Espanyol

David López i l’Espanyol: amor correspost

Pedra angular. El club no preveu la sortida del central, un futbolista que ha de ser clau per a Rubi

L’estiu de l’Espanyol serà un estiu d’equilibris en la confecció de la plantilla. El projecte Chen ha hagut de rebaixar les seves expectatives i la direcció esportiva està collada per la necessitat de rebaixar el límit salarial, però vol oferir igualment un bon projecte a Rubi. Fer més amb menys és el lema que s’ha imposat a Cornellà-el Prat, però perquè el tècnic maresmenc pugui desenvolupar la seva idea necessita uns mínims.

I entre aquestes línies vermelles que el club no vol traspassar hi ha la venda de David López, un futbolista massa important per desprendre-se’n, tot i que és un dels jugadors amb més mercat de tota la plantilla blanc-i-blava. El club ha rebut algunes ofertes per al de Sant Cugat, la darrera del Fulham anglès, però la resposta és clara: qui vulgui David López s’haurà de posar d’acord amb el jugador i pagar la clàusula de rescissió (40 milions). “Ell té ganes de quedar-se i nosaltres també volem que es quedi”, va assegurar Rubi després del partit contra l’Olot amb referència al central santcugatenc. “El veig amb ganes de resoldre la situació. I estic segur que la resoldrem en el sentit que ens agradaria a tots perquè pugui continuar aquí”, hi va afegir el tècnic.

Confirmada, doncs, la més que probable continuïtat de David López, qui fa un pas cap a la porta de sortida és Mario Hermoso. Són els equilibris als quals ens referíem... Després d’arribar l’estiu passat com un jugador pràcticament desconegut en l’elit del futbol, el central madrileny s’ha revalorat després d’una temporada irregular quant a minuts –sobretot en l’últim tram del curs– però amb moments notables de joc, i això ha despertat l’interès de molts clubs. En condicions normals, l’Espanyol apostaria per la continuïtat del madrileny, un jugador jove que compleix les característiques que demana Rubi, però si David López es queda el club necessitarà fer caixa per alguna altra banda.

Lligar el seu futur

Rebutjades les ofertes, a l’Espanyol només li queda escenificar un pas més per demostrar l’aposta clara que fa per un dels puntals de l’equip: la millora de contracte. Més enllà de les paraules, el club vol demostrar amb fets al futbolista la seva importància dins el projecte, i en un escenari ideal li agradaria deixar-ho tot tancat abans de marxar diumenge cap als Estats Units. La direcció esportiva ofereix al central una millora salarial i una ampliació de la durada del contracte –almenys un any més, en aquest cas fins al 2021–. Amb tot això, la clàusula de rescissió també augmentarà.

APOSTA

El club vol que continuï i el central té ganes de ser un dels líders del projecte

EQUILIBRIS

La continuïtat de David López fa que Mario Hermoso tingui un peu fora

Una millora de contracte promesa fa temps

Si David López i el club arriben a un acord, es posarà fi a un capítol que ja feia temps que durava. I és que tot i que l’objectiu és reduir la massa salarial i, en aquest sentit, el nou contracte del central santcugatenc no ajudarà, la millora és una promesa que Ramon Robert i Jordi Lardín, ara fora del club, havien fet fa temps al jugador.

Fitxat fa dos estius amb un acord fet a correcuita aprofitant que el Nàpols i el Betis no es van posar d’acord per a la incorporació del futbolista al conjunt andalús, la fitxa del vallesà no està al nivell de la seva importància en la plantilla. Tot i això, tot i que l’Espanyol ha entès que el futbolista mereix una millora salarial –i així aprofitarà, de passada, per lligar una mica més la seva continuïtat al club–, ambdues parts també són conscients que no es podrà arribar a les xifres que ofereixen al central fora del club. Sense anar gaire lluny, en la darrera oferta, el Fulham oferia a López dos milions d’euros nets per temporada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)