Espanyol

Les alternatives mostren tota la seva solvència

Duel. Jurado i Marc Roca van ser uns dels més destacats en la supercopa i pugnen per ser el relleu de Darder diumenge

La supercopa de Catalunya apareixia al mig del calendari i sempre hi ha el dubte de si fa nosa o no, però en el cas de l’Espanyol l’enfrontament amb el Barça va servir de reivindicació per a algunes peces. José Manuel Jurado va ser un dels més destacats ara que ha perdut la condició de titular habitual i el bon rendiment, malgrat condemnar l’equip periquito a la derrota fallant l’últim penal de la tanda, li servirà per apujar la confiança, molt necessari quan pocs dies després s’entreveu com a substitut de Darder contra la Real Sociedad.

“Aquest tipus de partits són bons quan no tens tants minuts per agafar la forma i és una oportunitat per fer-te veure. Però el mister ens coneix de sobres”, recordava ahir Jurado després de l’entrenament. El gadità va sobresortir entre els suplents i va presentar candidatura ferma a estar a l’onze. A banda de la baixa per sanció de Sergi Darder, cal veure si hi arriba Sergio García, que es va lesionar en l’escalfament diumenge passat al Ciutat de València. El marge de maniobra del mig del camp cap a endavant és reduït i suposarà una nova oportunitat per al jugador andalús, un dels més qüestionats per la graderia. “Com a jugador un vol jugar tot el possible. Si ho és tot, millor. Hi ha un mister que decideix. Hem de ser bons professionals, treballar molt, és la nostra feina i després ell decideix.” Jurado és un dels perjudicats per l’estil conservador de Quique Sánchez Flores i per la seva pròpia irregularitat, així que tan sols ha sortit d’inici en quatre ocasions en la lliga en els últims quatre mesos, sent sempre candidat al canvi.

Refer-se de l’errada

Jurado té molts números de tornar a l’onze. L’altra opció seria Marc Roca. El jugador del planter no va començar gens bé la supercopa amb una errada en la passada que va generar una clara ocasió del Barça abans del primer minut. Quique li va recriminar que arrisqués massa en alguna acció, però el rendiment va anar a més fins a tancar una bona actuació. Presenta candidatura, però habitualment és el descartat. La incògnita és també saber com estarà Carlos Sánchez. El colombià va ser ahir a Florència per donar l’últim adeu al seu excompany i amic Astori i caldrà veure quin és l’estat anímic.

En canvi, no hi ha cap dubte de com està Pau. El gironí ha encaixat bé passar a la suplència per raons contractuals i la lesió de Diego López el retorna al lloc que mereixia per rendiment. En aquest cas, la incògnita recau en com el rebrà la graderia després que des de Sevilla s’hagi donat per fet el seu fitxatge pel Betis.

MADURESA

No se sap com està Carlos Sánchez, que ahir va anar a Florència per dir adeu a Astori

BETIS

Pau va deixar clar que està centrat, però queda el dubte de com el rebrà l’afició

“Tenim plantilla per jugar molt millor del que es veu”

El cinquè derbi de la temporada va servir per veure un Espanyol més valent, que no va buscar tant cedir la iniciativa en espera de trenar algun contraatac interessant, sinó que va dur a estones la iniciativa. Un estil que afavoriria perfils com ara els de Jurado o Darder. El gadità no va amagar que li encantaria veure-ho més sovint. “S’han vist pocs partits com el d’ahir. Des que vaig arribar penso que tenim plantilla per jugar molt millor del que es veu o s’ha vist en la lliga. És un esport que et dona noves oportunitats de seguida.” El rival de diumenge és d’aquells que vol la pilota, així que cal esperar un onze periquito al contraatac. O potser no, segons Jurado. “El més important és estar pendents de nosaltres, més enllà del rival. Sabem jugar a futbol i hem de tenir confiança per fer el nostre joc i que sigui la Real la que pateixi. Espero un partit complicat. La Real juga bé a futbol i sempre ens ho posa difícil. Espero un partit valent, jugant a casa, perquè necessitem els punts.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)