Espanyol

Qui jugarà la copa sota pals?

Incògnita. Rubi encara no té decidit qui serà el porter que disputi el torneig del KO. El cos tècnic vol veure com evolucionen Diego López i Roberto abans de prendre una decisió definitiva

D’aquí a una setmana se sortejaran els setzens de la copa. Serà el moment on els equips de primera divisió comencin a pensar en com i de quina manera afronten aquesta competició que, en el cas de l’Espanyol, té un gust molt especial. Els títols aconseguits el 2000 i el 2006 ja estan desats en la memòria col·lectiva de la parròquia blanc-i-blava com a èxits més rotunds de l’entitat. El divendres 19 d’octubre els periquitos coneixeran el seu rival, de segona o primera, a qui s’hauran d’enfrontar en una eliminatòria a doble partit. L’anada el 31 d’octubre i la tornada el 5 de desembre.

Serà el moment de donar minuts als futbolistes que menys participació han tingut en aquest inici de lliga. La copa sempre és un al·licient per reivindicar-se i va ser un autèntic estímul en el primer any de Sergio González a la banqueta, quan es van assolir les semifinals i l’equip va caure contra l’Athletic. Rubi té decidit aplicar aquesta metodologia i anar donant minuts als futbolistes menys carregats de cames, però el cos tècnic encara dubta sobre qui jugarà sota pals. La teoria diu que aquest rol hauria de ser per a Roberto Jiménez. El porter madrileny s’ha passat aquest inici de lliga a la banqueta. Diego López ho ha jugat tot des de la primera jornada fins a la vuitena. És un dels pocs intocables que té Rubi quant a totalitat de minuts. Però aquesta lògica encara no està decidida. Els tècnics encara no han pres una decisió al respecte i volen veure com evoluciona la dupla de porters en els pròxims partits. Això no vol dir que Roberto Jiménez no acabi jugant la copa però tampoc que continuï jugant el gallec tots els partits de lliga. El tècnic manté la incògnita sobre aquesta decisió conscient que té dos grans porters a la plantilla. La intenció és que cap dels dos jugadors es relaxi i que el que no juga habitualment no perdi l’esperança de jugar. Abans de jugar-se el partit d’anada de setzens de final de la copa s’hauran de disputar dos partits de lliga contra l’Osca i el Valladolid. De moment, sembla clar que Diego López jugarà a l’Alcoraz sota pals, però més enllà els tècnics no volen prendre decisions i aposten pel dia a dia. Rubi ja ha demostrat en aquest inici de lliga que compta amb pràcticament tots els futbolistes i que per ell no hi han titulars ni suplents. I encara menys a la porteria, una de les línies més ben cobertes de la plantilla. Diego López ha començat la lliga però el missatge que ha rebut Roberto és que la situació podria canviar en qualsevol moment.

LES TRAVESSES

El 31 d’octubre es jugarà el primer partit de copa i Rubi no té decidit qui serà el porter

ALTERNATIVA

Fora dels pals donarà minuts a jugadors amb poca participació en l’inici de lliga

EL MARGE

Fins que arribi el moment de la tria s’han de jugar dos partits, contra Osca i Valladolid

“Borja té una mica d’ansietat per fer gols i agradar”

Diego López ha parlat del gran moment de l’equip. “Estem contents amb l’evolució i disfrutem al camp. Ara la dificultat que tenim és allargar aquesta ratxa, però és el que volem.” El gallec s’ha referit també a Borja Iglesias i els seus problemes amb la definició. “Borja té una mica d’ansietat per fer gols i agradar”, ha admès el porter, que hi ha afegit: “L’eficàcia va per ratxes i és qüestió de temps que rebaixi aquesta tensió. Però el treball que fa es veu al camp i als entrenaments. Estic convençut que tot arribarà i que farà una gran temporada”, ha certificat.

D’altra banda, el porter ha desgranat el gran to defensiu de l’equip. “A casa tenim la força que ens dona la nostra gent i la fortuna de no encaixar gols. Més enllà d’això, el més important és mantenir aquesta ratxa com a local, jugant bé, i la nostra idea de joc, que és la que ens donarà resultat i competir tots els partits”.

Una gran ratxa a casa que contrasta amb la dinàmica a domicili, on només han aconseguit dos punts de dotze possibles. “Guanyar a fora és una assignatura pendent que tenim, i ara venen dos partits on tenim l’ocasió de corregir-ho.” L’Espanyol ha de visitar l’Alcoraz i Zorrilla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)