Espanyol

La insistència dona fruits

Treball i recompensa. Els dos gols a pilota aturada anotats contra el Mönchengladbach donen confiança a l’equip en una faceta del joc de summa importància per al tècnic

S’ha parlat molt al llarg de la pretemporada del nou estil de joc blanc-i-blau, de la sortida de pilota i la pressió alta, però a Rubi li preocupa també un aspecte que transcendeix qualsevol estil de joc: les accions a pilota aturada. El tècnic és conscient de la seva importància en el futbol actual –sense anar gaire lluny, el darrer mundial va ratificar la tendència– i al llarg de l’estiu hi ha dedicat força temps en els entrenaments.

La pretemporada va començar amb l’equip encaixant els dos primers gols a pilota aturada –a Olot i contra el Richmond Kickers en la gira americana–, però va acabar dissabte amb dos gols anotats en jugades assajades, un èxit que satisfà enormement el de Vilassar, que ha vist com l’equip ha progressat també en les accions d’estratègia a totes dues àrees. “Ja havíem parlat amb els jugadors que era important acabar la preparació amb bones sensacions a pilota aturada, perquè és una cosa en què has de creure i tenir fe”, va dir Rubi després de les dianes de Borja Iglesias, en una jugada de pissarra en una falta, i de Marc Roca, rematant un servei de cantonada que prèviament havia despenjat Naldo amb el cap. “En cada partit preparem jugades d’estratègia i a vegades surten i altres no. Però quan ets constant i hi ha un pla a seguir, al final sempre acaben sortint les coses”, hi va afegir el preparador de Vilassar, conscient que ja s’han acabat les proves i que a partir d’ara comença l’hora de la veritat. Les sensacions, però, com en la majoria d’aspectes, no poden ser més positives.

LA FRASE

A vegades surt i altres no, però quan ets constant i hi ha un pla a seguir, al final sempre surt
Rubi
entrenador de l’espanyol

INSISTÈNCIA

La dedicació en les jugades d’estratègia en atac va tenir el premi amb els dos gols de dissabte
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)