gener i amb qui s’havien fet amics. “Està bé dins del que pot estar. És normal que estigui fotut. Tots sabem aquí el que vam passar amb Dani. Et preguntes moltes coses; fa poc van fer proves a tots els jugadors del Fiorentina i van sortir bé. Són moments molt tristos per a tothom, ho sabem tots. Pot passar a qualsevol persona, són famílies que pateixen i cal donar ànims a tothom, també a en Carlos, que era molt amic seu”, va explicar ahir Sergi Darder. El colombià està pendent de quan serà l’enterrament per desplaçar-se a Florència, si bé va fer servir les xarxes socials per recordar-ne la figura i enviar ànims a la família del capità viola. L’Espanyol també s’hi va sumar tot recordant: “Sabem què significa perdre el capità, plorar sense consol i recordar-lo per sempre.” El central del planter va morir precisament a la ciutat italiana l’agost del 2009.

La lesió de Sergio García

El plantejament del partit va rebre un altre entrebanc en l’escalfament. Sergio García va notar molèsties al bessó i no va poder jugar. El seu lloc en l’onze titular el va ocupar el golejador Leo Baptistão, que va deixar la banqueta sense més davanters. El davanter del Bon Pastor va passar ahir diverses proves mèdiques i li van detectar una lesió fibril·lar de grau un a l’adductor de la cama dreta, que el tindrà deu dies fora de joc.

Diego López, KO

L’Espanyol va dominar el partit, però sense crear ocasions clares. En el tram final de la primera meitat va arribar el gran ensurt, quan Diego López va rebutjar la pilota amb els punys, va topar amb el cap de Sadiku i va perdre la consciència; també es va fer una ferida a l’orella que va necessitar punts de sutura. “Hem de ser realistes. Estàvem tots afectats. La mort d’un company de professió, després nerviosos també per Diego. És una llàstima, accions del partit. Es juga la vida, el cap, perquè no marquin. En unes tres setmanes estarà amb nosaltres i ens continuarà salvant. Estem contents que, dins del que té, sigui el menys possible.” Darder i altres jugadors reconeixien que la mort d’Astori va acabar fent que s’espantessin encara més en veure’l KO. El porter va passar la nit en observació en un hospital de València i ahir a la tarda va rebre permís per tornar a casa en ambulància per seguir monitoritzat a Barcelona. Els metges en seguiran l’evolució i les primeres estimacions indiquen que ningú li traurà un mínim de dues o tres setmanes apartat de la competició. Un neurocirurgià decidirà si ha de jugar amb casc a partir d’ara.

L’arbitratge

“Totes les pilotes dubtoses eren per a ells, les disputes eren faltes nostres, no em queixo de l’àrbitre, però no vam tenir sort.” A banda del tracte desigual cap a una i altra banda, a ulls dels jugadors de l’Espanyol, ni Albeloa Rojas ni el seu auxiliar van ser capaços de veure que quan treuen la falta que acaba en el penal que avançaria el Llevant en el marcador, Cabaco estava en fora de joc per un metre. I castiga la reiteració de Marc Navarro en l’agafada, però obviant que l’uruguaià es llança quan veu que no té cap possibilitat d’arribar a la pilota. Un cúmul d’adversitats.

EL VESTIDOR

Hem de ser realistes. Estàvem tots afectats per la mort d’un company de professió i després nerviosos també per Diego López

El fitxatge més car de la història

L’Espanyol va pagar l’estiu passat 300.000 euros a l’Olympique de Lió per la cessió de Sergi Darder, amb una opció de compra obligatòria de vuit milions més dos en variables si superava els 24 partits. Ja ho ha fet, així que es convertirà en el fitxatge més car de la història del club superant els set de Baptistão. “El club ja em va dir que jugués o no em volia molts anys. Per això ni vaig mirar quan superava el límit. Ser el més car és una pressió extra, però ja sabem que el mercat està boig. Potser els vuit milions d’ara són tres de fa anys o així.” El club pagarà el traspàs en tres terminis, el primer de quatre milions. “Si es paga un traspàs alt potser hauria de tenir més pes del que tinc. És cosa meva. Soc jove i he d’aprendre molt.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)