Espanyol

Borja Iglesias

Balaídos: punt de partida

Després que el Celta no apostés per ell, el davanter s’estrenarà de titular a Balaídos sent la gran referència ofensiva de l’Espanyol

34 gols va marcar amb el filial ‘celeste’, que es va quedar a les portes de l’ascens

La morriña no sembla que faci efecte en Borja Iglesias (Santiago de Compostel·la, 17/01/1993), que en plena adolescència ja es va acostumar a viure lluny dels seus. Criat entre el planter del València i el Vila-real, un jove Borja va marxar de casa amb 14 anys i després d’un primer any complicat i ple de dubtes, finalment van pesar més les ganes de triomfar en el futbol que no pas l’enyorança de la terra. Tot i això, acabada la seva etapa de formació, el seu futur semblava que tornava a estar a prop de casa quan va recalar en el filial del Celta de Vigo i, en el seu quart curs, va trencar tots els registres amb 34 dianes, dues en la promoció d’ascens contra el València Mestalla.

El destí, però, encara li tenia preparada una prova més, i més enllà d’11 minuts contra el Sevilla el curs 2014/15 en lliga i 39 l’any següent en la copa, la seva consolidació com a futbolista en la màxima categoria del futbol estatal encara hauria d’esperar. Dissabte, finalment, debutarà com a titular a primera a Balaídos, a tan sols 50 minuts de casa seva, però amb la samarreta de l’equip visitant. “No demanava res especial. Només volia sis mesos i poder competir amb el primer equip i veure si hi tenia lloc”, va explicar fa un mes el davanter gallec en una entrevista en aquest diari. El Panda, com se’l coneix en el món futbolístic des de la seva etapa a A Canteira, somiava compartir punta d’atac amb Iago Aspas, però la direcció esportiva del conjunt de Vigo tenia altres plans i va cedir-lo al Saragossa, de segona divisió, després d’apostar per un altre davanter corpulent, l’uruguaià Maxi Gómez: “No puc negar que m’hauria agradat seguir a la meva terra fa un any, però el temps també et fa veure que hi ha vida a fora, i no et pots tancar cap porta.” I a la capital aragonesa, acostumat ja a guanyar-se el pa lluny de casa, no va tenir cap problema per adaptar-se i demostrar que els 34 gols en el Celta B no havien estat flor d’una temporada.

Sense rancúnia

En plena embranzida, la seva estrena en el futbol professional va superar també totes les expectatives. Els dubtes sobre si podria continuar foradant la xarxa amb tanta facilitat a segona divisió aviat van quedar fora de dubte. El Saragossa va apostar com a referència per un futbolista que, amb 24 anys, encara no havia estat professional, i el gallec ho va agrair amb escreix: 22 gols en 41 partits que a punt van estar de dur el conjunt de La Romareda a primera divisió en una temporada teòricament complicada. Però ni així va aconseguir convèncer els tècnics del Celta, que, veient que només li quedava un any de contracte, van decidir obrir-li les portes a canvi de 10 milions d’euros. “No tinc cap problema. Jo volia sentir-me protagonista, i aquí, en l’Espanyol, ho soc perquè formo part d’una plantilla de primera divisió i perquè han apostat fort per mi. Era el que volia”, va dir en roda de premsa el futbolista, que va avisar, això sí, que en cas de marcar, ho celebraria: “No faltaré al respecte a ningú; en cas de no celebrar-ho, sí que ho faria als meus companys, a l’afició i a mi mateix”, va afegir l’atacant, que a partir de demà tindrà la difícil missió de fer oblidar, amb gols, el seu bon amic Gerard Moreno –a qui va conèixer a Vila-real– i demostrar que a Vigo es van equivocar deixant-lo escapar.

34
gols
va anotar Borja el curs 2016/17 amb el Celta B. 22 en va fer l’any passat amb el Saragossa.
11
minuts.
Va debutar a primera el 3 de gener del 2015 en un Sevilla 1-0 Celta.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)