Espanyol

Gallego: “Veus els jugadors i saps que acabarem contents la temporada”

Canvi radical. El nou entrenador blanc-i-blau es mostra convençut que canviarà la cara de l’equip i la directiva explica la decisió de prescindir de Quique Sánchez Flores

Nova etapa a l’Espanyol, ni que sigui per cinc partits. El club blanc-i-blau va destituir ahir a la nit Quique Sánchez Flores i Jordí Lardín i aquest matí David Gallego ja ha dirigit l’últim entrenament abans d’anar a Girona. El nou entrenador ha explicat les sensacions que tenia. “No perdo energia mirant enrere. Només miro endavant, Girona, Girona i Girona. Dedicaré el temps a mirar molts partits del Girona per veure com contrarestar-lo i combatre’l. Tenim una plantilla amb un nivell brutal, automatismes pocs, però m’empaparé de Girona. Amb quatre setmanes no dóna marge a treballar moltes coses, però sí a canviar coses, transmetre com veig el futbol. Puc donar un missatge aquí de Champions, però el meu missatge és el que veureu damunt la gespa. He trobat la plantilla fenomenal. Una predisposició superlativa. És un equip que es deixa l’ànima, els he vist receptius i m’han transmès bones vibracions.”

Gallego ha deixat clar que no vol pensar en el futur. Cinc partits i després tornarà al filial per dirigir el play-off d’ascens. “Només em plantejo l’entrenament d’avui i el partit del Girona. Res més. Em fa una il·lusió enorme i és un orgull que valorin la meva feina. I que l’equip faci un pas endavant, que crec que hi ha capacitat.” Òscar Perarnau ha anat en la mateixa línia, tot i deixar una petita porta oberta a la continuïtat. “A dia d’avui el que hem pactat és que estarà les cinc jornades que resten. Estem per remar i ajudar-lo, tots volem que creixi i serà una gran experiència. Es tracta de salvar matemàticament l’equip quant abans millor i mirar de millorar les prestacions. No és gens fàcil i ho hem plantejat com un repte, una oportunitat. Ha estat l’escollit després de diverses consideracions, coneix molts jugadors, la casa, sabem com treballa, com porta el vestidor i la personalitat. Hem rebut propostes de molts entrenadors, però estem encantats amb ell. Raúl Tamudo farà un pas endavant per estar amb el cos tècnic.” Els dos porten anys treballant plegats, així que n’ha lloat sobretot el caràcter. “Gallego té humanitat. Fa cinc anys que hi treballo, als dos ens agrada observar i millorar. Veus que va creixent. No és la situació que voldria, però em quedaria amb la seva personalitat i proposta.”

No se’l va enganyar

La presentació de Gallego ha anat precedida de les explicacions de Carlos García Pont sobre destitució el dia abans de Quique Sánchez Flores i Jordi Lardín. Una decisió de grup i un missatge per a l’afició periquita. “En el primer any vam tenir molt bons resultats, però en la segona no han acompanyat. Hem decidit fer el canvi amb la idea que l’equip acabi més content i per tenir més temps per planificar. Sabem que la tasca d’en David no és fàcil perquè només queden cinc partits. La situació no és agradable, però volem demanar a tots els periquitos que ens ajudin a recuperar una mica d’alegria i fer que el camp de l’Espanyol sigui el camp de l’Espanyol, ajudant l’equip.”

García Pont ha relatat que no sap en quin moment la relació amb Quique es va trencar. Però que calia un canvi. “Hi ha converses cada setmana amb Chen i ni jo ni ningú estem en totes les converses. En quin moment ho va decidir, ni idea. Hi ha molts factors. Hi ha coses i declaracions que no ajuden, però és una suma de factors. No hem pres la decisió perquè la graderia no es giri contra la directiva. Ho hem fet perquè era el millor per al club, que en les cinc jornades podem canviar l’ambient de l’equip i la graderia, donant-nos una alegria. Ha estat una decisió dura, que no teníem ganes de prendre. Era el moment perquè no aniríem a millor, calia canviar l’ambient a la plantilla i a la graderia. Demanem que ens acompanyin en aquesta decisió, que donin suport als qui estan damunt la gespa.” Des de la directiva i la direcció esportiva s’ha volgut agrair el tracte i professionalitat a Quique Sánchez Flores i a Jordi Lardín. El vice-president ha recordat que l’entrenador en cap moment va demanar marxar a l’Stoke City al gener i que tampoc pot dir que se sent enganyat. “El projecte quan va arribar era un i han passat unes circumstàncies alienes a nosaltres que han alentit el projecte, tal com se li ha explicat. Sense mala fe potser hi ha hagut malentesos, però no enganys.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)