Espanyol

El canvi comença a Cornellà

Objectiu. Incapaç de trobar el camí de la regularitat a casa en els darrers cursos, fer de l’RCDE Stadium un fortí s’ha convertit ara en transcendental per consolidar les expectatives generades

“La sensació de la lliga ha de ser l’Espanyol i espero que ho confirmem en qüestió de cinc o sis jornades.” Ras i curt. Joan Francesc Ferrer, Rubi, l’arquitecte d’aquest nou Espanyol, conceptualitzava així diumenge el full de ruta que vol seguir per dur a bon port la metamorfosi que té ficada entre cella i cella. Capaç de treure el màxim profit de les plantilles de què disposa i de recuperar futbolistes que semblaven perduts per a la causa, el preparador de Vilassar de Mar és conscient, però, que per assolir aquesta transformació necessita en primer lloc fer de l’RCDE Stadium un fortí.

Amb tota una plantilla entregada en cos i ànima al discurs futbolístic i a la personalitat d’un tècnic ambiciós i arrelat al club, la brillant posada en escena que va suposar el convincent triomf contra el València en el debut a casa va servir per estimular l’afició blanc-i-blava, poc avesada a veure guanyar el seu equip amb una certa regularitat com a local en les darreres temporades.

Sense anar més lluny, l’Espanyol del curs passat tan sols va ser capaç d’obtenir dos triomfs consecutius al seu feu en dues ocasions: entre les jornades 4 i 6 (Celta i Deportivo) i la 26 i la 28 (Madrid i Real Sociedad). “La dificultat no és fer un bon partit, la dificultat és fer-ho de manera continuada”, alertava Rubi, sabedor que, per tal de completar un bon curs, l’equip haurà de ser capaç de mantenir les bones sensacions que va oferir contra l’equip valencianista i sumar els màxims punts possibles a Cornellà, així com exhibir la personalitat mostrada a Balaídos i Mendizorrotza.

Un calendari accessible

Una fita que, amb el calendari a la mà, l’Espanyol podria començar a materialitzar en les properes jornades. Llevat de la sempre difícil visita al Santiago Bernabéu d’aquí a dues jornades, als homes de Rubi se’ls presenta un mes de setembre a priori accessible per tal que l’equip apuntali la bona línia de joc mostrada fins ara, amb el Llevant i l’Eibar com a propers rivals a Cornellà i la visita a Vallecas, un duel que a hores d’ara està en l’aire a causa de les obres de remodelació de l’estadi. Un calendari, doncs, per enlairar-se i començar a consolidar les expectatives creades fins ara. Rubi no vol relaxacions de cap mena i per això l’exigència és màxima de cara al compromís contra el Llevant, en què l’Espanyol vol sumar tres punts més que li permetin agafar l’impuls necessari.

ELS PROPERS RIVALS

Aquest mes de setembre, els de Rubi rebran a casa la visita del Llevant i l’Eibar

LA DADA

2
triomfs
consecutius van ser el límit de l’Espanyol jugant a Cornellà el curs anterior.

Borja Iglesias manté el discurs

Borja Iglesias, una de les dues cares noves aquesta temporada juntament amb Rosales, va mostrar total sintonia amb les paraules ambicioses pronunciades recentment per Rubi. Coincidint en el fet de voler ser “la sensació de la lliga”, l’ariet gallec va remarcar la importància de ser protagonistes en els duels de casa. “El partit contra el València és un bon exemple del que volem fer. Volem ser protagonistes, ambiciosos i valents, sobretot a casa. És part fonamental de l’equip”, va dir Iglesias, que va destacar també el rol de l’afició blanc-i-blava. “És important per a nosaltres sentir aquest ambient, els convido a animar-nos.” Pel que fa al Llevant, proper rival de l’Espanyol, el 9 periquito va alertar del perill que suposa. “És un equip molt complicat, molt contundent a dalt i al darrere.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)