Espanyol

La dificultat de tornar a ser el primer botxí de l’Atlético

Gran repte. El conjunt blanc-i-blau somia a derrotar els madrilenys en el nou Wanda Metropolitano, un dels dos únics estadis que no ha vist caure el seu equip en tot el campionat

L’Espanyol va tancar el 2017 amb una alegria imprevista. Un gol de Sergio García a tocar del xiulet final va permetre fer una pausa en la crisi esportiva en derrotar l’Atlético. Ningú ho havia fet fins aleshores. Una volta més tard s’ha comprovat que va ser l’inici d’una temporada anòmala amb grans resultats contra els gegants de la lliga i decepcions contra rivals més assequibles. Quique Sánchez Flores ja no hi és i li toca, a David Gallego, dirigir el conjunt periquito cap a un objectiu gens senzill: ser els primers també a conquerir el Wanda Metropolitano.

L’Atlético estrena estadi i no es pot dir que li estigui anat gens malament. En la lliga el problema no l’ha tingut precisament a casa, on és, amb el campió Barcelona, l’únic que no ha caigut derrotat. 12 victòries i cinc empats, amb una seguretat defensiva que intimida: tan sols quatre gols en contra en 17 enfrontaments, la meitat que el Barça, l’altre que manté la xifra en un sol dígit. Ningú més ho ha aconseguit. Els únics que no han marxat amb les mans buides són precisament els blaugrana, el Real Madrid, el Vila-real, el Girona i el Betis. Tres van necessitar algun gol, i la Real Sociedad va ser l’excepció perquè marcar no li va servir per esgarrapar un punt, mentre que el Chelsea és l’únic que ha sortit victoriós del nou feu colchonero en la fase de grups de la lliga de campions.

“Serà més complicat”

Els motius per a l’optimisme són escassos. Tan sols els equips en zona de descens tenen pitjors números que l’Espanyol lluny de casa, però tampoc ningú havia superat l’Atlético abans del duel de la primera volta, que va suposar també l’estrena golejadora de Sergio García. El davanter del Bon Pastor no ha tornat a veure porteria des d’aleshores, si bé ha pres la titularitat a Leo Baptistão amb l’arribada del nou entrenador. “És un partit molt especial. No perquè hi vaig jugar, sinó per enfrontar-nos a un dels grans d’Europa i conèixer el nou estadi, en què no hem jugat. Vam guanyar a casa, allà serà més complicat perquè surten més intensos i la seva gent empeny l’equip”, recordava ahir el punta brasiler.

David Gallego va treballar ahir a porta tancada, amb una atenció especial a com superar la pressió de l’Atlético i sobretot a com replegar-se quan recuperen la pilota, la principal arma. Penalitza cada errada amb moltes victòries per la mínima. El duel de l’anada era de 0-0 fins que l’Espanyol va sorprendre els madrilenys en un contraatac a tocar del final i diumenge serà similar. El repte de tornar a ser els primers a desfer-se de l’Atlético, majúscul.

Pioners en el nou San Mamés

L’Espanyol vol ser el primer a conquerir el Wanda Metropolitano. L’Atlético no és l’únic de la lliga que recentment ha estrenat estadi, ja que l’Athletic es va traslladar al nou San Mamés en la temporada 2013/2014 i va trigar 24 jornades a lamentar la primera ensopegada. El botxí va ser, precisament, el conjunt periquito. Sergio García, va ser l’encarregat d’encetar el marcador molt aviat i els locals van fer l’empat en una falta en què Gurpegi es va avançar a Casilla a l’inici del segon temps. Colotto desfaria la igualada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)