Espanyol

espanyol

els plans de futur del president

Chen no llança la tovallola

Futur. No pensa vendre les seves accions de l’Espanyol i ja ha comunicat als seus més estrets col·laboradors que invertirà més diners al club un cop s’aixequin les limitacions del govern xinès

Chen Yansheng és recordat per la seva primera roda de premsa com a president de l’Espanyol. Va ser el gener del 2016 quan el mandatari xinès va assegurar que al cap de tres anys l’Espanyol estaria disputant la Champions. Fent càlculs, tocaria que la temporada 2018/19, la que s’ha de disputar a partir de l’agost, acabés amb l’equip instal·lat en els llocs de privilegi de la lliga. Aquella afirmació va disparar la il·lusió entre la parròquia blanc-i-blava. El temps ha anat diluint el missatge. El vuitè lloc del curs 16/17 va deixar pas al desencís la temporada 17/18. Les intencions del jerarca xinès es van anar diluint en el temps no per les seves aspiracions personals sinó per les limitacions imposades pel govern xinès. El gegant asiàtic va dictar unes noves lleis que limitaven les inversions a l’estranger. La normativa es va aplicar el 2016 i afectava, especialment, el sector de l’entreteniment, el turístic i el futbol, en els quals no es podria invertir tant de capital. La intenció del gegant asiàtic era que els empresaris xinesos fessin inversions dins del seu país d’origen per mantenir el ritme del creixement i el producte interior brut. La Xina és un estat gegantí que necessita créixer prop dels dos dígits per any per mantenir les inversions i evitar les tensions internes entre la Xina rural i la urbanita i industrial. En aquesta situació, el govern xinès no es volia arriscar, després d’anys de forta inversió exterior per la crisi econòmica a Europa i Estats Units, a veure perillar l’equilibri del seu país. Aquesta és la raó del fet de repatriar inversions. La moratòria del govern xinès ja fa dos anys que està en funcionament i s’espera que es pugui flexibilitzar de cara al 2019 o 2020. Un cop es torni a aixecar les barreres en inversió estrangera, Chen Yansheng té decidit invertir més a l’Espanyol. Així ho ha fet saber al director general corporatiu, Roger Guasch; al director general esportiu, Òscar Perarnau i al tècnic, Joan Francesc Ferrer Rubi.

El president de l’Espanyol té, entre cella i cella, portar l’Espanyol a Europa i farà els possibles per complir la seva paraula i si és la Champions, encara millor. Té aquesta espina clavada i les limitacions del govern xinès li estan posant dificultant complir la promesa que va fer el gener del 2016. La reunió celebrada el passat juny entre els alts directius del club també va deixar un altre titular: Chen no té pensat vendre les seves accions ni desprendre’s del club. Acaba d’aterrar i encara no ha impulsat tots els canvis que volia fer. Certament, el jerarca va mostrar el seu enuig per les deficiències que es van produir en els dos primers anys del seu mandat amb alguns salaris fora del mercat. No obstant això, ha après dels errors comesos i sap com millorar de cara al futur. El mandatari sap que aquest any és de certa transició econòmica però espera que no s’allargui gaire per poder injectar més múscul financer i situar el club on es mereix. “Està com una moto”, diuen des del club de manera gràfica per descriure la il·lusió del dirigent per fer un Espanyol gran i a la mida de la seva història.

Malgrat les limitacions que venen de la Xina i que obliguen el club a caminar amb fonts propis, el mandatari ha deixat clar als directius del club en la reunió del juny, que cal perseverar i fer més amb menys. Precisament allà es va acabar de gestar el fitxatge de Borja Iglesias i el director esportiu i el tècnic li van demanar que fes un esforç per no deixar escapar un futbolista que s’entreveu vital per fer una bona temporada. L’objectiu inicial traçat és quedar classificats entre els deu primers i reconciliar-se amb l’afició.

EL PRESENT

És de transició econòmica però espera que la moratòria xinesa s’aixequi en breu

OBJECTIU INTACTE

Té, entre cella i cella, portar l’Espanyol a Europa i manté el seu propòsit

LES LIMITACIONS

Des de la Xina es posen pals a les rodes per complir la promesa d’anar a la Champions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)