Espanyol

Els assenyalats responen amb una bona actuació

Càstigs. La defensa inèdita dels periquitos a Mestalla, amb dos jugadors que feia més de dos mesos que no apareixien en l’onze, va saber lligar en curt el tercer equip més golejador de la lliga

El xiulet inicial va sonar, pilota enrere i passada llarga de Mario Hermoso que controla Gerard Moreno per enviar la pilota al fons de la xarxa. L’àrbitre, equivocadament, va assenyalar fora de joc, però l’acció era una clara mostra del caràcter del central. Després de més de dos mesos castigat per Quique Sánchez Flores, el jove futbolista va respondre amb una bona actuació i va oferir sortida de pilota, recurs a tenir en compte en un dels equips ofensivament menys productius de la lliga. Mestalla va veure una defensa inèdita de l’Espanyol, que va respondre més que bé, tan sols concedint un parell d’ocasions clares al tercer equip més golejador.

La previsió era veure la defensa de Leganés, on va començar el càstig d’Hermoso. Era l’únic precedent de 90 minuts, si bé n’hi havia un altre, el 0-0 contra el Llevant a l’octubre amb Marc Navarro infiltrat. Al final no va ser així per la gran sorpresa que va ser veure Aarón a la banqueta. Va aparèixer Dídac i ja eren dos els castigats que es perdonen. En el cas del central madrileny, per obligació amb vista de les lesions de Naldo i Duarte. En el cas del mataroní, premi a la bona feina diària. Després d’un mes de gener amb protagonisme a l’alça, la primera titularitat contra del Sevilla va acabar amb el lateral del planter assenyalat pel 0-3. La banda esquerra, precisament amb Hermoso i Dídac, va acollir la majoria del perill sevillista i el preu va ser un mes sense minuts i una breu aparició en deu setmanes de competició.

Tant l’un com l’altre van mostrar caràcter a Mestalla per respondre malgrat la inactivitat, en un escenari maleït en els darrers anys i contra un rival en estat de gràcia. Qui més va patir va ser Marc Navarro amb Guedes. Això sí, l’actuació tampoc va ser rodona. Dídac va badar amb Rodrigo en el minut 6 i el davanter, que havia guanyat l’esquena a Hermoso, va fer l’1-0. En la primera part, el punta del València va tenir una segona acció en què es va saber colar entre els centrals per rematar sol de cap i el madrileny es va endur una esbroncada. En total, quatre o cinc arribades clares dels locals, una estadística prou raonable, i més tenint en compte que els blanc-i-blaus van acabar rematant més (14-21) i van tenir més la pilota, tancant el rival a l’àrea en diverses fases. “Ens ha faltat efectivitat un dia més, aquesta temporada ens està penalitzant molt”, lamentava David López. El líder de la línia defensiva fa que tot sigui més fàcil i la defensa inèdita va respondre a València, on de nou el problema va ser ofensiu.

PRECEDENT

Hermoso i Dídac van coincidir contra el Sevilla i el lateral va estar temps castigat

Aarón, suplent per primer cop

La gran sorpresa va ser veure Aarón fent el rondo amb els suplents en lloc de l’escalfament amb els titulars. El lateral va debutar contra el Vila-real i fent d’extrem el 2 d’octubre de 2016 i la setmana següent va aparèixer ja des de l’inici en un lloc fix del qual només s’ha mogut per sanció. No només ha estat intocable, sinó que és el nom que apareix per ser traspassat a l’estiu per una quantitat elevada. La planificació depèn de la venda, cosa que fa encara més sobtada la suplència. Dídac va fitxar sabent que seria suplent, però amb la porta oberta a lluitar per la titularitat en la 2018/19, quan caldrà fitxar algú més. Antonio Díaz no va voler donar explicacions sobre la decisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)