Espanyol

Assaig general

Última prova. L’Espanyol tancarà la pretemporada contra el Borussia Mönchengladbach (15.30 h, Esport 3)

S’ha acabat el bròquil. Després d’una pretemporada intensa –amb gira nord-americana inclosa– i altament positiva –els blanc-i-blaus han tancat amb triomf els cinc partits amistosos disputats fins ara–, el conjunt entrenat per Rubi posarà punt final al període de preparació amb un duel de nivell contra el Borussia Mönchengladbach (15.30 h, Esport 3). El partit, que es disputarà a la localitat de Wegberg, a menys de 20 quilòmetres de Mönchengladbach, servirà per acabar d’avaluar l’estat en què es troba l’equip a tan sols set dies de començar la lliga a Balaídos.

Tota la il·lusió que no ha generat el mercat de fitxatges, marcat més per les sortides d’homes importants com Gerard Moreno i Aarón Martín que no pas per les incorporacions, ha aconseguit generar-la l’equip amb el seu joc. Tot i tenir en compte que els rivals no han estat de primer nivell –l’únic, el Burnley anglès, es va presentar sense els teòrics titulars ja que estava enmig de la disputa de la frase prèvia de l’Europa League–, les sensacions d’aquest inici de curs són immillorables. Els jugadors s’han cregut la proposta de Rubi i partit a partit han anat creixent en el control del joc. Sense anar gaire lluny, després d’encaixar en els tres primers amistosos, contra el Burnley i el Nàstic, el conjunt blanc-i-blau va aconseguir deixar la porteria a zero en dos duels en què l’equip va exhibir un domini de la pilota i del tempo del partit com no s’havia vist la temporada passada. Contra el Gladbach, un rival que comença la lliga d’aquí a dues setmanes i amb aspiracions a la zona mitjana-alta de la Bundesliga, l’Espanyol tindrà l’última pedra de toc per reafirmar les bones sensacions acumulades al llarg de tota la pretemporada. Sense David López, Granero, Sergio García i Sergio Sánchez, encara lesionats, el d’aquest migdia serà l’assaig general abans de l’inici de la funció dissabte que ve a Vigo.

ÚLTIMA PROVA

Serà l’últim partit de preparació abans de l’inici de lliga contra el Celta

BAIXES

Continuen lesionats David López, Granero, Sergio García i Sergio Sánchez

BUSQUEN EL PLE

Després de cinc triomfs, l’Espanyol podria completar una pretemporada immaculada

Un duel amb regust històric

A banda de ser l’última prova abans de començar la competició oficial la setmana que ve, el partit contra el Borussia Mönchengladbach serà també un viatge al passat cap a una de les temporades més mítiques de la història de l’entitat. L’Espanyol s’enfrontarà avui, dissabte, a un conjunt que porta molt bons records a la parròquia blanc-i-blava, el de la primera eliminatòria de la copa de la UEFA 1987/88. El Mönchengladbach va ser el rival del conjunt aleshores entrenat per Javier Clemente en els trenta-dosens de final de la competició, en una eliminatòria que els blanc-i-blaus van encarar ja en el partit d’anada disputat al ja desaparegut Bökelbergstadion. El duel d’aquest migdia no es jugarà a la mateixa ciutat de Mönchengladbach, però ben segur que servirà per recordar aquell triomf amb un gol de Michel Pineda (34’). En el partit de tornada jugat a Sarrià, els de Clemente van sentenciar amb relativa comoditat aquella eliminatòria (4-1) i la resta ja és història. L’Espanyol va anar passant fases eliminant el Milan, l’Inter, el Vitkovice txec i el Bruges, però no va poder en la tanda de penals de la final contra el Bayer Leverkusen després d’un fatídic partit de tornada a Alemanya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)