Espanyol

El cinturó de seguretat

La defensa. La línia de contenció s’ha convertit en la zona de l’equip que ha experimentat les mínimes variacions en aquest inici de curs amb Hermoso i Dídac Vilà que ho han jugat tot

La part ofensiva s’ha emportat tot els elogis d’un Espanyol que està practicant un futbol vistós i efectiu. Tothom es queda amb la imatge de la rapidesa de moviments de la medul·lar connectant amb els davanters. Però el sistema que ha implementat Joan Francesc Ferrer Rubi té la seva espina dorsal en la defensa. La línia de contenció és una part clau en l’entramat tàctic. No llueix tant, però és bàsica per aguantar els fonaments de l’equip. Rubi s’ha atrevit a moure peces amb certa regularitat a la medul·lar i a la davantera però ha pres els mínims riscos en la línia de contenció. I és que la defensa és, amb distància, la zona on el tècnic blanc-i-blau busca seguretat i estabilitat.

Rubi sempre ha jugat amb una línia de quatre tots els seus partit i aquí és on trobem dos dels tres únics futbolistes que han jugat tots els minuts possibles dins de la plantilla periquita: Mario Hermoso i Dídac Vilà. El tercer d’aquesta llista és el porter Diego López. No és casual aquest fet i és una mostra clara d’aquesta espècie de cinturó de seguretat que vol mantenir el preparador espanyolista.

El central i el lateral esquerre s’han mostrat incombustibles i sense mostres de fatiga al llarg de les primeres vuit jornades de campionat. El central madrileny s’està convertit en una de les gran sorpreses de l’Espanyol al costat de Marc Roca. Hermoso, després d’estrenar-se a primera el curs passat, ha fet el salt de qualitat aquest any jugant a un alt nivell. Dídac Vilà, suplent el curs anterior d’Aarón Martín, ha agafat amb fermesa la propietat del lateral esquerre i ha jugat pràcticament els mateixos minuts que tota la temporada anterior. El mataroní està fent una exhibició de força física gràcies a un estat de forma pletòric.

Canvis obligats

Les altres dues peces que formen la línia de contenció titular la formen Javi López i David López. El capità només s’ha perdut un partit. El jugat contra l’Eibar i motivat per una jornada intersetmanal amb tres partits en sis dies. Rubi va considerar que era adient dosificar el lateral andalús i donar l’alternativa a Roberto Rosales. El lateral veneçolà només ha disputat aquest partit. L’internacional va estar a un bon nivell, però l’estat de forma actual de Javi López fa que ara mateix sigui l’amo del lateral dret, com ha demostrat en els altres set partits de lliga on ha estat sempre titular. Rubi ha recuperat l’andalús, a qui ha donat confiança per sumar-se amb més ganes a l’atac. “Coneixia Javi del filial però amb mi jugava d’interior.

Pel camí el van recol·locar de lateral. Estava una mica més preocupat a defensar i l’hem recuperat per fer les tasques ofensives. Era un jugador que encarava i ara ho ha de continuar fent”, reflexionava diumenge Rubi en una entrevista a L’Esportiu sobre el perfil de joc que li reclama al capità.

El canvi de Javi López ha estat per dosificació i l’altre puntal de la defensa, David López, ha sortit de l’onze per lesió. El central santcugatenc és el líder natural de la defensa. Rubi estava molt amoïnat a l’estiu per la seva possible marxa al Fulham. Pel tècnic maresmenc continuar comptant amb ell és el gran fitxatge de la temporada. David López es va perdre per lesió tres partits i aquí és on Rubi es va veure obligat a canviar la parella a l’eix donant l’alternativa en dos partits a Naldo i en un tercer a Óscar Duarte. Un cop recuperat David López, aquest va tornar a l’onze.

ELS CANVIS DE RUBI

Només ha mogut la defensa per la lesió de David i per reservar Javi López
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)