Espanyol

espanyol

mercat

Tots estan a l’aparador

Mercat. L’Espanyol escoltarà ofertes per tots els jugadors de la plantilla i estarà obert a negociar qualsevol traspàs. L’obligació de quadrar els comptes obliga el club a obrir la mà

L’Espanyol està obligat a canviar els seus paràmetres de funcionament. El tsunami que s’està cuinant als despatxos de la Ciutat Esportiva i de Cornellà assenyala cap a una reducció de la despesa considerable a tots els nivells. Això tocarà de manera frontal amb la política esportiva del primer equip que s’emporta prop del 80% de la despesa ordinària de l’entitat. Toca ficar la tisora i quadrar les xifres econòmiques. Aquest és el missatge que fa setmanes s’envia des de la Xina i que agafarà forma en el mercat de fitxatges d’estiu. El grup Rastar va donar una moratòria en el retorn dels seus préstecs de dos anys però aquest any ja haurà de tenir un retorn calculat en 17 milions d’euros. Així es va comprometre Chen Yansheng amb els accionistes del conglomerat xinès. Aquest fet, afegit al límit salarial desbordat per a la pròxima temporada, obligarà l’Espanyol a fer diversos traspassos per quadrar les seves xifres i, de retruc, poder tenir un petit marge de maniobra per moure’s en el mercat. La situació és complicada i l’estiu serà llarg i difícil per acabar de configurar la plantilla del curs 18/19. El futur director esportiu que arribi en els pròxims dies sap que haurà de treballar amb un minúscul marge financer.

L’única manera de sortir d’aquest cul-de-sac és el traspàs d’actius. L’Espanyol passarà d’un any en què no va voler vendre ningú per menys de la seva clàusula a capgirar el seu discurs i posar tots els seus futbolistes a l’aparador. Tots estan en venda i es negociarà per qualsevol equip que presenti una oferta raonable en relació amb el futbolista triat.

Dins d’aquest nou full de ruta hi ha un cas particular: Gerard Moreno. El club només el vendrà per la totalitat de la seva clàusula. Ara de 40 milions i, a partir de l’1 de juliol, de 50 milions. Aquest és l’últim futbolista de qui es voldria desprendre el club, però l’última temporada de l’equip juga en contra de la permanència del davanter a Cornellà. El pitxitxi té moltes núvies i el fet de compartir el 50% dels seus drets econòmics amb el Vila-real encara complica més la seva continuïtat. Gerard continua sent un dels intocables, junt amb David López, Darder i Diego López, la base del projecte de l’any vinent. Però l’economia del club obliga a complir uns terminis i la lliga, també. Això també es visualitzarà en els membres del primer equip que passaran a ser 20 futbolistes (aquest curs es va iniciar amb 25). Això obligarà a ser diligent en les sortides.

CAS PARTICULAR

L’únic jugador per qui s’exigirà la clàusula i no es negociarà és Gerard Moreno

COTILLA ECONÒMICA

El límit salarial i la necessitat de retornar el crèdit a Rastar obliga al canvi d’estratègia

SORTIDES URGENTS

La intenció del club és quedar-se amb una plantilla de 20 jugadors per al pròxim curs

“ Si marxa Gerard Moreno serà un cop molt dur”

David López va parlar ahir d’un dels serials de l’estiu. La possible marxa de Gerard Moreno. El davanter va deixar oberta aquesta possibilitat el passat dissabte i molts són els clubs que s’ha interessat pels seus serveis. “M’agrada compartir vestidor amb els grans i per a mi s’hauria de quedar”, explicava David López. Un desig verbalitzat però que no passa d’això. El santcugatenc sap el que és marxar del club. Ho va fer en direcció al Nàpols després de retornar fa dos anys. Tot i això, sap que la sortida de Gerard Moreno seria un trasbals. “Significaria que marxaria un jugador molt important que és referent pel club i l’afició. Seria un cop molt dur”. El factor emocional i estar a casa són ara els millors arguments per retenir al davanter. “És fer-lo sentir que està a gust i que se senti important en l’àmbit social i de club, que és així, però la resta de coses són temes de club. Com a casa no estàs enlloc”, reconeixia David que és un altres dels jugadors de l’Espanyol que té mercat. “Aquí és on millor estic i no m’agradaria marxar però una carrera depèn de moltes coses al marge de què ens agradaria. Si arriba una proposta, serà el club que tindrà que decidir. Jo estic aquí molt a gust aquí”, va reblar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)