Espanyol

Buscar un rumb consistent

Context. La fastuositat de l’arribada de Chen Yansheng s’ha desdibuixat a gran velocitat i ara el club necessita reinventar-se per ser més competitiu amb menys i engrescar l’afició

L’Espanyol està en plena reestructuració. Uns canvis que no només afecten l’apartat esportiu sinó que s’endinsen en la forma de treballar i actuar a les oficines del club, on totes les parcel·les experimentaran canvis substancials. Enmig de les incerteses el club ha de buscar un rumb consistent que no ha trobat des que el president, Chen Yansheng, va aterrar al club el gener del 2016. La fastuositat de la seva arribada s’ha desdibuixat a gran velocitat i ara toca buscar una nova via per ser competitius amb menys i, de retruc, engrescar l’afició.

Els futbolistes, principals actius del club i artistes de tot aquest entramat, s’ho miren amb la distància d’un professional. Molts no entenen com pot ser que l’equip hagi pogut capgirar-se d’una manera tan brusca i estan amoïnats pels esdeveniments futurs. Molts d’ells estan buscant possibles ofertes a l’exterior per emprendre un nou rumb. El canvi d’objectius de l’entitat a mitjà termini no quadra amb el que ells volen.

Massa bo per quedar-se

En certa manera la marxa de Gerard Moreno s’enquadra en aquesta dinàmica esportiva. El davanter veia com el seu creixement personal no anava acompanyat del que experimentava l’equip. La decisió de marxar va ser dolorosa, però va trobar el consol en el fet que l’Espanyol també necessitava fer caixa amb el seu traspàs per equilibrar els comptes. Molts futbolistes volen fer el mateix camí perquè no veuen amb claredat quina serà la definició del projecte. Al contrari,s’ensumen que no hi ha un rumb clar, ni se sap amb qui es comptarà de cara a la temporada que ve. La marxa de Gerard Moreno ha estat per a molts un senyal.

Fins ara hi ha un nucli dur que es resisteix a agafar la porta de sortida. Molts estan moguts pel sentiment de pertinença al club, però són professionals i alguna de les ofertes que els presenta la seva agència els pot fer canviar d’opinió. L’última temporada ha fet molt de mal i la incògnita és com anirà la següent. El director de futbol professional encara ha d’arribar i tot això a mitjan juny, quan molts equips ja tenen fets gran part dels deures. L’Espanyol encara està en el procés embrionari de formació de la plantilla. Més pendent de les sortides per refer els mals del passat, té les mans i els peus lligats per aquesta qüestió. El futbolista s’impacienta pensant en el futur; li havien “venut” un projecte guanyador i de creixement, i veu com ara l’Espanyol està estancat i sense un camí clar a seguir.

Recuperar la imatge

La indefinició també afecta els possibles objectius del mercat blanc-i-blau. L’Espanyol ha perdut atractiu per als nouvinguts, que s’ho pensen dues vegades abans de fer el pas per aterrar a Cornellà. Un problema pel deteriorament de la marca. A tot això, s’afegeix la presa de decisions. L’amo del club es troba a 12.000 quilòmetres de distància i això provoca un alentiment a l’hora de prendre posicions per fer un fitxatge de manera ràpida i efectiva.

L’Espanyol necessita recuperar la seva imatge de marca i per fer-ho aquest mercat d’estiu serà clau. No només està en joc el seu prestigi esportiu, sinó també la seva manera de relacionar-se amb la resta de clubs i entorn futbolístic. La tria del nou director de futbol professional serà clau per traçar un nou rumb esportiu clar i diàfan, com també la figura del portaveu, que ha de ser un home amb prou credencials als ulls de l’afició, com un bon ambaixador a l’exterior. Hi ha massa en joc per prendre’s la temporada que ve com un passatemps i els rectors del club sembla que n’han pres bona nota. El problema és que aquests canvis no tindran un efecte immediat, sinó gradual i pautat, però han de ser poderosos i ben estructurats per recuperar el prestigi i la solvència perduda per l’entitat.

AMOÏNATS

Molts no entenen com s’ha pogut produir el canvi tan brusc i ràpid de l’Espanyol

EL PROBLEMA

La indefinició també afecta els possibles objectius de mercat
Els canvis que hi ha a l’entitat no quadren amb les aspiracions de diversos jugadors
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)