Espanyol

Fitxatges de digestió lenta

Mercat. L’Espanyol està congelat en el mercat i no es preveu cap incorporació fins ben entrat el mes de juliol. La prioritat és reduir la massa salarial i prioritzar les sortides

L’Espanyol està congelat en el mercat. La prioritat del club és reduir la massa salarial i ara està capficat en l’operació sortida. Al club blanc-i-blau són conscients que la manca d’alguna cara nova encara fa més feixuga la nova política d’abonaments. Una campanya marcada per la polèmica i que ha encrespat els ànims d’un ampli sector de l’afició que s’està rumiant seriosament si renova l’abonament. El futur més immediat de l’Espanyol depèn de les reunions que tindran els alts executius del club. Diverses reunions decisives per posar fil a l’agulla del que es vol fer de cara a la temporada que ve. És temps de pausa i meditació. D’observar i calibrar els moviments que s’han de fer en el mercat i també quina inversió es podrà destinar a noves incorporacions. Fins a la seu de Rastar han viatjat el director general corporatiu, Roger Guasch; el director general esportiu, Òscar Perarnau, i l’entrenador, Joan Francesc Ferrer, Rubi. Allà, durant els pròxims vuit dies, passaran pel sedàs del president tots els elements relacionats amb l’actualitat del club, que giren sobre tres eixos: l’econòmic, l’esportiu i el social. El primer element que s’ha de tractar és la política d’abonaments i la mala maror que s’ha creat. S’informarà Chen Yansheng de la situació, però serà pràcticament impossible que el jerarca xinès faci marxa enrere. El mandatari ha donat instruccions explícites de reconduir la política esportiva i econòmica i cal fer aquest sacrifici. El president està escarmentat dels últims dos anys, en què ha vist com la inversió en futbolistes i alts salaris ha estat un cop mortal per desballestar l’equilibri pressupostari del club, i de retruc, aquest esforç gegantí no ha tingut un retorn en una bona classificació en la lliga.

Roger Guasch li explicarà el nou projecte de club per al període 2018-2025. L’Espanyol es juga el futur en els pròxims vuit anys. Guasch és l’encarregat de modernitzar el back office del club. Això implica fonamentar-se en agències i consultories externes per fer més modern i eficient l’engranatge del club i augmentar els rendiments econòmics en les àrees que no estan relacionades amb la parcel·la esportiva. Cal tornar a engegar la maquinària i revisar a fons un pla quinquennal inicial que no estava del tot afinat. És un tornar a aprendre per fer créixer el club amb recursos propis. Aquesta és la clau de volta i el mantra que té al cap Chen Yansheng. Ja ha dit als seus directius, de totes les maneres possibles, que no posarà més diners a l’entitat. L’Espanyol ha de ser autosuficient per generar nous actius futbolístics i una part de les vendes s’han de destinar a cobrir els 120 milions d’euros de deute que té l’entitat. Per anar bé, el club blanc-i-blau hauria de moure’s en paràmetres de 40 milions per ser competitiu. Ara ha d’anar amb el fre de mà posat i està obligat a despendre’s dels seus millors actius. Tots els jugadors estan en venda i a l’horitzó hi ha la figura de David López. El gran actiu de la plantilla i pel qual una munió d’equips ja estan prenent posicions. Chen ha bloquejat qualsevol millora de salari fins a final de mercat. Un cop estigui configurada la plantilla final, es podrà oferir alguna millora puntual, però sense cap alegria. El repte continua sent reduir la despesa de manera important.

Rubi serà informat de tot això i també tindrà l’oportunitat de conèixer personalment el president i explicar-li de ben a prop la seva filosofia de joc. Una primera trobada en què acabarà de tenir clar amb quins efectius podrà comptar i quins diners es destinaran a fitxatges. Ara la xifra és inconcreta i tot dependrà de les vendes que es facin. En funció d’això, s’invertirà una quantitat més alta o més baixa. La petició del tècnic és que no li toquin Darder ni David López, però ara no hi ha res segur. El maresmenc també traslladarà a Chen que no li poden exigir impossibles depenent de com quedi configurada la plantilla final. L’Espanyol es mou lentament i el perill és que els adversaris li passin al davant en objectius de mercat.

SETMANA DECISIVA

Els alts directius i Rubi es reuneixen aquests dies a la Xina amb Chen Yansheng
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)