Espanyol

espanyol

mercat

El futur de David López està en mans de Chen

Mercat. L’Espanyol va rebutjar una oferta de 12 milions del Fulham pel central. El conjunt anglès continua a la càrrega i ha apujat l’oferiment fins als 20 milions per seduir els blanc-i-blaus

David López és el gran protagonista de les últimes hores a l’Espanyol. El Fulham va presentar dimecres una oferta pel futbolista de 12 milions d’euros que va ser rebutjada automàticament pel club blanc-i-blau. L’entitat de Cornellà va remetre els anglesos a la seva clàusula de rescissió, que puja als 40 milions d’euros. La cosa no s’ha acabat aquí: els anglesos han apujat l’oferta fins als 20 milions d’euros amb la intenció d’emportar-se el futbolista a Londres. Al club són conscients que David López és un pilar bàsic del projecte i no el deixaran escapar fàcilment. El primer interessat a disposar del santcugatenc és Joan Francesc Ferrer, Rubi, que veuria com el millor fitxatge de l’estiu la permanència de David López a l’equip. Els desitjos del tècnic poden topar amb la realitat econòmica del club i la situació personal del futbolista.

És obvi que David López és un puntal per a l’Espanyol, però tot té un preu. L’Espanyol sap que difícilment podrà cobrar 40 milions d’euros pel central, però sí que busca acostar-se a una xifra important que justifiqui la venda d’un dels eixos vertebradors de l’equip. El moment actual és tens, i més després de la venda de Gerard Moreno a finals de juny, un traspàs que va deixar 20 milions d’euros a la caixa. Ara el club blanc-i-blau començaria a valorar la venda de David López si el preu és raonable. I aquest preu és a partir dels 30 milions d’euros. És la xifra màgica per començar a considerar un moviment satisfactori per al club, que, evidentment, intentarà enfilar aquesta xifra un xic més amunt i engrandir-la amb variables diverses per rendiment i partits jugats.

L’interès del club per fer una venda important continua latent. L’últim futbolista que escollirien seria David López, però el futbolista està pressionant. “Sé que arribaran ofertes per mi i el club haurà de decidir”, assegurava el central a finals de maig. Les paraules del futbolista duien implícit un missatge directe cap als dirigents. Si es queda li hauran d’apujar la fitxa i situar-lo en l’escalafó alt dels salaris. Un moviment necessari per equilibrar el seu sou amb el seu rendiment i importància a l’equip, i que li va prometre l’anterior conseller delegat del club. El problema és que els blanc-i-blaus no tenen marge de maniobra ara mateix per fer-ho i, malgrat les bones paraules, no hi ha cap moviment concret per executar la millora.

Ara qui haurà de prendre una decisió és Chen Yansheng. El president té el futur de David López a les seves mans i ell és qui haurà de decidir si el club accepta l’oferta del Fulham o pressiona més a l’alça. El contrapunt és fer cas dels tècnics i no acceptar una venda si no és per la totalitat de la clàusula. Llavors això obligaria el president a oferir una millora salarial al futbolista que també estaria lligada amb una durada major del seu contracte, que ara acaba el 2020.

En tot cas, la cursa per aconseguir David López ja ha començat i al marge del Fulham hi ha altres clubs que també estan interessats en els seus serveis, com ara l’Everton o el Newcastle de la Premier, i en un altre escalafó el Vila-real, que difícilment arribaria a les xifres dels conjunts anglesos.

Els pròxims dies seran intensos i caldrà veure com es resol el futur de David López i si acaba pujant a l’avió amb la resta de l’expedició diumenge que ve per anar de gira als Estats Units. Ara mateix el futur del santcugatenc és una incògnita i si fos pels tècnics de l’Espanyol forçarien una venda d’Aarón abans que desprendre’s d’una peça valuosa com el central.

No és l’únic futbolista que és cobejat. Mario Hermoso tampoc sap si continuarà. El madrileny té contracte fins al 2020 i una clàusula de rescissió de 40 milions d’euros, però els drets són compartits amb el Real Madrid. L’últim a mostrar-hi interès ha estat el Zenit de Sant Petersburg.

PUNT DE SEDUCCIÓ

La clàusula és de 40 milions però a partir de 30 es consideraria una venda immediata
Són contraris a la marxa del central i el consideren una peça bàsica per a l’equip
Chen serà qui decideixi, però en cas que David es quedi li haurà de millorar la fitxa
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)