Espanyol

espanyol

planificació esportiva

El futur començarà al maig

Planificació. L’Espanyol i Quique no s’asseuran a parlar del seu tercer any de contracte fins que no s’acabi la temporada. Aquest és l’acord al qual va arribar amb Chen Yansheng al gener

Quique Sánchez Flores és l’actual entrenador de l’Espanyol i encara té un any més de contracte, fins al juny del 2019. En els últims dies han aparegut moltes informacions al voltant del futur del tècnic madrileny i, de retruc, han sorgit possibles candidats a rellevar-lo. Unes travesses que, en el dia d’avui, no tenen cap pes real. A les oficines de Sant Adrià no prendran cap decisió fins que no conclogui la lliga. És a dir, caldrà anar al maig per trobar un escenari de canvi de rumb cap a un cantó o cap a un altre. De moment els directius de l’entitat volen veure com acaba la temporada i en aquell moment serà el temps de planificar el futur i prendre decisions.

La reunió del gener

Tota aquesta planificació té l’arrel en la cimera del 30 de gener passat. Aquell dia Quique Sánchez Flores es va reunir amb el president, Chen Yansheng. Una reunió del més alt nivell on també van ser presents el vicepresident i mà dreta del jerarca xinès –Adolf Rousaud–, el conseller Mao Ye Wu i el director general esportiu, Óscar Perarnau. La trobada va durar més de tres hores i va servir per establir les bases fins a final de temporada. El club i el tècnic es van dir les veritats a la cara però van segellar un pacte per arribar fins a final de temporada amb l’objectiu de classificar al més amunt possible l’Espanyol i rectificar la línia irregular que seguia l’equip. Més enllà d’això, totes dues parts van aparcar el futur del tècnic fins a final de temporada. Llavors serà el moment en què s’hauran de prendre decisions en una banda o una altra.

Les opcions de futur

Ara mateix totes les opcions que hi ha sobre la taula són possibles i no se n’ha de descartar cap. La primera és que Quique Sánchez Flores compleixi el tercer any de contracte. La solució intermèdia seria rescindir de manera amistosa el lligam del tècnic madrileny amb l’entitat. Perquè això passés, el preparador hauria de trobar una altra destinació per entrenar i el club no posaria impediments perquè marxés. L’últim escenari seria una rescissió unilateral de contracte per una de les dues bandes. Si l’Espanyol volgués acomiadar el tècnic, li hauria de pagar una indemnització que és ostensiblement inferior en el seu últim any de contracte que en els dos primers. Però aquest és un dels escenaris que vol evitar el club. Pagar el tècnic per marxar suposaria rebaixar els diners per reforçar l’equip a l’estiu.

De moment el tècnic madrileny es manté impassible i tranquil davant els rumors, conscient del pacte que va tenir amb Chen al gener i de la força que li dona tenir un tercer any de contracte. “No parlaré de mi, ja ho feu vosaltres”, deia quan li preguntaven sobre el seu futur divendres passat. Un tècnic que en el dia d’avui es veu amb forces de continuar.

OPCIONS DE FUTUR

Quique podria continuar un tercer any o bé buscar una rescissió amistosa

FUTURS CANDIDATS

El club no s’ha posat en contacte amb cap tècnic, però té els ulls posats en el mercat

La direcció esportiva pentina el mercat de tècnics

L’Espanyol, i més concretament la direcció esportiva, està obligat a controlar els diversos escenaris de futur. Així com s’estan movent a la recerca de futbolistes per reforçar la plantilla de cara a l’estiu, també hi ha un pla alternatiu per si Quique Sánchez Flores no continua el curs que ve. El tècnic que es busca ja està molt definit i respon a un perfil relativament jove, amb experiència a primera, que treballi amb el planter i que s’adapti als fitxatges de club. Un dels candidats de futur és Joan Francesc Ferrer, ‘Rubi’, com va avançar ‘Tiempo de Espanyol’. El tècnic català de l’Osca és un vell conegut i ja va entrenar el filial blanc-i-blau. A més, té l’aval del director esportiu, Òscar Perarnau. Altres noms que han sortit són Asier Garitano, que està fent un gran treball al Leganés, o Eduardo Berizzo, que és un xic diferent dels dos tècnics anteriors però garanteix més experiència a les banquetes de primera. El problema és el salari de l’argentí, que té ofertes per entrenar a la Premier. I és que si acaba marxant Sánchez Flores, el club també té previst estalviar-se una quantitat important en tota l’estructura tècnica. I és que l’objectiu de Perarnau és racionalitzar la despesa esportiva a tots els nivells apostant per talent jove i de progressió, i tot conjugat amb un tècnic que accepti aquesta nova realitat però sense abaixar el llistó de la competitivitat de l’equip. És a dir, la quadratura del cercle, però sense oblidar que Quique encara no ha donat l’última paraula i no se’l pot descartar, en el dia d’avui, per al curs vinent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)