Espanyol

El discurs comença a reeixir

Optimisme. Voluntariós, solidari en l’esforç i atrevit en la creació, l’Espanyol de Rubi va fer albirar a Balaídos els dots d’un equip que va lluir automatismes amb la pilota com a eix vertebrador

Donant continuïtat a una pretemporada il·lusionant amb una bona estrena en el debut oficial del curs, les sensacions i la imatge mostrada a Balaídos permeten a l’Espanyol de Rubi ser a hores d’ara moderadament optimista. Més enllà de no trencar el malefici que el conjunt blanc-i-blau arrossega en els seus inicis fora de casa –divuit anys sense vèncer–, l’empat assolit al feu del Celta va deixar entreveure més notícies positives que negatives per a la parròquia periquita. La primera, i més important, la disparitat evident entre la gestió de Rubi i la del seu predecessor, Quique Sánchez Flores.

Home de la casa i amb una ambició i ganes fora de dubte, l’arribada del preparador maresmenc ha fet despertar la fam i l’entusiasme d’un vestidor fins fa ben poc carregat de pessimisme. I tot, a còpia d’un discurs destinat a esprémer al màxim les virtuts i superar els límits dels seus futbolistes. Una filosofia amb segell propi que ja es va poder palesar dissabte passat a Vigo, on l’actuació de l’equip català va deixar entreveure un evident canvi de mentalitat dins del vestidor. Voluntariós, solidari en l’esforç i atrevit en la creació, el nou Espanyol de Rubi va protagonitzar trams de partit esperançadors de cara a un curs que s’entreveu d’allò més exigent. Superat un inici dubitatiu en què l’equip, no obstant això, va demostrar enteresa davant l’asfixiant pressió a què va ser sotmès, els homes de Rubi van deixar clar que cada cop tenen el sistema més assimilat, lluint certs automatismes amb la pilota com a eix vertebrador.

Protagonista a Balaídos

Exhibint criteri en la presa de decisions en una línia defensiva replegada amb ordre i criteri, així com fermesa en el joc de creació, l’escassa contundència en els metres finals i l’infortuni en forma d’autogol de David López van privar l’Espanyol d’estrenar el seu caseller de punts amb un triomf. En tot cas, el conjunt blanc-i-blau va demostrar en la seva estrena que vol ser protagonista sobre la gespa, superant el seu rival en possessió –51%– i rematades –14, per 12 del Celta–. Una dada, aquesta darrera, que deixa ben clara la proposta més ambiciosa que pregona Rubi respecte de Quique, acumulant més futbolistes prop de l’àrea del rival, fent menció especial al protagonisme ofensiu de Javi López i Dídac Vilà. “S’ha de valorar el gran esforç dels jugadors. Vaig veure força jugades trenades i quasi no vam patir; les aproximacions més importants van ser nostres, tot i que en línies generals el partit va ser igualat”, va destacar Rubi. El debut oficial del jove Puado, a més del creixent protagonisme de futbolistes amb un pobre rendiment el curs anterior amb Quique com són Piatti i Hernán, van ser els altres dos aspectes positius d’un duel que instal·la l’Espanyol en un optimisme moderat.

LA FRASE

Quasi no vam patir i les aproximacions més importants van ser nostres
Joan Francesc Ferrer, ‘Rubi’
entrenador de l’espanyol

LA DADA

14
rematades
va fer l’Espanyol en el seu debut a Balaídos, dues més que el seu rival.

ASPECTES POSITIUS

El debut del jove Puado i el rendiment d’homes com Piatti i Hernán
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)